Andrzej6 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam Koledzy. Może ktoś mi podpowie czy można dołożyć drugie łożysko po przeciwnej stronie korby w miejsce podkładki plastikowej.Proszę o radę. Pozdrawiam. Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez Andrzej6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Oczywiście, że można z tego co pamiętam rozmiar to 7x11x3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej6 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 I jeszcze jedno pytanie.Gdzie kupić?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Popularny portal aukcyjny, można też w albeco albo w sklepach stacjonarnych z łożyskami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej6 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Bardzo Ci dziękuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmo Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Jakiś czas temu w swoim Applause wstawiłem łożysko zamiast tulei ale musiałem usunąć jedną podkładkę. Działa rewelacyjnie. Nie wiem czy można tu wklejać takie linki, ale na 12 zdjęciu jest to pokazane. Przy okazji proponuję przesmarować bo w moim było bardzo mało smaru, w sumie to wyglądał jak oliwka. https://mulinete.wordpress.com/2011/03/13/ryobi-applause/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Polecam ten sklep, sam nie dawno kupowałem łożyska do rolki do Reda i wormshafta. http://www.sklep.rcracing.pl/index.php?cPath=118_175_188&osCsid=tse2r5a4fr0pnk1phi0638tar5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej6 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) Szkoda mi było się z nim rozstawać /z applausem / bo mam go już parę ładnych lat przy okoniówce i bardzo dobrze się spisywał. Ostatnio rozbierałem go dla przesmarowania i zauważyłem,że kolo główne lekko pływa i stąd chęć dołożenia mu łożyska z prawej strony.Smaru faktycznie miał mało jak go pierwszy raz rozbierałem. Dzięki. Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez Andrzej6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej6 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Jakiś czas temu w swoim Applause wstawiłem łożysko zamiast tulei ale musiałem usunąć jedną podkładkę. Działa rewelacyjnie. Nie wiem czy można tu wklejać takie linki, ale na 12 zdjęciu jest to pokazane. Przy okazji proponuję przesmarować bo w moim było bardzo mało smaru, w sumie to wyglądał jak oliwka. https://mulinete.wordpress.com/2011/03/13/ryobi-applause/Na tym zdjęciu oprócz łożyska jest dołożona tuleja mosiężna.zastanawiam się czy zakłada się ją zawsze przy dokładaniu łożyska czy tylko w przypadku gdy wyrobiona jest oś zębatki i gdzie taką dostać a może to jest wersja zamiast łożyska? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Jeżeli będzie wypracowana oś koła przekładni to będziesz musiał dorobić coś takiego pod wymiar u jakiegoś tokarza. Może też być tak, że sama tuleja teflonowa jest wypracowana i wtedy nie będzie trzeba dorabiać żadnej tulei. Musisz rozebrać i sam to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej6 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Już sprawdziłem jest luz na tulei. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi