Skocz do zawartości

Wobki muddlera

muddler

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiła się wesoła gromadka :D. Zmobilizowany przez Was wziąłem się do pracy i ukończyłem okonie.

Mają 13cm, około 27gram i są pływające, ale przy większych kotwiczkach lub dłuższej stalce mogą tonąć.

Pracują wyraźnie - jutro wkleję filmik.

nrtp5.jpg

dbl1cy.jpg

post-59838-0-91478200-1444322830_thumb.jpg               post-59838-0-33726600-1444322795_thumb.jpg

• Like 16

Łamańce są trochę uciążlilwe w wykonaniu, zwłaszcza wyginanie drutów na stelaż :rolleyes:, więc istnieje element zniechęcający. Niczego nie obiecuję, ale może się przełamię :).

A dzisiaj szlifowałem okonie post-59838-0-96102300-1444759867_thumb.jpg  post-59838-0-38676500-1444759855_thumb.jpg Większe to trzynastki i są zaimpregnowane w caponie, a mniejsze dziesiątki, jeszcze bez oczu i bez impregnacji. Wszystkie będą tonące.

• Like 4

Dzięki za cegiełkę :lol:. Jerków na razie nie planuję w najbliższym czasie, ale później kto wie...

Dzisiaj ukończyłem 15-stki, ważą jak poprzednie około 40 gram i są pływające:

25uqps7.jpg

20usgev.jpg

post-59838-0-43218800-1444843641_thumb.jpg     post-59838-0-86036600-1444843661_thumb.jpg

Mam też gotowy filmik z pracą jednego z powyższych wobków :) - pozostałe zachowują się tak samo.

• Like 14

Zwiększenie odległości przedniego oczka od steru spowoduje węższą pracę woblera, można też skrócić ster przez jego oszlifowanie. Zainteresowani innymi woblerami, niż te które prezentuję na forum, mogą również śmiało wbijać na priv. - zobaczymy co się da zrobić :rolleyes:.

Jeżeli chodzi o podpisywanie się na wobkach, to może kiedyś, ale nie będzie to miało żadnego wpływu na ich walory użytkowe :D.

Edytowane przez muddler
  • Like 3

• 2 tygodnie później...

Kolego @muddler, co tu mówić... - Jestem pod wrażeniem Twoich woblerów i szczęśliwym posiadaczem jednej sztuki (skusiła już warciane bolenie)! :) Mam nadzieję, że kolekcja niebawem mi się powiększy i Twoje wobki będą dominować w moich pstrągowych i szczupakowych pudełkach! BRAWO za estetykę i dokładność wykonania!!!

• Like 2

Dziękuję wszystkim za miłe słowa, moje wobki czekają na Was :).

Wklejam fotkę okoni, tych które na poprzedniej stronie pokazałem jeszcze w stanie surowym - 13-stki i 10-tki razem w stadzie. Są to woblery wolno tonące, większy waży około 27 gram a mniejszy około 17 gram.

2qnrsio.jpg

Poniższy filmik pokazuje jak pracują:

• Like 15