Jarrem Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Witam, zastanawiam się nad kupnem Wild Rivera WRS90MLF2 z tym, że zastanawiam się czy nie będzie on za mocny na pstrągi i czy obsłuży mi oprócz woblerów 3-6 cm, również jigi na główce np.1.5g i jak będzie z czuciem przynęty oraz z ugięciem (trzymaniem ryby) podczas holu załóżmy pstrąga 30-35cm? Czy może lepszym wyborem byłby WRS90LM2? Niby opisują Wild Rivery jako w miarę uniwersalne kije i o dobrym czuciu nawet najmniejszych przynęt, ale chciałbym poczytać co mają do powiedzenia "jerkbaitowi" specjaliści Jedynie nt. WS86MHF2 co nieco więcej w necie znalazłem. Z góry wszystkim dziękuję za jakąkolwiek pomoc i życzę wesołych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łukasz gamoński Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Ja łowię wildriverem jakieś 12lat...to model o długości 2,29 i cw. 14g... kij świetnie się sprawuje na rzekach świętokrzyskich, dużo łowiłem na lubelszczyźnie i roztoczu...dla łowiących w małych i średnich rzekach( wieprz, por, dolna bystrzyca) naprawdę polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florek Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Ja tez mam w swoim arsenale WR76laf2 i mam jeszcze WR86mf2, moim zdaniem świetne kijki, bardzo czułe, o idealnym ugięciu.Na ten mocniejszy łowiłem od paprochów do algi 3 i daje radę a pod ryba gnie się do samej rękojeści. Na tego pstrągowego wyholowałem sumka ok 15 kg bez problemów. Oba kijki warte polecenia.PS: Mam je na sprzedaż, w dobrej cenie. jak coś to daj znać na priwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Pamiętaj, że w St.Croix podana waga wyrzutu jest wagą przynęty, którą najlepiej się rzuca .Nie tak jak w Polsce wagą minimalna i maksymalną przynęty do rzutu. Jest więc tolerancja w dół i do góry. Dla komfortu rzutów na większe odległości bierz kij o ciężarze wyrzutu rzeczywistej wagi przynęty, przy małych rzeczkach nie będzie to miało takiego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi