Skocz do zawartości

KONGER STALLION STRIKE FURION 244/3-18g

kamildarbanski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów. Mam pytanie czy moze ktos z was był lub jest posiadaczem tego oto kijka z tytułu? Ubrany dosc przyzwoicie jak na ten przedział cenowy. Mianowicie chcialbym sie dowiedziec czy kij obsłuzy sandacza w podanym zakresie c.w? Interesuje mnie czy jest wystarczajaco sztywny i szybki by dobrze zaciac zanderka, bo nie mam nigdzie w sklepie go oblukac. Jesli ktos posiada moze jakies fotki z ugiecia albo kij i jest z okolic warszawy i bylaby mozliwosc podjechac i go obejrzec to bardzo prosze o info.

• 2 tygodnie później...

Super :) o to mi chodziło :)

Szykuje mi się nowy zakup :)

Polecam kupić w stacjonarce, ew. dogadać się przez telefon bo te staliony mają czasami nadlewki lakieru mi się taka trafiła chyba na 2 przelotkach.

PS: A co do komponentów to przelotki to Fuji Hardloy, a nie Alconite.

Edytowane przez Spinnigista
  • Like 1

Polecam kupić w stacjonarce, ew. dogadać się przez telefon bo te staliony mają czasami nadlewki lakieru mi się taka trafiła chyba na 2 przelotkach.

PS: A co do komponentów to przelotki to Fuji Hardloy, a nie Alconite.

A i słusznie :)  mam taki zaprzyjaźniony sklep, w którym można zamówić wędkę, która kosztować będzie taniej niż, na alledrogo :)

Mam takie cudo tyle ze 2,23 . dla mnie kij rewelacja zapas mocy jeszcze spokojnie ma . 20g w opadzie daje rade , jeden minus krótki dolnik :( ale mój akurat jest przedłużony takze idealnie pasuje mi do ręki . Polecam .

Kurcze, a ja go kupiłem głównie dlatego, że w końcu jakiś w miarę wyglądający badyl ma właśnie krótki dolnik.

• Like 1

A więc na szybko opiszę kijek w @ 2xup poście. Kij jest bardzo szybki o szczytowej akcji, cw dolne jest dobrze opisane co do górnego to nie wiem bo nie sprawdzałem. Co do czułości to jest ok było kijka brań i jedna mała rybka. Patyk fajnie trzyma rybkę i ogólnie jest ok. Zobaczymy jak będzie na majówce.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Witam. Póki co na sucho bo jeszcze nad wodą nie byłem to patyk robi dobre wrażenie, w necie to taki dość masywny się wydawał, a tak na żywo taka wykałaczka, ale akcje ma taką jak lubię, drugi mój kijek kupiony na czuja, teraz tylko nad wodę i pobiczować nim trochę :) myślę o nawijaku do niego, i będę szukał czegoś do 220gr. tak żeby łącznie wyszło 310gr.

• 2 miesiące temu...

Czy faktycznie ta wędka z cw. do 12 i do 18 różni się tylko naklejką? Wersja do 12g waży 106g, a do 18g waży 115g, więc blank jest chyba troszkę grubszy/mocniejszy? Czy tym kijem połowię obrotówkami 00-1, woblerkami do 3cm i jakimiś smukłymi 5cm oraz wahadłówkami do 9g? Chciałbym nabyć ten kijek ze względu na niską wagę oraz ciekawy wygląd. Niestety nie mam opcji gdzieś na miejscu obejrzeć kija.