Skocz do zawartości

Wobki muddlera

muddler

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za wyrazy zachwytu :rolleyes:. Pracują podobnie jak ten ostatni na filmiku - ta płotka aluminiowa, tylko nieco wężej . Szersze stery powodują drobniejszą pracę - jak znajdę trochę czasu to zrobię filmik.

Edytowane przez muddler

• 3 tygodnie później...

Przedstawiam wam moje ostatnie boleniówko-sandaczówki albo sandaczówko-boleniówki :rolleyes: - trochę inne ustawienie sterów.

Mają 8cm i około 10gram, pracują wąsko:

2927dd3.jpg

Prawdopodobnie dzisiaj wstawię filmik z pracą tych i innych - długo mi się przesyła na youtube :mellow:.

• Like 10

Używam distalu rapid. Składniki kleju muszą być dobrze rozmieszane, a szczelina w wobku dobrze dopasowana do grubości steru. Rozsmarowuję klej odpowieniej grubości drutem bardzo dokładnie i cienką warstwą, ale koniecznie na całej górnej i dolnej płaszczyźnie szczeliny. Następnie wypełniam klejem  wywiercony w prostokątnej płytce poliwęglanu otwór i wsuwam w szczelinę. Niewielki nadmiar kleju, który wypłynął w czasie dociskania poliwęglanu usuwam palcem i wygładzam językiem - klej nie przywiera do języka :P :lol: . Owal steru szlifuję dopiero po związaniu kleju, mini szlifierką.

• Like 2

Jarku paczka od Ciebie dotarła dziś w moje ręce, drodzy koledzy powiem wam że jestem pod wielkim wrażeniem kunsztu tego twórcy, tak dokładnie wykończonej przynęty chyba jeszcze w rękach nie miałem, pozazdrościć talentu... Zdjęcie z rybką oczywiście wstawię jak tylko te zaczną współpracować ;)

• Like 1

Dzięki Tomku za miłe słowa :). Dzisiaj wrzucam nowe trzy pływające, niezbyt głęboko nurkujące, 10cm i około 11gram, praca oszczędna :

rsdi6v.jpg

m8pu86.jpg

2vjc2z7.jpg

I kolorystyczny hardkor :lol: - 8cm i około 9gram, tonące, praca wąska:

fx6vtj.jpg

Te same w innym świetle:

bjfgjl.jpg

Na koniec dwa rodzaje razem :) :

adi6f9.jpg

B)

• Like 14

Jarku ja już je tez potestowałem, łamańce szczególnie mi odpowiadają (jednego tato mi skroił tak mu się spodobał), mam jednak małe "ale" są kurde za lekkie. Jak by tak z 20-25 gram miały przy tej konstrukcji łamańców były by rewelacyjne dla mnie.