Skocz do zawartości

Wobki muddlera

muddler

Rekomendowane odpowiedzi

Fakt te 5 cm przydały by się w barwach okonia (żywo zielone takie rażące z czarna pręgą i czerwonawo-żółtym brzuszkiem by każdego dużego garbusa kusiły) i jazgarza bo narybek tego lubią rzeczne sandacze. Taką parkę wtedy też bym zamówił jako kolejną do kolekcji. ;)

Fakt te 5 cm przydały by się w barwach okonia (żywo zielone takie rażące z czarna pręgą i czerwonawo-żółtym brzuszkiem by każdego dużego garbusa kusiły) i jazgarza bo narybek tego lubią rzeczne sandacze. Taką parkę wtedy też bym zamówił jako kolejną do kolekcji. ;)

Kolego Jarku liczę po cichu że to moje zamówienie uwzględniłeś? Co do wobków 5 cm jakie mam od Ciebie w sobotę przeszły testy i ich praca jest mega rewelacyjna, nawet bez ściągania, w swobodnym przytrzymaniu w nurcie pracują,

Kolego Przemo, okonek i jazgarz dostaną za chwilę ostatni lakier jutro wrzucę foto. A dzisiaj postanowiłem przedstawić wam ostatnie skończone wyroby :).

Oto płoteczki 5cm i 6cm, tonące 4 i 5 gram:

6rljio.jpg

Okonki denaturacik o tych samych gabarytach co płotki:

154xd7a.jpg

Strzeble 5cm tonące około 4 gram wagi:

b9hqma.jpg

Na koniec płotki 7cm tonące jeszcze bez sterów, dosychające :) :

2nm3cwg.jpg

• Like 11

Ukończyłem szczupakowce :) . Mają 10cm i około 15 gram wagi, są tonące ale bez kotwic pływają.

2hnxrac.jpg

Pierwszy od góry ma pracę łagodną, a dwa pozostałe dość mocną i nadrzucają grzbiecikami (boczna praca :rolleyes:).

Poniżej te same w innym rzucie:

2uym34n.jpg

Wrzucę jeszcze porównanie wielkości do okonka 5cm:

4j5af6.jpg

Jeden kolega z forum namówił mnie na łamańce, no i spróbowałem. Wyszło coś takiego, na razie w stanie surowym, ale może będzie się nadawał do łowienia :).

.35ktpvd.jpg

Edytowane przez muddler
  • Like 10

Ten łamany będzie mega działał, głownie do łowienia w rzece bo jak na stojącą wodę to owszem łamany też będzie ekstra ale w wielkości wyżej pokazanych szczupakowych.Ps. pozaokrąglaj trochę ranty z miejsca przecięcia wobka by nie wyglądał jak przęcięty tasakiem w chwili złości. ;)

Janusz ty wiesz jak te małe 5 cm zarąbiście pracują, testowałem na rzece, dawno takich wariatów nie widziałem no i ważne że zaje...cie lotne. Gdyby ten szczupakowy w kształcie tej 5-cio centymetrówki miał z 25 gram też takiego bym pewnie przytulił do swojej kolekcji, 15-styo gramowe jednak za lekkie dla mnie a nie wiem czy 25-cio gramowe miały by identyczna pracę, to już pytanie do Twórcy. ;)