Skocz do zawartości

Wobki muddlera

muddler

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

...No to jeszcze raz... - Złamałem ster w PSTRĄGOWYM woblerze Jarka, którego ze względu na kształt i umiejscowienie steru nazwałem boleniówką... (fotka)

post-59071-0-33092800-1462098536_thumb.jpg

Złamanie steru - to normalna sprawa... Chciałbym naprawić go we własnym zakresie, ale za aprobatą Naszego Mistrza Muddlera,... Jeśli jednak i te słowa miałyby wywołać zgorszenie i popsuć ten piękny wątek Koledze Muddlerowi, to: Farewell Panowie! Farewell!...

Złamanie steru - to normalna sprawa... Chciałbym naprawić go we własnym zakresie, ale za aprobatą Naszego Mistrza Muddlera,... Jeśli jednak i te słowa miałyby wywołać zgorszenie i popsuć ten piękny wątek Koledze Muddlerowi, to: Farewell Panowie! Farewell!...

Usuń pozostałość steru wiertłem o grubości 1mm lub cienką piłką i przeszlifuj drobnym papierem ściernym, następnie wklej nowy ster na distal rapid z kawałka poliwęglanu o grubości 1 mm. Opisałem to na str 10  w poście #189. Zrób tak samo - prościzna :).

• Like 2

...No to jeszcze raz... - Złamałem  ster w PSTRĄGOWYM woblerze Jarka, którego ze względu na kształt i umiejscowienie steru nazwałem boleniówką... (...)

Miałeś prawo złamać ster, łowiąc bolki w zagranicznych łowiskach, zamykając siłowo wypchane woblerami pudełko, czy jak Ci się żywnie podoba. Nie potrzebujesz się tłumaczyć :) Nikt śledztwa przeprowadzać nie będzie. Wyjaśnienie jest oczywiście zrozumiałe, logiczne, zamykające pole domysłom. Z uwagi na termin, słowo "karma" samo się nasuwało ( ;) )
Niech wobler dobrze Ci służy, a kij często trzeszczy :)

Usuń pozostałość steru wiertłem o grubości 1mm lub cienką piłką i przeszlifuj drobnym papierem ściernym, następnie wklej nowy ster na distal rapid z kawałka poliwęglanu o grubości 1 mm. Opisałem to na str 10  w poście #189. Zrób tak samo - prościzna :).

Dziękuję Jarku! :) Chodziło mi głównie o Twoje "błogosławieństwo"! ;) Mam nadzieję, że po mojej ingerencji będzie pracował równie doskonale!... Pozdrawiam!

• Like 1

Witam,

Miałem wczoraj nigdzie nie wychodzić , żeby mnie nie zadeptali na brzegu , ale natura nie wytrzymała i ruszyłem tyłek.

Wisła, po południu, lekki wiaterek,słonko i niestety słabiutko. Boleni nie widać, czasem chlapnie klenik i jednym słowem "cienizna" na wodzie. Wszystkie przynęty przerobiłem i zobaczyłem schowaną ukleję Muddera na czarną godzinę. Sknera ze mnie . Taka ładna, że szkoda mi jej było używać...jeszcze się urwie... :) .

I był to strzał w "dziesiątkę" . 8 fajnych okoni w ciągu 40 minut wynagrodziło mi 3 godziny machania bez rezultatu. Już nie będę chował tego woblera, niestety się na koniec urwał o jakieś zawady. Praca woblera zapierała  dech w piersiach. Nie płaczę , mam jeszcze jedną ukleję schowaną , zapasową...a co !. 

Muddler, dzięki za emocje.... :) ...!!!

post-51478-0-10243400-1462175311_thumb.jpg

Edytowane przez Zyga102
  • Like 2

Dzień dobry 

Widzę że serwis zrób ,, to sam,,  nie na to liczymy kupując woblery ręcznie robione  :(

Smutne to .

Rapalę to ja do kubła mogę wyrzucić , ale jak mi się złamie ster w ręcznie robionym to  naprawia mi kolega który zrobił .

Franc a co jest trudnego w wymianie steru?

Może niedługo twórca woblera będzie musiał za Ciebie łowić ryby?Tylko dlatego że kupiłeś jego wobka?

Dzień dobry 

Widzę że serwis zrób ,, to sam,,  nie na to liczymy kupując woblery ręcznie robione  :(

Smutne to .

Rapalę to ja do kubła mogę wyrzucić , ale jak mi się złamie ster w ręcznie robionym to  naprawia mi kolega który zrobił .

Franc a co jest trudnego w wymianie steru?

Może niedługo twórca woblera będzie musiał za Ciebie łowić ryby?Tylko dlatego że kupiłeś jego wobka?

Panowie, dajcie pokój... Ja sam zaproponowałem, że wymienię ster... Niech Kolega @muddler odda się wyższym celom i wystruga kolejne cudeńka! ;)

• Like 2