Skocz do zawartości

pomoc w wyborze wędki

Mefi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich chciałbym was prosić o pomoc w wyborze wędki.

Łowie w nizinnej rzecze (Wisła). Chcę kupić wędke z przeznaczeniem na bolenie. Czytałem informacje na temat wędki na bolenie i wiem, że minimum to 270cm długości. Szukam czegoś do kwoty 500zł. Oto moje propozycje prosze o opinie i porady którą wędke kupić. Chciałbym, żeby wędka była na tyle mocna żeby wytrzymała przypadkowy hol np. nie dużego suma z przykosy.

- Daiwa Whisker spinning 3,05 10-60g

- BEAST MASTER SPINNING BX 300 M 10-30g

- Dragon Guide Select Thrill 2,95 7-28g

z góry dziękuje i Pozdrawiam

do kwoty 500zł to radzę się zainteresować budową wędki w pracowni (trochę trzeba będzie dołożyć) albo kupnem używanego kija z pracowni tu na poratlu w dziale sprzedam (być może nie trzeba będzie nawet dokładać). W obydwu przypadkach stosunek walorów użytkowych do ceny będzie na korzyść kija w pracowni (nowego lub z drugiej ręki).

Pozdrawiam

Ta Daiwa odpada. Istotnie. Ale jest inna Daiwa. Seria Powermesh w c.w. do około 30-35g już może być całkiem do rzeczy.

I pewnie długość właściwąpod swoje potrzeby dobierzesz.

Spróbuj zapytać forumowicza @supersobi. Andrzej zdaje się takim kijkiem bolki wymiata

Mam okazje kupic Team Dragon 2,95 10-28 ma ktos jakies doswiadczenia z ta wedka? Znalazłem informacje w sieci, ze sa kruche i łamliwe co mnie zdziwiło prawda to? Bardzo podoba mi sie ta seria guide select a dokładnie wędzisko thrill ale o nich też nie znalazłem żadnych pochlebnych opinii czy rzeczywiście dragon robi takie buble?

• 2 tygodnie później...