Przemek Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam.Jestem posiadaczem Batsona zbrojonego w Specjaliście.Kto w Warszawie wymieni mi omotkę i cykający lakier na niej?Jaki jest koszt tej usługi?Proszę o jakieś konkretne namiary bo nie robiłem jeszcze nic w Warszawie.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Myślę że możesz zapukać do FishingCenter mieszczący się na ul.Wawelskiej. Powinni to zrobić. http://www.fishingcenter.com.pl/ PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Dziękuję za odpowiedź. Skontaktowałem się z FC. Koszt to praktycznie grosze np jeden wobler Ra.... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BACIAR Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Witam , Jeśli omotka nie jest uszkodzona a klikanie po prostu denerwuje , to polecam trochę oliwy do kołowrotków lub maszyn do szycia (wazelinowa zdaje się). Pomaga PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Klikajace przelotki, bym powiedzial - to zlozony temat. Mnie sie trafialo nie wiadomo w sumie dlaczego (wsystko bylo wykonane z omotka jak sie nalezy a proporcje skladnikow lakieru dobrane pedantycznie ) w wedkach mocnych i przy duzych rozmiarach przelotek.Czasem przelotka musi dostac troche wody i sprawa sie rozwiazuje.(ja w 1 przypadku wymienilem omotke a w 2 to olalem i pzreszlo w trakcie eksploatacji(byc moze i w tym 1szym by przeszlo)) Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawm84 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Miałem identyczny problem ze świeżo uzbrojoną wędką - przeszło po kilku wypadach na ryby i kilkunastu holach. Aktualnie, w innej wędce (też świeżo uzbrojonej) jest ta sama przypadłość i nic z tym nie będę robił. Powinno samo ustąpić. Osoba, która zbroiła obie wędki powiedziała, że na początku to normalna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukafish Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Witam wszystkich serdecznieMam pytanie odnośnie naprawy klikających i trzeszczących przelotek w kiju Team Dragon, 3 przelotki głośno trzeszczą a jedna wyraźnie klika i się rusza, wygląda to tak jak by stopka pod omotką stukała o blank. Czy zna ktoś jakąś sprawdzoną metodę naprawy tego defektu?Bardzo dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.Lukafish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Jeśli winą jest 'tylko' lakier z omotek, który odkleił się od blanku to metodą naprawy jest wymiana omotek. Jeśli okazałoby się jednak, że winne są również same przelotki to i je trzeba wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukafish Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Więc zdecydowanie kij do zwrotu, wędka jest fabrycznie nowa nie łowiona ani razu, niestety to już 3 kij z Team Dragona z jakimś defektek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 W fabrycznych kijach to częsta przypadłość - lakier kładziony na szybko i często w nadmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukafish Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Jak bardzo niebezpieczny jest to defekt dla blanku i całej wędki? Kij jest 2,75 do 35 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BACIAR Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Witam, Na trzeszcące przelotki sprawdza się , np oliwka do maszyn do szycia - jak ręką odjął. Co do ruszającej sie przelotki (ale lipa...) to nie ma innej rady jak przezbrojenie. PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Przelotka jest luźna- co słuchać. Przy wyrzucie i przy holu będzie pracować jakaś część stopki jako dźwignie powodując punktowy nacisk na blank. W efekcie zgniecenie warstwy włókien i pęknięcie. A Team Dragony pękały mi często także jak nie klikały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 W fabrycznych kijach to częsta przypadłość - lakier kładziony na szybko i często w nadmiarze. Myślę że to zależy w jakich fabrycznych kijach - jakich producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 W fabrycznych kijach to częsta przypadłość - lakier kładziony na szybko i często w nadmiarze. Myślę że to zależy w jakich fabrycznych kijach - jakich producentów. Fuji Alconite, ktorych zapewne uzywa sie do team Dragon sa dosc ciezkimi przelotkami do prawidlowego zamocowania, czesto trzeszcza i klikaja. Ot i problem. Rod builderzy przez jakis czas mieli z nimi problem ( z tego co slyszalem). W Fenwikach sa PacBay, troche inna historia Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Wszędzie się to może zdażyć. Począwszy od źle nawiniętych omotek, aż po wyprofilowanie stopki- jak zuważył bujo. Czasami trzeba porzeźbić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 W Fenwikach sa PacBay, troche inna historia Bujo Nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Jedyna sprawdzona metoda naprawy jest rozwalic to, zrobic nowa omotke i polozyc lakier od nowa.Natomiast jezeli (a to sie zdarza) powodem klikania jest ocieranie stopki o zakamarki nadlewu lakieru (moze on tam byc pekniety) to mozna sobie to darowac - jak kij dostanie wilgoci nad woda to powinno ustac. Jezeli chodzi o klikanie spowodowane zlym osadzeniem ringu w ramce to ja bym takie przelotki wywalil i wiecej nie kupil bo to sie rozwali w najmniej odpowiednim momencie, wczesniej czy pozniej. Z Fuji nic takiego u mnie nie mialo m-ca. Moze byc jeszzce problem z niezbyt dokladnym dogieciem przelotek w fazie wytwarzania - rola zbrojacego to zauwazyc i dogiac z czuciem.Jezeli przelotka lezy na blanku to nawet bez polozonego lakieru nie ma prawa klikac. Ostatnio nie chcialo mi sie wymienic omotek w takim starym i dobrym kijku...doszlo do tego, ze ktoregos dnia jedna przelotke przy probie wyjalem z omotki palcami.Przy dosc gestym i z wyczuciem zrobionym oprzelotkowaniu, przy probach poprzedzajacych montaz, przelotki trzymaja sie tylko na prowizorycznym plastrze i co ciekawe czesto trzeba porzaddnnie wygiac kij, zeby plastry puscily...to taka ciekawostka do przemyslen.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 ja kiedys w starym dragonie progres poradziłem sobie poprzez podgrzanie takiej omotki lekko małym przenośnym palnikiem,bo był to klikający lakier omotki i pomogło,lekko osmolona ale tylko chwilke,po ostygnięciu przetarłem szmatka i ani sladumpo osmoleniu ani klikaniu tylko nie przesadź z podgrzaniem bo blank spalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 W starym kiju przelotka dała się wyjąć , po nałozeniu kleju termotopliwego (laska do pistoletu) , podgrzaniu zapalniczką i wciśnięciu pod omotkę trzymało ładnych kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukafish Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Zastanawiałem się właśnie nad podgrzaniem lakieru na omotkach przy pomocy palnika alkoholowego Czy ktoś może ma jeszcze jakieś doświadczenia w kwestii podgrzewania lakieru?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Mam pewne doswiadczenia ale bylbym ostrozny w podgrzewaniu starego lakieru na wedzisku, mysle ze niewiele to da. Chyba ze chcemy podjarac miejsca podejrzane o klikanie..ale to nie palnikiem bym robil.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Jak trzeszczały mi przelotki w kijkach to delikatnie podklejałem je żywicą dwuskładnikowa. Przeważnie w miejscu wychodzenia przelotki z oplotu. Wystarczała nieduża kropelka. Jednak jak widzisz ze ewidentnie przelotki się ruszają bądź wysuwają z oplotu, proponuje ponowne zbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Klikanie klikaniu nie równe. Nie każdy hałas dobiegający od strony przelotek musi oznaczać że ktoś popełnił błąd w sztuce czy że dzieje się coś poważnego Po pierwsze czasami w przelotkach klikają pierścienie o ramkę, w przelotkach Fuji równiez Po drugie często przy mniejszych przelotkach kawałek żywicy nadlanej z przodu przelotki może hałasowac o ramkę przelotki. To są kosmetyczne drobiazgi bez większego znaczenia, przynajmniej dla mnie. Problem jest wtedy, kiedy nie została dokładnie przesączona żywicą omotk i/lub dostało się powietrze co może prowadzić do obluzowania przelotki etc - klikanie biorące się z tej przyczyny rzeczywiście kwalifikuje przelotkę do przewinięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Dziękuję za odpowiedź. Jeśli zajdzie potrzeba wymiany przelotek i zbrojenia ich od nowa to blank na tym nie ucierpi? PozdrawiamMaciej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi