maniutek1 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Witam.Na znanym portalu aukcyjnym sprzedawana jest wymieniona w temacie zanęta w innym niż do tej pory opakowaniu. Cena bardzo promocyjna - poniżej 10 zł, opinie o centrum wędkarskim świetne. Panowie, ktoś z Was brał? Wszystko z nią ok? Chciałem kupić większy zapas ale "trochi się stracham". Na maila z pytaniem odpowiedzieli mi bardzo ogólnikowo - "tak jest i już". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Chyba pomyliłeś portale . Jeden chce kupić bata drugi pyta o zanęte a za chwile trzeci zacznie strugać i sprzedawać spławiki.Panowie to jerkbait.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Chyba pomyliłeś portale . Jeden chce kupić bata drugi pyta o zanęte a za chwile trzeci zacznie strugać i sprzedawać spławiki.Panowie to jerkbait.pleee, no to chyba nie widziałeś tego http://jerkbait.pl/topic/49595-troch%C4%99-inne-r%C4%99kodzie%C5%82a-sp%C5%82awiki-jakub-wr/?hl=sp%C5%82awiki akurat te spławiki mega wypas są! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) O rany, a czy ja pytam w dziale spinning albo rodbuilding? Pierdoły piszecie w Cafe a temat o świadomym, normalnym, kulturalnym i sportowym sposobie łowienia kłuje Was w oczy. Dzięki wielkie. Proszę szanowne ciało moderatorskie o usunięcie tematu.PozdrawiamAha. Łowię TAKŻE na spławik i się tego nie wstydzę. A niektórzy, widzę, uważają to za powód do śmiechu. Przykro... Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez maniutek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) eee, no to chyba nie widziałeś tego http://jerkbait.pl/topic/49595-troch%C4%99-inne-r%C4%99kodzie%C5%82a-sp%C5%82awiki-jakub-wr/?hl=sp%C5%82awiki akurat te spławiki mega wypas są!Kurde nie widziałem Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez budzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 O rany, a czy ja pytam w dziale spinning albo rodbuilding? Pierdoły piszecie w Cafe a temat o świadomym, normalnym, kulturalnym i sportowym sposobie łowienia kłuje Was w oczy. Dzięki wielkie. Proszę szanowne ciało moderatorskie o usunięcie tematu.PozdrawiamAha. Łowię TAKŻE na spławik i się tego nie wstydzę. A niektórzy, widzę, uważają to za powód do śmiechu. Przykro...A czy spinning nie jest świadomym ,normalnym kulturalnym i sportowym sposobem łowienia? Ja łowie TAKŻE karpie i też się nie wstydze.Kolego są lepsze zródła informacji (fora)na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Ta zanęta pojawiła się w "nowej" szacie już w tamtym sezonie. Ja akurat "nie jadę" ma marcelu, ale znajomi coś o niej mówili. Jak pamiętam, to nie jest zła, ale czymś tam rożni się podobno od oryginału. Czy to prawda? Nie wiem, ale za tą cenę nie zastanawiałbym się, nawet jeśli miała by być nieco "gorsza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Ta zanęta pojawiła się w "nowej" szacie już w tamtym sezonie. Ja akurat "nie jadę" ma marcelu, ale znajomi coś o niej mówili. Jak pamiętam, to nie jest zła, ale czymś tam rożni się podobno od oryginału. Czy to prawda? Nie wiem, ale za tą cenę nie zastanawiałbym się, nawet jeśli miała by być nieco "gorsza".To znaczy, że można ją traktować jako zanętę, nawet dobrą może... ale jak ktoś szuka Marcela to chyba jednak nie to samo? Bo jednak takiego opakowania, jak z tej aukcji, to chyba nigdzie indziej nie było widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 A czy Kolega potrafi czytać ze zrozumieniem? A może rozumie w sposób tylko sobie znany? Jestem zarejestrowany tylko na tym forum ponieważ jest najważniejszą dla mnie skarbnicą wiedzy której potrzebuję i jednocześnie coś tam potrafię przekazać. Nie wp... się z tematami nie mającymi żadnego powiązania z tematem przewodnim forum. Tym bardziej jeśli chodzi o konkretny dział. Forum ma opinię elitarnego, ściśle tematycznego i doskonale o tym wiem jednocześnie nie czując się gorzej z tego powodu, że chcę zaoszczędzić parę złotych na środku do łowienia ryb. Wydaje mi się, że złamałbym Kolegów poczucie bycia "Elytą" gdybym spytał o sposób stworzenia specjalistycznej zanęty z kartofli po obiedzie i suchego chleba dla konia, pytając jednak o normalny, pełnoprawny i chwalony wśród pokrewnej specjalizacji produkt raczej nie odbiegłem od pewnego poziomu i nie uchybiłem "Waszej Wyższości". Stąd niekoniecznie komfortowo czuję się czytając Waszmości podśmiewania i złośliwości.Na szczęście dalsza dyskusja przebiegnie zapewne w normalny sposób gdyż dołączyli do niej mający pojęcie o kulturze ludzie, którzy w ten sam, znany mi sposób, pojmują ideę istnienia działu Cafe Jerkbait. A odnośnie zanęty. Zastanawiam się, czy to nie jest seria zanęt wyprodukowana dla jakiejś sieci. W żadnym innym sklepie, czy stacjonarnym czy internetowym nie widziałem tej szaty opakowań. A może Centrum Wędkarskie jest na tyle dużą firmą, że dla niej zapakowano jakąś partię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Kolego @maniutek1, nie obrażaj się. Na tym forum brakuje speców od zanęty, stąd zapewne reakcja @budzika. Jerkbait preferuje sztuczne przynęty, ot i wszystko. Kolega, produkujący wyjątkowe spławiki, został dopuszczony do wstawiania swoich dzieł tylko dlatego, że są absolutnie unikalne. Bez żadnego zadęcia można powiedzieć, że Jego spławiki są DZIEŁAMI i dlatego warto je pokazać. Uniesienia są zbędne, po co te wycieczki osobiste? Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Przepraszam, już nie będę... Ale czy na prawdę pisanie w tym dziale o zanętach jest nie "po linii" ? Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez maniutek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie w tym rzecz. Po prostu pytasz specjalistów od spinningowania o zanętę na ....... nie wiem na co. Sandaczy nie nęci się z torebki. Bez urazy, po prostu nie właściwe miejsce na te pytania. Zadałeś, ok, ale nie oczekuj konstruktywnych odpowiedzi. Koledzy od jerkowania słabo nęcą. Ale bekę potrafią kręcić. Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 To znaczy, że można ją traktować jako zanętę, nawet dobrą może... ale jak ktoś szuka Marcela to chyba jednak nie to samo? Bo jednak takiego opakowania, jak z tej aukcji, to chyba nigdzie indziej nie było widać?Bardzo prawdopodobne, że to był wypust dla jakiejś sieci, bo koledzy kupili gdzieś ze sklepu za Odrą. Co wcale, nie umniejsza jej skuteczności. Choć, nie oszukując się, to można o ten 1, czy 2 zł więcej kupić gold pro w oryginalnej szacie i mieć pewność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Nie w tym rzecz. Po prostu pytasz specjalistów od spinningowania o zanętę na ....... nie wiem na co. Sandaczy nie nęci się z torebki. Bez urazy, po prostu nie właściwe miejsce na te pytania. Zadałeś, ok, ale nie oczekuj konstruktywnych odpowiedzi. Koledzy od jerkowania słabo nęcą. Ale bekę potrafią kręcić.Sorki, że post pod postem,ale muszę na szybko.Wcale koledzy na jerku słabo nie nęcą. Sam znam tu kilku użytkowników, którzy tak jak ja po wielu latach spławikowania "nawrócili się". Ba, co niektórych można czasem zobaczyć nawet na zawodach spławikowych, i to bynajmniej nie rangi "o pietruszkę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Nie przeczę, piszę o idei forum. Jerkbait nie jest o nęceniu i innych formach łowienia białorybu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Owszem, ale po coś jest dział cafe jerkbait. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Właśnie dochodzę do tego samego wniosku. Nie opłaca mi się ryzykować za 2-3 złote na paczce.Dzięki wielkie.Natomiast ciągnąc, może niepotrzebnie, temat idei przyświecającej Jerkbaitowi... Nie zaprzeczam, jestem jak najbardziej za tym aby nawet bardzo srogo karać braki profesjonalizmu i merytorycznie niespójne z tą ideą akcenty. Nie widzę jednak powodu aby moje pytanie o zanęty było jakoś szczególnie nieodpowiednie SZCZEGÓLNIE W DZIALE CAFE JERKBAIT. Wystarczy przejrzeć dwie, trzy strony tego działu, żeby zobaczyć jak wiele jest tematów zupełnie niezwiązanych z wędkarstwem, nie mówiąc już o spinningu, baitcastingu czy wędkarstwie muchowym. Nie spotyka się tam raczej tekstów "co mają wspólnego sporty walki czy komputery wspólnego z wędkarstwem". Dlatego właśnie nie rozumiem skąd nieprzychylne komentarze odnośnie akurat mojego, jakby nie patrzeć, związanego z wędkarstwem, tematu. Czy w końcu jasno wytłumaczyłem dlaczego nie podobają mi się komentarze Kolegi Budzika?Poza tym byłem pewien, że, tak jak pisze Kolega Kuba, są na forum znakomici wędkarze spławikowi. Nie skierowałem pytania wyłącznie do super specjalistów od metod w których forum to się specjalizuje, to już w ogóle karkołomne stwierdzenie Bartku.Zakończmy tą konwersację. Nie ma sensu. Ktoś, ja także, widocznie ma zły dzień. Taka pogoda.Serdecznie pozdrawiamMariusz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi