Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarskie cele na 2010

admin

Pytanie

Cześć,

Już tradycyjnie, bo zaczynają się?pojawiać w różnych wątkach na forum, a mamy klika dni do końca roku, zapraszam do opisywania swoich wędkarskich celów/planów na 2010 rok.

- planowane wyprawy wędkarskie

- ryby - rekordy, nowe gatunki

- nowe metody

- nowy sprzęt

wszystko co chcielibyście zrealizować w 2010 roku. A tym czasem przywołam stary wątek, który stworzyliśmy w 2009 roku. Zobaczcie czy zrealizowaliście cele/plany.

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=7843&amp ;prevloaded=1&&start=0

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Z 2009 roku niewiele udało się zrealizować :unsure: ale jeden cel - denne bolenie zrealizowany w 200% - wyniki mnie zaskoczyły :mellow:

na 2010 rok będzie skromnie:

Nastawiam się tylko i wyłącznie na BOLENIA - tej rybie mam zamiar poświęcić cały sezon. Z kolegą Piotrkiem bolenie będziemy tropić z łodzi, tym z brzegu oczywiście nie dam odetchnąć . Będzie na pewno kilkanaście wypraw za boleniem w różne rejony Polski - rzeki czy wody stojące. Chciałbym aby rok 2010 w końcu dał mi upragnionego bolenia 80+. Oprócz boleni okazyjnie spróbujemy złowić brzanę, pobić PB klenia (56 cm z 2009 roku) no i nie pogardzimy również sumkami. Główny cel jest jeden - boleń - będę chciał im głębiej zajrzeć w dusze, będę dalej się doskonalił w łowieniu dennych boleni na ukleje RH bo wiele jeszcze jest do udoskonalenia

Z innych gatunków to na pewno na koniec sezonu spróbuję w końcu szczęścia z morskimi trociami - tu będę deptał po piętach koledze Waldkowi @popper :mellow:

Sprzęt? - w planach są nowe patyki na bolenia... :mellow:

• 0

Oby tylko zdrowie dopisalo i praca byla, bo wyglada na to, ze 2010 bedzie dla mnie rokiem suma, jeszcze bardziej niz 2009, kiedy to zlapalem zyciówke.

Wyprawa na Ebro juz zaplanowana, bilety kupione, a przeciez zostaje jeszcze nasza Wisla, gdzie od jakiegos czasu swiecimy triumfy...

Moze uda sie rozpoznac nowa miejscówke szczupakowa, to bankówka, ale trzeba naprawde duzo pieniedzy zeby tam lowic. W razie czego zostaje jedno nieprzelowione szwedzkie jezioro, no i Polska.

Szukam tez chetnych (chyba wczoraj znalazlem ;) ) na poznoletniego sandacza w Szwecji, mam kolejna bankówke, juz sprawdzona i gruby sandacz jest. W ogole opowiesci o przelowieniu jezior poludniowej Szwecji uwazam za mocno przesadzone. Owszem, tam gdzie jest latwy dostep do wody i dobra baza, jezdzic nie warto. Ale tak nie wszedzie jest.

• 0

Ja jedna wedka chce złowic metrowego bolenia, metr sandacza i

60cm klenia. A i w nocy wielkiego jazia. Zapomniałem jeszcze powstrzymam 150cm suma w nocy i niedam sie wielkiej brzanie na przelewie, bedac zapietym cegłowka- lina - spodniowbuty :lol:

Ot to moje plany...

Marcel, a niektórzy to wolą mieć delikatną wędkę na 60 cm klenia, dwie wędki na bolenia, jedną na suma, inną na pstrąga, na szczupaki też z dwie, a na sandacza zupełnie inne trzy - co w tym złego? Każdy jest inny, każdy potrzebuje czego innego :D

Pozdrawiam

Remek

• 0

Ja chciałbym poznać jakąś ładną wędkarkę, w celach „kalendarzowych” oczywiście :lol:

A serio to mam kilka zaproszeń na świetne łowiska boleniowe (stojąca woda) i mam zamiar wszystkie odwiedzić. Myślę, że po tych doświadczeniach wspólnie z nowymi znajomymi uda się stworzyć coś ciekawego na bolki z zaporówki.

