asafa Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Lubię tu zaglądać, niezwykle "czyściutka" robota. Oklejanie folią w Twoim wykonaniu to nie przesadzając - perfekcja 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Cztery dziesiątki boleniowe skończone , póżniej zrobię ich więcej. Ważą około 16 g Jest też filmik, w którym pokazałem jak zachowują się podczas normalnego prowadzenia i w opadzie. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maryjanl Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Piękna robota Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Dla kolegi z forum wykonałem kiełbiki w rozmiarach 6,7,8,9 i 10 cm tonące i pływające . 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Piękne stadko kiełbi! ...Chyba się domyślam, w którym kierunku zmierzają... ???? Połowiły już piękne pstrągi! ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Piękne malowanie. Masz swój niepowtarzalny styl. A z tą boleniowką powyżej, to prawdziwy majstersztyk panie zrobiłeś. Nie spotkałem się z taką pracą, przy ustawieniu steru bliskim 90 st. Bardzo ciekawy wobler. Graty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Faktycznie, praca kiełbia i boleniówki ze sterem rewelacja! Będą łowić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Jarku, ciągle trzymasz wysoki poziom wykonania wobków i sięgasz, zaskakujesz nas nowymi, udanymi konstrukcjami . Podziwiam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Będę się jeszcze rozwijał - mam nadzieję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Na jaką głębokość schodza plywajace kielbiki ? Z filmu wynika że plyciutko pracuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Nie są głęboko nurkujące, ale na filmiku ciągnę je na półtorametrowej żyłce. Na dłuższej lince, zwłaszcza większe rozmiary zejdą tak głęboko, że nie będzie ich widać , jednak nie będą haczyć o dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Jarku, dzisiaj złamałem ster w Twojej boleniówce... :/ Czy dopuszczasz myśl, że mógłbym sam naprawić wobler? Czy wciąż będzie to "prawdziwy Muddler"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Jarku, dzisiaj złamałem ster w Twojej boleniówce... :/ Czy dopuszczasz myśl, że mógłbym sam naprawić wobler? Czy wciąż będzie to "prawdziwy Muddler"? Dzisiaj?Karma.Bolenie wolno łowić od jutra... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Dzisiaj?Karma.Bolenie wolno łowić od jutra... To testowanie woblerów w celu sprawdzenia jego pracy przed sezonem zabronione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Dzisiaj?Karma.Bolenie wolno łowić od jutra... Jezu!... Już dorobiono mi całą historię do zdania "złamałem ster w bolenówce"... Piękne!... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 ...No to jeszcze raz... - Złamałem ster w PSTRĄGOWYM woblerze Jarka, którego ze względu na kształt i umiejscowienie steru nazwałem boleniówką... (fotka) Złamanie steru - to normalna sprawa... Chciałbym naprawić go we własnym zakresie, ale za aprobatą Naszego Mistrza Muddlera,... Jeśli jednak i te słowa miałyby wywołać zgorszenie i popsuć ten piękny wątek Koledze Muddlerowi, to: Farewell Panowie! Farewell!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Dokuś , pisz po polsku(mógłbym napisać pliss, ale wolę) proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 1 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Złamanie steru - to normalna sprawa... Chciałbym naprawić go we własnym zakresie, ale za aprobatą Naszego Mistrza Muddlera,... Jeśli jednak i te słowa miałyby wywołać zgorszenie i popsuć ten piękny wątek Koledze Muddlerowi, to: Farewell Panowie! Farewell!... Usuń pozostałość steru wiertłem o grubości 1mm lub cienką piłką i przeszlifuj drobnym papierem ściernym, następnie wklej nowy ster na distal rapid z kawałka poliwęglanu o grubości 1 mm. Opisałem to na str 10 w poście #189. Zrób tak samo - prościzna . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 ...No to jeszcze raz... - Złamałem ster w PSTRĄGOWYM woblerze Jarka, którego ze względu na kształt i umiejscowienie steru nazwałem boleniówką... (...)Miałeś prawo złamać ster, łowiąc bolki w zagranicznych łowiskach, zamykając siłowo wypchane woblerami pudełko, czy jak Ci się żywnie podoba. Nie potrzebujesz się tłumaczyć Nikt śledztwa przeprowadzać nie będzie. Wyjaśnienie jest oczywiście zrozumiałe, logiczne, zamykające pole domysłom. Z uwagi na termin, słowo "karma" samo się nasuwało ( )Niech wobler dobrze Ci służy, a kij często trzeszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Usuń pozostałość steru wiertłem o grubości 1mm lub cienką piłką i przeszlifuj drobnym papierem ściernym, następnie wklej nowy ster na distal rapid z kawałka poliwęglanu o grubości 1 mm. Opisałem to na str 10 w poście #189. Zrób tak samo - prościzna .Dziękuję Jarku! Chodziło mi głównie o Twoje "błogosławieństwo"! Mam nadzieję, że po mojej ingerencji będzie pracował równie doskonale!... Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 (edytowane) Witam, Miałem wczoraj nigdzie nie wychodzić , żeby mnie nie zadeptali na brzegu , ale natura nie wytrzymała i ruszyłem tyłek.Wisła, po południu, lekki wiaterek,słonko i niestety słabiutko. Boleni nie widać, czasem chlapnie klenik i jednym słowem "cienizna" na wodzie. Wszystkie przynęty przerobiłem i zobaczyłem schowaną ukleję Muddera na czarną godzinę. Sknera ze mnie . Taka ładna, że szkoda mi jej było używać...jeszcze się urwie... .I był to strzał w "dziesiątkę" . 8 fajnych okoni w ciągu 40 minut wynagrodziło mi 3 godziny machania bez rezultatu. Już nie będę chował tego woblera, niestety się na koniec urwał o jakieś zawady. Praca woblera zapierała dech w piersiach. Nie płaczę , mam jeszcze jedną ukleję schowaną , zapasową...a co !. Muddler, dzięki za emocje.... ...!!! Edytowane 2 Maja 2016 przez Zyga102 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Dzień dobry Widzę że serwis zrób ,, to sam,, nie na to liczymy kupując woblery ręcznie robione Smutne to .Rapalę to ja do kubła mogę wyrzucić , ale jak mi się złamie ster w ręcznie robionym to naprawia mi kolega który zrobił . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Dzień dobry Widzę że serwis zrób ,, to sam,, nie na to liczymy kupując woblery ręcznie robione Smutne to .Rapalę to ja do kubła mogę wyrzucić , ale jak mi się złamie ster w ręcznie robionym to naprawia mi kolega który zrobił .Franc a co jest trudnego w wymianie steru?Może niedługo twórca woblera będzie musiał za Ciebie łowić ryby?Tylko dlatego że kupiłeś jego wobka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Dzień dobry Widzę że serwis zrób ,, to sam,, nie na to liczymy kupując woblery ręcznie robione Smutne to .Rapalę to ja do kubła mogę wyrzucić , ale jak mi się złamie ster w ręcznie robionym to naprawia mi kolega który zrobił . Franc a co jest trudnego w wymianie steru?Może niedługo twórca woblera będzie musiał za Ciebie łowić ryby?Tylko dlatego że kupiłeś jego wobka?Panowie, dajcie pokój... Ja sam zaproponowałem, że wymienię ster... Niech Kolega @muddler odda się wyższym celom i wystruga kolejne cudeńka! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Bezsterowce 6 cm i około 5 g malowane w dwóch kolorach: na płotkę i na uklejkę.Poniższa sterowa boleniówka też jest o tych samych gabarytach, ale na razie zrobiłem tylko jedną. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi