Banjo Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Z drewna to niewiele jest możliwości, oprócz balsy, co pokazano w tab.1 w opracowaniu: http://jerkbait.pl/topic/72445-artyku%C5%82-g%C5%82%C4%99boko%C5%9B%C4%87-nurkowania-woblera-ze-sterem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Wg mnie to samba ma o wiele mniejsza gęstośc od lipy.Ta tabelka jest "podejrzana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Dane wziąłem stąd: http://www.drewno.pl/artykuly/1626,abachi.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Wg mnie to samba ma o wiele mniejsza gęstośc od lipy.Ta tabelka jest "podejrzana" Samba ,sambie nie równa. Zdarzały się różne deski, ale faktycznie, gęstość mniejsza. Z lipą też można pokombinować i nadać jej różne właściwości. Troszkę to czasochłonne i wymaga odpowiednich zabiegów przy sezonowaniu drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Samba ,sambie nie równa.....To tak jak z kobietami. Elka Elce nie równa . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 (edytowane) Panowie tutaj o sambach i Elkach, a ja tymczasem takie kiełbiczki-piąteczki z wierzbiny porobiłem Edytowane 14 Lutego 2023 przez muddler 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Kolorek idealny będą skuteczne ,wyglądają przynajmniej u Mnie na monitorze jakby w kolorze miedzi .Jak się nie ma miedzi to się w domu siedzi . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Panowie tutaj o sambach i Elkach, a ja tymczasem takie kiełbiczki-piąteczki z wierzbiny porobiłem A bo my Panie tutaj sambę z Elką tańczymy . Żeby nie było moja luba ma na imię Elka.A kiełbiczki palce lizać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Moja też Ela 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Miałem na myśli L-kę , ale zmieniam temat i wstawiam nowe woblery; usterzenie jak widać jest prawie poziome: 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Jak głęboko zejdzie ? Pływające ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Wobler jest pływający-nurkujący. Głębokość na jaką zejdzie zależy od długości i grubości żyłki - na dłuższej i cieńszej zejdzie głębiej.Można go zdryfować pod nawis, gdzie jest głęboczek i dużo cienia i zacząć zwijać, albo przytrzymać - takie jest jego przeznaczenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Woblery bajka.Polecam każdemu Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Wczoraj dotarły do mnie woblery Jarka. Wielu z Was chwaliło je za jakość. Pomyślałem sobie: muszę znaleźć jakieś niedociągnięcia, przecież wszystkich woblerów nie zrobi idealnie i nie za każdym razem .Sprawdzam kształty. Wszystko idealnie, żadnych nierówności, kantów. To może zacieki lakieru. Nic z tego. To chociaż wejście steru w korpus. A gdzie tam. Gładziutko pod palcem.I wiecie co. Jarek ich chyba nie robi . To musi być jakiś robot przemysłowy .Jarku jestem pod wrażeniem.A tak na poważnie. Jarek przyzwyczaił nas ponadto jeszcze do ładnych zdjęć. Jednakże poprzeczkę podnosi coraz wyżej. Zanim wyśle wobki to dołącza zdjęcia oraz filmik z ich pracą. I widzisz co kupujesz zarówno pod kątem wyglądu jak i pracy.Brawo Ty . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 22 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Dzięki Sławku - z tym robotem to przesadziłeś Mowa jest o tych: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Klasa jak zawsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 piękne malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Wykonanie jedno z najlepszych jak nie najlepsze wśród wątków Jarku czy mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy jakiej folii do oklejania używasz i jak wykończyć żeby nie było widać gdzie folia się kończy po nałożeniu koloru? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Używam taśmy aluminiowej samoprzylepnej SCLEY, trzeba dobrze przykleić do korpusu i zaprasować drewnianym patyczkiem: Łączenie na brzuchu i grzbiecie znika po kilku warstwach lakieru i farbki 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Jarek czy to jest ta taśma? http://winbud24.pl/pl/p/Scley-Tasma-Aluminiowa-540-48mm-x50mb-0390-405048-Kaem/1054 Ile warstw lakieru wystarczy do wygładzenia łączeń? Pytam bo zostało mi jeszcze z 5 metrów taśmy i zastanawiam się czy nie zmienić na inną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Strzelin Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Gdzieś można kupić te wobki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Jarek czy to jest ta taśma? http://winbud24.pl/pl/p/Scley-Tasma-Aluminiowa-540-48mm-x50mb-0390-405048-Kaem/1054 Ile warstw lakieru wystarczy do wygładzenia łączeń? Pytam bo zostało mi jeszcze z 5 metrów taśmy i zastanawiam się czy nie zmienić na inną...Dokładnie ta . Lakieru daję 8 warstw, ale można grubiej przy większych woblerach. Najlepiej gdy okleina z obydwu boków zbiega się na brzuchu i grzbiecie wobka, tak żeby nie było żadnego odstępu. Gdzieś można kupić te wobki ?Wystarczy wejść na priv . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 To chyba taśma którą mam jest za gruba bo po 5 warstwach lakieru i szlifowaniu papierem ściernym dalej zostają ślady gdzie się kończy... Oczka czyścisz po każdym lakierowaniu? Domalux czy Hartz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Oczka czyszczę nożykiem, ale nie po każdym lakierowaniu - brzusznego nie trzeba. Używam domaluxa.Dzisiaj wstawiam cierniki piątki , pływające, ale przy większej agrafce będą powoli tonąć. Pogoda do kitu - padał deszcz ze śniegiem. Edytowane 14 Lutego 2023 przez muddler 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino998 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Wczoraj dotarły do mnie woblery Jarka. Wielu z Was chwaliło je za jakość. Pomyślałem sobie: muszę znaleźć jakieś niedociągnięcia, przecież wszystkich woblerów nie zrobi idealnie i nie za każdym razem .Sprawdzam kształty. Wszystko idealnie, żadnych nierówności, kantów. To może zacieki lakieru. Nic z tego. To chociaż wejście steru w korpus. A gdzie tam. Gładziutko pod palcem.I wiecie co. Jarek ich chyba nie robi . To musi być jakiś robot przemysłowy .Jarku jestem pod wrażeniem.A tak na poważnie. Jarek przyzwyczaił nas ponadto jeszcze do ładnych zdjęć. Jednakże poprzeczkę podnosi coraz wyżej. Zanim wyśle wobki to dołącza zdjęcia oraz filmik z ich pracą. I widzisz co kupujesz zarówno pod kątem wyglądu jak i pracy.Brawo Ty . Post ten potraktowałem jako wyzwanie, noworoczna ławica dopłynęła więc trzeba było sprawdzić czy faktycznie Banjo nie ściemnia za bardzo I najlepsze, że człowiek siedzi zapatrzony w te magiczne kawałki drewna, ogląda i obraca ze wszystkich stron, co zajmuje trochę czasu i z podziwu nie może wyjść Perfecto w każdym calu, żal ich moczyć, a nie daj Boże jakiś płetwiasty skurczybyk zębami porysuje Jedyne co udało mi się znaleźć to odciski linii papilarnych Jarka na sterze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi