Skocz do zawartości

Wobki muddlera

muddler

Rekomendowane odpowiedzi

Wg mnie to samba ma o wiele mniejsza gęstośc od lipy.Ta tabelka jest "podejrzana" :D

Samba ,sambie nie równa. Zdarzały się różne deski, ale faktycznie, gęstość mniejsza. Z lipą też można pokombinować i nadać jej różne właściwości. Troszkę to czasochłonne i wymaga odpowiednich zabiegów przy sezonowaniu drewna.

Wobler jest pływający-nurkujący. Głębokość na jaką zejdzie zależy od długości i grubości żyłki - na dłuższej i cieńszej zejdzie głębiej.

Można go zdryfować pod nawis, gdzie jest głęboczek i dużo cienia i zacząć zwijać, albo przytrzymać - takie jest jego przeznaczenie.

• Like 1

Wczoraj dotarły do mnie woblery Jarka. Wielu z Was chwaliło je za jakość. Pomyślałem sobie: muszę znaleźć jakieś niedociągnięcia, przecież wszystkich woblerów nie zrobi idealnie i nie za każdym razem  ;)  :) .

Sprawdzam kształty. Wszystko idealnie, żadnych nierówności, kantów. To może zacieki lakieru. Nic z tego. To chociaż wejście steru w korpus. A gdzie tam. Gładziutko pod palcem.

I wiecie co. Jarek ich chyba nie robi  ;) . To musi być jakiś robot przemysłowy  ;)  :) .

Jarku jestem pod wrażeniem.

A tak na poważnie. Jarek przyzwyczaił nas ponadto jeszcze do ładnych zdjęć. Jednakże poprzeczkę podnosi coraz wyżej. Zanim wyśle wobki to dołącza zdjęcia oraz filmik z ich pracą. I widzisz co kupujesz zarówno pod kątem wyglądu jak i pracy.

Brawo Ty :)

• Like 7

Jarek czy to jest ta taśma? 

http://winbud24.pl/pl/p/Scley-Tasma-Aluminiowa-540-48mm-x50mb-0390-405048-Kaem/1054

Ile warstw lakieru wystarczy do wygładzenia łączeń? Pytam bo zostało mi jeszcze z 5 metrów taśmy i zastanawiam się czy nie zmienić na inną...

Jarek czy to jest ta taśma? 

http://winbud24.pl/pl/p/Scley-Tasma-Aluminiowa-540-48mm-x50mb-0390-405048-Kaem/1054

Ile warstw lakieru wystarczy do wygładzenia łączeń? Pytam bo zostało mi jeszcze z 5 metrów taśmy i zastanawiam się czy nie zmienić na inną...

Dokładnie ta :) . Lakieru daję 8 warstw, ale można grubiej przy większych woblerach. Najlepiej gdy okleina z obydwu boków zbiega się na brzuchu i grzbiecie wobka, tak żeby nie było żadnego odstępu.

Gdzieś można kupić te wobki ?

Wystarczy wejść na priv :).

Oczka czyszczę nożykiem, ale nie po każdym lakierowaniu - brzusznego nie trzeba.  Używam domaluxa.

Dzisiaj wstawiam cierniki piątki , pływające, ale przy większej agrafce będą powoli tonąć. Pogoda do kitu - padał deszcz ze śniegiem.

post-59838-0-89839400-1483459868_thumb.jpg

fZ2KpBx.jpg

Edytowane przez muddler
  • Like 7

Wczoraj dotarły do mnie woblery Jarka. Wielu z Was chwaliło je za jakość. Pomyślałem sobie: muszę znaleźć jakieś niedociągnięcia, przecież wszystkich woblerów nie zrobi idealnie i nie za każdym razem  ;)  :) .

Sprawdzam kształty. Wszystko idealnie, żadnych nierówności, kantów. To może zacieki lakieru. Nic z tego. To chociaż wejście steru w korpus. A gdzie tam. Gładziutko pod palcem.

I wiecie co. Jarek ich chyba nie robi  ;) . To musi być jakiś robot przemysłowy  ;)  :) .

Jarku jestem pod wrażeniem.

A tak na poważnie. Jarek przyzwyczaił nas ponadto jeszcze do ładnych zdjęć. Jednakże poprzeczkę podnosi coraz wyżej. Zanim wyśle wobki to dołącza zdjęcia oraz filmik z ich pracą. I widzisz co kupujesz zarówno pod kątem wyglądu jak i pracy.

Brawo Ty :)

Post ten potraktowałem jako wyzwanie, noworoczna ławica dopłynęła więc trzeba było sprawdzić czy faktycznie Banjo nie ściemnia za bardzo ;) I najlepsze, że człowiek siedzi zapatrzony w te magiczne kawałki drewna, ogląda i obraca ze wszystkich stron, co zajmuje trochę czasu i z podziwu nie może wyjść :) Perfecto w każdym calu, żal ich moczyć, a nie daj Boże jakiś płetwiasty skurczybyk zębami porysuje :D Jedyne co udało mi się znaleźć to odciski linii papilarnych Jarka na sterze :ph34r: :lol:

• Like 2