• 0

Z 2009 roku niewiele udało się zrealizować :unsure: ale jeden cel - denne bolenie zrealizowany w 200% - wyniki mnie zaskoczyły :mellow:

na 2010 rok będzie skromnie:

Nastawiam się tylko i wyłącznie na BOLENIA - tej rybie mam zamiar poświęcić cały sezon. Z kolegą Piotrkiem bolenie będziemy tropić z łodzi, tym z brzegu oczywiście nie dam odetchnąć . Będzie na pewno kilkanaście wypraw za boleniem w różne rejony Polski - rzeki czy wody stojące. Chciałbym aby rok 2010 w końcu dał mi upragnionego bolenia 80+. Oprócz boleni okazyjnie spróbujemy złowić brzanę, pobić PB klenia (56 cm z 2009 roku) no i nie pogardzimy również sumkami. Główny cel jest jeden - boleń - będę chciał im głębiej zajrzeć w dusze, będę dalej się doskonalił w łowieniu dennych boleni na ukleje RH bo wiele jeszcze jest do udoskonalenia

Z innych gatunków to na pewno na koniec sezonu spróbuję w końcu szczęścia z morskimi trociami - tu będę deptał po piętach koledze Waldkowi @popper :mellow:

Sprzęt? - w planach są nowe patyki na bolenia... :mellow:

W tym roku rece mi opadaja na j.pl.

Mamy ambitnych forumowiczow.

Jaki spin na ...

jaka zyłka na ..

Jaki kołowrotek na ...

Jaki wobler na...

Ludzie ruszcie mozgownicami i poczytajcie zasoby forum jako plany.. :lol:

Paweł masz zamiar robic kilka wedek na bolenie...?

Ja jedna wedka chce złowic metrowego bolenia, metr sandacza i

60cm klenia. A i w nocy wielkiego jazia. Zapomniałem jeszcze powstrzymam 150cm suma w nocy i niedam sie wielkiej brzanie na przelewie, bedac zapietym cegłowka- lina - spodniowbuty :lol:

Ot to moje plany...

@Marcel, nie sprecyzowałem dokładnie po co mi nowy kijek na bolki... a będzie mi potrzebny na Zaporówki z łodzi - duuuużo krótszy od tego 3,20 m :mellow: Nowe wyzwania - zaporowe bolenie, więc kijek musi być inny :mellow:

• 0

Biorąc pod uwagę jak szybko zrealizował się jeden z celów Poppera to i ja wpiszę swoje.

Pobić osobiste rekordy w pstrągu i szczupaku, przynajmniej o 5 cm (w szczupaku o 10).

Pojechać na jakąś super wyprawę wędkarską.

Zaprojektować kolejne skuteczne woblery i inne przynęty wędkarskie (Remek wie o co chodzi :D).

Złożyć sobie samodzielnie pstrągowy kijek i zrobić do niego samodzielnie jakąś wyjątkową rękojeść.

• 0

Celujac w efekt Poppera i ja wyartukuuje cele na 2010:

Po pierwsze poprawic kilka zyciowych rekordow, najchetniej w takiej wersji :

* sum za 2 zlote (2,00)

* sandacz +80

* pstrag potokowy 50

* klen 60

* jaz 50

* bolen 80

Wracajac na Ziemie... jak zrealizuje polowe z powyzszych tez bede happy B)

Sprzetowo, to jak wiatry beda sprzyjaly to pomysle o lupince wlasnej ;)

W wedkach i kolowrotkach to taki ruch, ze nawet nie ma co planowac na caly rok z wyprzedzeniem :mellow:

Guzu

• 0

Ja raczej początkujący, więc cele skromne, ale za to jeden cel zrealizowałem, zanim zdążyłem go zapisać:

1. Złowić pierwszą troć (odfajkowane)

2. Złowić pierwszego srebrniaka troci

3. Złowić pierwszego bolenia

4. Poprawić rekord w kleniu (51cm).

Pzdr,

krąp

• 0

Ja raczej początkujący, więc cele skromne, ale za to jeden cel zrealizowałem, zanim zdążyłem go zapisać:

1. Złowić pierwszą troć (odfajkowane)

2. Złowić pierwszego srebrniaka troci

3. Złowić pierwszego bolenia

4. Poprawić rekord w kleniu (51cm).

Pzdr,

krąp

@krąpiu,

Ja ciebie chyba kojarzę... B) no i nie chce mi się wierzyć że nie dobrałeś się jeszcze do łusek bolenia... <_<

• 0

Po pierwsze poprawic kilka zyciowych rekordow, najchetniej w takiej wersji :

* sum za 2 zlote (2,00)

* sandacz +80

* pstrag potokowy 50

* klen 60

* jaz 50

* bolen 80

To ja tylko zamieniam potoka na okonia, a dwa jazie na jednego szczupaka :mellow:

Tak naprawdę, to być jak najwięcej nad wodą, jeździć, poznawać, łowić, łowić..

Sprzęt? Jakiś nowy będzie, mała rewolucja nawet, ale... przede wszystkim łowić !

Pozdrawiam

Grzesiek