Skocz do zawartości

Wobki muddlera

muddler

Rekomendowane odpowiedzi

Ooooo jestem TWÓRCĄ! :D...  Dziękuję wszystkim za wstawiennictwo i dziękuję również Administratorowi za przełączenie :) - teraz to się dopiero zacznie hehe.

Jeżeli chodzi o kiełbiki to toną dosyć szybko, są mocniej dociążone gdyż zależało mi na dalszych rzutach. Na temat wolnotonących wypowiem się na prv.

Przede wszystkim witam :)

Bez bicia się przyznaję, że oglądam twój wątek pierwszy raz. Cóż, nie było mnie długo w tym dziale...

Przejrzałem wątek z uwagą i chwalić cię za jakość prac nie muszę, bo koledzy sowicie to zrobili :) Wspaniała robota!

Natomiast chciałbym zwrócić uwagę wszystkich na ten wątek z jednego powodu. Jest to Zdrowo prowadzony wątek z punku widzenia założeń Jerkbait.pl, w pełni zgodny z regulaminami o wpisach i umieszczaniu zdjęć ryb oraz starannej prezentacji. I co warto zaznaczyć, komentatorzy utrzymują poziom dyskusji sami z siebie, ponieważ nie "zachęcasz" ich do innych komentarzy. Stawiam cię za wzór w tym dziale, bo sam nim nie byłem.

Gdybym mógł zmienić regulamin przyznawania statusu Twórcy, a to nie zależy ode mnie, to przyznawałbym go nie za ilość wpisów jaka się pojawia (bo z tym się nie zgadzam), ale za prowadzenie wątku zgodnie z zasadami wyznaczonymi przez Jerkbait.pl. Tylko tyle i aż tyle.

Dodaję do obserwowanych. :)

No i te twoje areo sprawia, że myślę o rzuceniu pędzelków.

• Like 7

Wasze ostatnie wpisy nakazują mi wyżej zawinąć rękawy i wziąć się do pracy . Dziękuję za słowa uznania :).

Poniższe fotki pokazują ostatnie moje rękodzieła - są to szczupakowce lub sandaczowce :rolleyes: długość 10 cm i około 15 gram wagi i są tonące:

2vts3g8.jpg

68sd1u.jpg

post-59838-0-53198300-1443022360_thumb.jpg

• Like 13

40 gramowe są pływające i nadają się raczej do płytszego łowienia. Ale wiadomo że na odpowienio długiej lince i przy szybszym prowadzeniu mogą zejść głębiej, nie są to jednak woblery ostro murkujące :). Praca szczupakowca o tej samej gramaturze i kształcie jest na filmiku na poprzedniej stronie. Piętnastogramowe to tonące woblery, więc schodzą do dna na wodzie stojącej - wystarczy poczekać :P. Na wodzie płynącej zależy od szybkości nurtu. Nie są to woblery głębinowe, i pracują raczej wąsko choć nieco szerzej od poprzednich podobnych, które są na poprzednich stronach razem z filmikami.

15-tki świetne , no nie ma bata łowne muszą być :) Czy myślałeś może o takim łamańcu pod szczupale , też płytko chodzącym ?

już Jarek takie robił mam dwa od niego te co pokazał na 8 stronie. Praca ich jest przez Jarka bardzo skromnie opisana bo zachowują się te woblery znakomicie w wodzie. Mimo że moje są tonące przy długości 11 cm i wadze ok 20 gram to nie odpadają na dno jak kamień i podczas łowienia szczytówka w górę i idą pod powierzchnią lustra wody. Edytowane przez CarIvan
  • Like 1

Łamańce? może kiedyś. Na razie wszedłem w brokat :lol: i muszę przyznać, że spodobało mi się. Poniższe fotki przedstawiają woblery 8 cm i 8 gram, tonące. Pracują wąsko - może zrobię filmik z pracą:

zmnzeu.jpg

5v2mnd.jpg

post-59838-0-09294400-1443282992_thumb.jpg     post-59838-0-00247100-1443283047_thumb.jpg   Planuję inne kolory brokatowców B)

• Like 8

No, jest filmik z pracą sylwestrowego brokatowca:

Dołącze jeszcze fotki korpusów pod imitację okonia, przed chwilą szlifowanych - będą miały 13cm:

post-59838-0-56903600-1443715659_thumb.jpg   post-59838-0-76450800-1443715685_thumb.jpg

A jutro wkleję fotki brokatowców w innych barwach - właśnie dosychają :rolleyes:.

• Like 3