Skocz do zawartości

Wędkarstwo w trasie i poza trasą

świstak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów.

Zapewne znajdą się wśród nas osoby spędzające większość swojego czasu w delegacjach(kierowcy, przedstawiciele, właściciele firm).

Tułając się bezsensownie od hotelu do hotelu z nadmiarem wolnego czasu, którego ciężko zagospodarować w jakiś sensowny sposób. Nie znając topografii lokalnych łowisk oraz braku informacji na temat lokalnych porozumień ciężko jest nam myśleć o wędkarstwie.

Wysuwam się więc z propozycją aby w jakiś sensowny sposób połączyć swoje siły, i razem postarać się ten czas zorganizować najlepiej nad wodą, ale i pogaduchy w jakimś sensownym hotelu, przy piwie powinny nam ten czas nieco umilić.

Najlepszym rozwiązaniem było by opisanie przez was w jakim rejonie się poruszacie, jakie miejsca noclegowe polecacie ;)

Osoby posiadające jakieś informacje na temat agroturystyki wędkarskiej również zapraszam do wypowiedzenia się.

Miejmy nadzieję że temat rozwinie się w takim stopniu że nie jeden z nas na tym skorzysta.

Pozdrawiam

Jarek

Jako że ja rozpocząłem ten temat pozwólcie że napisze parę słów o sobie.

A więc mam na imię Jarek i jestem przedstawicielem firmy Kuchinox zajmującej się sprzedażą armatury, paneli natryskowych, zlewozmywaków oraz klamek drzwiowych.

Poruszam się po terenie Polski południowej od Nowego Sącza po Chojnów. Bardzo zainteresował mnie odcinek odry w Brzegu Dolnym i w szczególności jego chciał bym w tym roku kilkukrotnie odwiedzić, jeżeli któryś z kolegów porusza się w podobnym rejonie zapraszam do wspólnego wędkowania oraz spotkania przy piwie w jakimś hotelu których mogę kilka polecić a w szczególności:

hotel Ibis - Wałbrzych

hotel Dębowe wzgórze - pokrzywna

hotel Wena - Wrocław

Gospoda Kruszyn - Kruszyn

Austeria Niemczańska - Niemcza

hotel Krak - Myślenice

hotel Arkas - pod Opolem

Pozdrawiam

Jarku, fajny temat, ale mam prośbę. Przypilnuj języka polskiego, podejrzewam, że to niedbałość, nie zwracasz na to uwagi, a szkoda. Z Twojego pisania wynika, że potrafisz. Wiem, że nie to jest najistotniejsze, ale uwierz, warto. Wielkie i małe litery, podstawy składni zdania, konsekwencja w pisaniu. 

Zazdroszczę nadmiaru wolnego czasu. 

Polecam agroturystykę w Borkach. Jest to wieś na skraju Puszczy Boreckiej, zlokalizowana pomiędzy dwoma jeziorami - Łaźno i Litygajno. Wskazówka - sklep  w środku wsi, właściciele sklepu i kwaterek to Agnieszka i Marek, przesympatyczni ludzie. Można łowić z ich pomostu, albo wziąć łódkę. Z Markiem warto pogwarzyć, czy bierze ryba, gdzie jej szukać, co dziś żeruje. Agnieszka jest przesympatyczna, choć jej nadmiar energii nie wszystkim przypasuje. Prowadzi sklep, w którym można kupić zezwolenie na wędkowanie, robale, blaszki, piwko i ćwiartkę na wieczór. Jak ktoś zgłodnieje, to niech do niej zapuka.

Z całego serca polecam, miejsce warte odwiedzenia. 

Barku wybacz jeżeli w ten sposób Cię uraziłem. Język polski był zawsze moją kulawą nogą, wolałem matematykę i WF i tak jak mówisz nie przywiązuje do tego jakiejś znaczącej uwagi.

Co do wolnego czasu to nie ma tu nic do pozazdroszczenia. Wolał bym pracować po 12 godzin i spędzać resztę wolnego czasu w domu lub z przyjaciółmi, a tak to zazwyczaj siedzę w hotelowym pokoju i szukam starych minnowków w sieci ;) Ot takie mam zajęcie aby jakoś sobie ten czas umilić.

Nie, żebyś mnie uraził. Razi mnie wszechobecne lekceważenie języka polskiego, naleciałości anglojęzyczne, upraszczanie itd., itp. 

Czy to tak trudne, by włączyć kontrolę językową w przeglądarce i zwracać uwagę na podkreślenia?

Smutne, że coraz większa rzesza młodych ludzi olewa język, którym posługuje się na co dzień. Co gorsza, nie potrafią owi ludzie sklecić trzech zdań w języku obcym, ale przenoszą jego pochodne do swoich wypowiedzi, bez zrozumienia.  :(

• Like 1