muddler Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Planuję zrobić łamańce niebawem . Ale w wielkości i kształcie jak te 10cm pływające, na zdjęciach powyżej. Będą na dwóch zaczepkach i myślę że uda mi się zbliżyć do 20 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Jarku Ty nie ściemniaj, bierz sie do roboty za grubego zwierza , coś ok 15 -17 cm ,wszak jesień na horyzoncie temu juz jesien fajne hardkorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Planuję zrobić łamańce niebawem . Ale w wielkości i kształcie jak te 10cm pływające, na zdjęciach powyżej. Będą na dwóch zaczepkach i myślę że uda mi się zbliżyć do 20 gram. Zaczekam, zapewne kupię, barwy? cóż może jakiś srebrny z lekko miodową nutą przy grzbiecie i ciemny grzbiet takie przejście od góry patrząc od czarnego przez miodowy do srebrnych boków i białego brzuszka, do tego czerwona dupka zamiast przodu jak pokazałeś u tych hardkorowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Są łamańce . Na razie dwa tylko, bo kosztują trochę pracy. Długość 11cm i około 19 gram - to prawie 20 i są oczywiście tonące. Praca wężowata ale niezbyt szeroka i raczej drobniejsza: Zrobiłem jeszcze takie "zielonki" na okonia 6cm i 6gram, tonące. Pracują wąsko i drobno: 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Zawsze wchodzę w Twój wątek z zapartym tchem, a Ty nigdy mnie nie zawodzisz Jak zawsze klasa! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Wreszcie osiągnąłem powtarzalność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Wezmę te łamańce tylko sprawę dogadamy po 20 jak wrócę z urlopu możesz je dla mnie Jarku odłożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Odłożyłem . A tymczasem zająłem się nowymi - będą o takich samych gabarytach jak zielonki, tylko inaczej pomalowane . Na zdjęciu poniżej są jeszcze w stanie surowym, dzięki czemu widać że wykonuję je z dwóch połówek: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Widziałem muddlerowe dzieło na żywo u Tomika ;]Po prostu majstersztyk Nie mam słów na to wykonanie Muddler, czym robisz nacięcia na ster, że wychodzą tak równo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 (edytowane) Korpusy zaczynam od drewnianego klocka, najczęściej wierzbowego: Przecinam go nożem przez rdzeń wzdłuż (zawsze rozpęknie się na dwie połówki), szlifuję powierzchnie na desce z przyklejonym papierem ściernym, sklejam silikonem i ścinam boki - powstaje coś takiego: Przy pomocy szablonu rysuję kontur woblera: Wycinam nożem kształt: Po oszlifowaniu wygląda tak: Po wykonaniu kilku sztuk składam je razem i rysuję linie pomocnicze: Całość wkręcam w imadło: Nacinam szczelinę na ster: Dorzynam ją piłką do metalu: Jednym cięciem mam szczeliny na ster w kilku wobkach .Teraz muszę rozciąć nożykiem silikonowe łączenie połówek: I można wkleić wnętrzności: Opis oklejania wobków folią jest na stronie nr 3 mojego wątku. Edytowane 17 Lipca 2015 przez muddler 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Hand made w całej rozciągłości Wielki szacun. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Dzisiaj skończyłem albinoski . Woblerki są długości 6cm i 6gram, tonące - a więc o tych samych gabarytach jak zielonki i też pracują tak samo czyli drobno: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Estetyka na najwyższym poziomiea.Pisząc o pracy że jest drobna co masz na myśli?Bo praca drobna kojarzy mi się z szybkim i wąskim ruchem(amplituda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Cudowne te wobcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Estetyka na najwyższym poziomiea.Pisząc o pracy że jest drobna co masz na myśli?Bo praca drobna kojarzy mi się z szybkim i wąskim ruchem(amplituda).Zapewne autor tych perfekcyjnie dopracowanych wobków miał na myśli drobną pracę ogonową (mała amplituda i duża częstotliwość) połączoną z drobnym lusterkowaniem , ale sam jestem ciekaw jaką mają faktycznie pracę. Wyglądają kusząco . Muddler napiszesz coś więcej o nich, please? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Albinoski piękne, ale ja chciałbym zobaczyć w Twoim wykonaniu kleniową baryłkę tak z 3,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 (edytowane) Cieszę się że się wam podobają - wyszły jak kurczęta . Jeżeli chodzi o pracę to chodzą drobno (duża częstotliwość) i wąsko - może zrobię filmik . Pracę innych moich wobków można zobaczyć na filmikach na stronie nr 7 mojego wątku. Albinoski piękne, ale ja chciałbym zobaczyć w Twoim wykonaniu kleniową baryłkę tak z 3,5cm Może kiedyś zniesie mnie i w tą stronę . Edytowane 24 Lipca 2015 przez muddler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 (edytowane) Zapewne autor tych perfekcyjnie dopracowanych wobków miał na myśli drobną pracę ogonową (mała amplituda i duża częstotliwość) połączoną z drobnym lusterkowaniem , ale sam jestem ciekaw jaką mają faktycznie pracę. Wyglądają kusząco . Muddler napiszesz coś więcej o nich, please? Wklejam filmik z pracą wobka:[you tube] [/you tube] Edytowane 30 Lipca 2015 przez muddler 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Podobnie jak ten na filmiku, zachowują się te na poniższych fotkach i mają takie same rozmiary, tzn. 6 cm i około 6 gram: w trzech kolorach . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Na prawdę wielki szacun za pokazanie ak wygląda hand made. Część zewnętrzna (kolorystyczna) wychodzi Ci fenomenalnie, a jeśli takie okonki gryzą takie wobki to część wewnętrzna też jest dobra. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Powyższy post wskazuje na to że przeglądacie cały mój wątek a nie tylko ostatnie wpisy . Bardzo mnie to cieszy i mobilizuje do pracy - właśnie zabrałem się do nowych.Tym razem będą to okonki, a więc malowanie będzie w paski . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Paski są bardzo ważne. Piękne woblery 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Wykonanie po prostu bajka! pozazdrościć ręki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Nie wykluczam takich rozmiarów . Na razie drobniej przędę - okoniowi spodobała się krwista czerwień wobka: Heh, nie tylko jemu się podoba Ja bym z chęcią przygarnał coś z 15cm z pod Twojej ręki! Piękności! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Okonki gotowe . Trochę to trwało, ale czynności innego rodzaju odsuwają mnie od pracy nad wobkami. Mają 6 cm, około 6gram i są tonące.Pracują wyraźniej, nieco szerzej od poprzednich - może wkleję filmik, a na razie fotki: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi