Mefi Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Witam wszystkich chciałbym was prosić o pomoc w wyborze wędki.Łowie w nizinnej rzecze (Wisła). Chcę kupić wędke z przeznaczeniem na bolenie. Czytałem informacje na temat wędki na bolenie i wiem, że minimum to 270cm długości. Szukam czegoś do kwoty 500zł. Oto moje propozycje prosze o opinie i porady którą wędke kupić. Chciałbym, żeby wędka była na tyle mocna żeby wytrzymała przypadkowy hol np. nie dużego suma z przykosy.- Daiwa Whisker spinning 3,05 10-60g- BEAST MASTER SPINNING BX 300 M 10-30g- Dragon Guide Select Thrill 2,95 7-28g z góry dziękuje i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Poszukaj dokładnie bo podobne tematy były już poruszane na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefi Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 a konkretnie z tych 3 modeli który wg was bedzie najlepszy nie chce wyrzucić kasy w błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 A na bolki 300cm to juz nie moze Wszystko zależy od twoich preferencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 do kwoty 500zł to radzę się zainteresować budową wędki w pracowni (trochę trzeba będzie dołożyć) albo kupnem używanego kija z pracowni tu na poratlu w dziale sprzedam (być może nie trzeba będzie nawet dokładać). W obydwu przypadkach stosunek walorów użytkowych do ceny będzie na korzyść kija w pracowni (nowego lub z drugiej ręki). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefi Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 ten byłby ok? http://www.allegro.pl/item855118858_batson_rx7_ist1265f_3_20 m_20lb_okazja_bcm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Uhum, takie okazje mam właśnie na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefi Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 a miał ktoś doczynienia z wędką guide select warta swojej ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Daiwa Whisker spinning 3,05 10-60g- spokojnie odpuść sobie, chyba że bolenie metrowe i większe to u Ciebie norma.Wędka nie na TE ryby. Za mocna, zbyt ciężka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefi Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Dzięki, czyli Daiwa już odpada. Kusi mnie ten beastmaster bo podobno jest pancerny i mocny. Nie wiem natomiast jak to sie ma z tym dragonem podobno stworzony z myślą o boleniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Ta Daiwa odpada. Istotnie. Ale jest inna Daiwa. Seria Powermesh w c.w. do około 30-35g już może być całkiem do rzeczy.I pewnie długość właściwąpod swoje potrzeby dobierzesz.Spróbuj zapytać forumowicza @supersobi. Andrzej zdaje się takim kijkiem bolki wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefi Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 a ktos moze cos doradzic odnosie tej serii dragona guide select??Natrafilem rowniez w internecie na taka wedke: http://www.allegro.pl/item874499120_spining_na_blanku_atc.ht mlWart swojej ceny? troszke może mogłby byc dłuższy na bolenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Witam, Wedke sprzedaje nasz forumowy kolega @tarlos. Zapytaj sie - na pewno udzieli ci wyczerpujacej odpowiedzi. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefi Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Mam okazje kupic Team Dragon 2,95 10-28 ma ktos jakies doswiadczenia z ta wedka? Znalazłem informacje w sieci, ze sa kruche i łamliwe co mnie zdziwiło prawda to? Bardzo podoba mi sie ta seria guide select a dokładnie wędzisko thrill ale o nich też nie znalazłem żadnych pochlebnych opinii czy rzeczywiście dragon robi takie buble? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefi Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Dziękuje wszystkim za pomoc ostatecznie wybór padł naHM80 Black Hunter i od dnia dzisiejszego jestem jej szczęśliwym posiadaczemPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi