muddler Opublikowano 8 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Zrobiła się wesoła gromadka . Zmobilizowany przez Was wziąłem się do pracy i ukończyłem okonie.Mają 13cm, około 27gram i są pływające, ale przy większych kotwiczkach lub dłuższej stalce mogą tonąć.Pracują wyraźnie - jutro wkleję filmik. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 :clappinghands: wiesz gdzie wysłać(dwie sztuki łykam)? resztę zamówienia podeślę na priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Oczywiście wiem - jest filmik z pracą okonia: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Szczupak walnie w takiego okonia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Łamańce? może kiedyś.....W takim razie staję pierwszy w kolejce na 15-tki łamane szczupakowe raczej płytko chodzące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 13 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Łamańce są trochę uciążlilwe w wykonaniu, zwłaszcza wyginanie drutów na stelaż , więc istnieje element zniechęcający. Niczego nie obiecuję, ale może się przełamię .A dzisiaj szlifowałem okonie Większe to trzynastki i są zaimpregnowane w caponie, a mniejsze dziesiątki, jeszcze bez oczu i bez impregnacji. Wszystkie będą tonące. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Jarku a co z 15 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 13 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Jutro wrzucam fotki 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Z zachwytem dorzucam swoją cegiełkę pochwalna dla Twórcy...i zwraca się również z zapytaniem czy będą może jakieś Jerki w Twoim wykonaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Dzięki za cegiełkę . Jerków na razie nie planuję w najbliższym czasie, ale później kto wie...Dzisiaj ukończyłem 15-stki, ważą jak poprzednie około 40 gram i są pływające: Mam też gotowy filmik z pracą jednego z powyższych wobków - pozostałe zachowują się tak samo. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Fajna praca....żeby nie powiedzieć zaje....a :-)Do jakiej głębokości zejda max ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Nadają się do płytszego łowienia, a więc do 3m. Można łowić z brzegu na jeziorze o łagodnym spadku dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Fajnie pracują , a myślałeś Jarek o zrobieniu tego samego woblera o oszczędniejszej pracy ?i jeszcze jedno pytanie ...czemu nie podpisujesz się, pod tak pięknie wykonaną pracą (na woblerach) ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 16 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) Zwiększenie odległości przedniego oczka od steru spowoduje węższą pracę woblera, można też skrócić ster przez jego oszlifowanie. Zainteresowani innymi woblerami, niż te które prezentuję na forum, mogą również śmiało wbijać na priv. - zobaczymy co się da zrobić .Jeżeli chodzi o podpisywanie się na wobkach, to może kiedyś, ale nie będzie to miało żadnego wpływu na ich walory użytkowe . Edytowane 16 Października 2015 przez muddler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Jarku ławica dotarła ,cóż mogę napisać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Co do podpisywania to Twoje woby są tak charakterystyczne że i tak od razu wiadomo z pod czyjej ręki wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 26 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Kolejne 15-stki w innych kolorach - inne parametry takie same jak w poprzednich . Wklejam jeszcze foto dzisiejszego szczupłego z Noteci, złowionego na jednego z moich wobków . 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Bardzo ładne woblery.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Piękne. I za kilka dni będą moje ☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Konkretne 15-ki na konkretne ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Akcent ze skrzelami, bardzo dobrze wyszedł . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 @muddler- wg mnie, Twoje prace to majstersztyk. Kupię sobie najpierw jakieś godne pudełko a później zgłoszę się z zamówieniem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Kolego @muddler, co tu mówić... - Jestem pod wrażeniem Twoich woblerów i szczęśliwym posiadaczem jednej sztuki (skusiła już warciane bolenie)! Mam nadzieję, że kolekcja niebawem mi się powiększy i Twoje wobki będą dominować w moich pstrągowych i szczupakowych pudełkach! BRAWO za estetykę i dokładność wykonania!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 27 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Dziękuję wszystkim za miłe słowa, moje wobki czekają na Was .Wklejam fotkę okoni, tych które na poprzedniej stronie pokazałem jeszcze w stanie surowym - 13-stki i 10-tki razem w stadzie. Są to woblery wolno tonące, większy waży około 27 gram a mniejszy około 17 gram. Poniższy filmik pokazuje jak pracują: 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi