Lester Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Zademonstruję wam sposób w jaki robię imitację łuski w moich woblerach .Zaczynam od przycięcia kawałka taśmy aluminiowej samoprzylepnej o długości woblera: Nacinam ją nożykiem po skosie, a następnie odwracam i znów nacinam: Dzięki temu uzyskuję taki efekt: Na jednym końcu przyklejam gładki kawałek aluminium, którym okleję głowę woblera: Przecinam wzdłuż na dwie równe części na każdy bok woblera: Przyklejam: Obcinam nadmiar folii: Dociskam brzegi: Wyrównuję krawędzie nożykiem: Identycznie postępuję z drugim bokiem, a następnie zaznaczam zaostrzoną rurką na gładkim kawałku folii łuki skrzelowe: Nacinam nożykiem: i odrywam zbędną część: Piłką tarczową rysuję linię boczną: Drewienkiem zaprasowuję całość, dzięki czemu uzyskuję delikatniejszy rysunek łuski: i gotowe : Teraz można lakierować, suszyć, malować, lakierować, suszyć, malować...W którym momencie zciągasz papierowy podkład z folii? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) W którym momencie zciągasz papierowy podkład z folii? Przed przyklejeniem do korpusu - nacinam łuskę na podkładzie, ale na twardym stole, najlepiej na szklanym. Edytowane 15 Listopada 2015 przez muddler 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Nie pytałbym, ale moja taśma ma mocny klej i odciśnięty wzór znacznie się osłabia.Poszukam innej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Sposobem przedstawionym na fotkach okleiłem też dzisiejsze płoteczki, w dwóch rozmiarach, 10cm i 8cm, tonące. Ponieważ gabarytami, kształtem i pracą nie różnią się od uklei z poprzedniej strony mojego wątku, nie zrobiłem filmiku - wystarczy odpalić filmik z poprzedniej strony z uklejkami . 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 P.S-zrób kilka jerków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Super prace. SUPER!Chyba się powtarzam, ale w swej prostocie genialne, dopieszczone idealnie, natychmiast rozpoznawalny styl. Kunszt mistrzowski. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Cieszę się że wywołuję pozytywne emocje, zwiększa to moje zaangażowanie - zobaczymy do czego nas to doprowadzi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 do wydatków 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Jestem pod wrażeniem Twoich prac. Twój wątek lubie najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Jestem pod wrażeniem Twoich prac. Twój wątek lubie najbardziej. Super . Wstawię za to dzisiaj kolorystyczny miszmasz jaki właśnie ukończyłem dla kolegi Jacka: Niektóre są tonące, niektóre pływające, ale wszystkie mają 6 cm długości . Nadają się na pstrągi na bardziej mętną wodę. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Jak zwykle klasa! chyba czas pomyśleć o gwiazdce i zrobić sobie prezent 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Super, już się nie mogę doczekać dzwonka od listonosza . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Widząc na początku listy Twój dział wiedziałem, że będę znowu pozytywnie zaskoczony Twoimi pracami... Jak widać się nie myliłem. Klasa Panie, klasa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Piękne stado do mnie przypłynęło Bardzo dziękuje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Piękne woblery, gratulacje. Kiedyś myślałem że moje są dopracowane, ale teraz to wstyd wstawiać. Dobrze że jeszcze jakieś ryby łowią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT666 Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Woblery po prostu cudo. Czekam aż za prezentujesz nam jakiś nowy model!!! Bo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Teraz przydałoby się coś na troć i pstrąga bo sezon wkrótce. ☺ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZareba Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Teraz przydałoby się coś na troć i pstrąga bo sezon wkrótce. ☺Jestem za 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 No rzeczywiście już za chwilę grudzień i sylwester .Ja jeszcze obiecałem filmik z pracą kiełbi mniejszych i większych na szczupłego. Dzisiaj nadrabiam zaległości, oto kiełbie 10 cm, i 8,5 cm - waga 15 i 8 gram, tonące: i obiecany filmik z ich pracą: 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Nie no cudo jak zrobisz takie 4cm to biere nawet z odbiorem osobistym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Naprawdę wyrób gites majonez...z chęcią zagladam w Twój autorski watek gdzie masz swój woblerkow zakątek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyho Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 ,.€/2` 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Malowanie na kiełbia bombowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Kielbie swietne! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prus Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Kolejna rewelacyjna partia już w pudełkach . Kiełbie bajkowe . Dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi