Skocz do zawartości

Wobki muddlera

muddler

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Bezsterowa plotka 7cm bije u mnie rekordy "popularnosci"

Sandacze, bolenie, jazie i okonie juz melodwaly sie na niej.

Natomiast ten rozbujnik, wczoraj, przetestowal jej wytrzymalosc dosc solidnie. Pisze rozbojnik bo w kategorii sum to jeszcze kijanka/sumowe dziecko, ale w kategorii drapieznik, ryba 112cm, na boleniowym zestawie castingowym potrafi juz dac frajde z holu i wlaczyc troche taktycznego myslenia...

Dzieki Jarku za wspaniale woblery!!!

Jak tylko bedziesz mial jakies wolne moce przerobowe to daj tylko znac, chetnie znow cos zamowie  :)  ;)

post-51172-0-92616500-1686327144_thumb.jpg

post-51172-0-38224300-1686327156_thumb.jpg

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 7

U mnie to woblery na ,,trudne,, ryby gdy inne już zawodzą i nie kuszą do brań. Ulubiona to bezsterowa ukleja 8cm(nie cykada), prowadzona co jakiś czas z lekkim twiczem. Daje to na ogół piorunujący efekt. Po kilku latach wędkowania odnoszę wrażenie, że na Wisełkę przydała by się uklejka 10-9 cm 5-8 gram cięższa od standardowej ósemki. Jedyny minus to kotwice. Ostatnio przekonałem się o tym boleśnie...... bo z kotwicy zrobiły się widły.

post-59093-0-96081900-1686494587_thumb.jpg

Edytowane przez vako
  • Like 2

• 3 tygodnie później...

Wczoraj dotarly Jarku do wobki, to ze jak zawsze piekne to wszyscy wiemy i gdyby dzis nie polowily nie byloby co pisac  ;)

Krotki wyskok wieczorem nad rzeke dal mi dwa okonie i sandacza a wszystko na bezsterowa uklejke 7cm :)

Gdyby Ci kiedys wpadlo do glowy z tym wzorem na dwuch kotwicach zejsc jeszcze do  5 lub 6cm to daj prosze znac  ;)

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

Powiem krótko; kupiłem próbnie Krapiki 7cm / 16 g i na szczęście dokupiłem szybko następne.

Panie Jarku, to nie są woblery - to jest prawdziwy majstersztyk i cudo. Jak to lata , praca to prawdziwa magia na wolno i na szybko. 

Tymi Krąpikami otworzyłem na jeziorze puszkę Pandory. Okonie po 40 cm waliły jak oszalałe. Drobnicy nie zliczę. 

Powiem krótko- dobrze , że Pan tu jesteś... :)

post-51478-0-17762200-1691335364_thumb.jpg

post-51478-0-98772500-1691335402_thumb.jpg

• Like 6

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...