Skocz do zawartości

Spinning w Poznaniu

viciu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od niedawna mieszkam w Poznaniu i szukam fajnych miejscówek żeby pospinningować. Czy bardziej doświadczeni koledzy mogliby podpowiedzieć mi kilka miejsc gdzie mógłbym połowić okonie, sandacze i szczupaki?

Od dawna mieszkam w Poznaniu, od ponad 20 lat łowię ryby i nadal nie wiem gdzie te szczupaki,sandacze i okonie :)

• Like 3

T miałem szczęście, bo na kilka wypadów tylko jedną herbatę ekspresową dla wampirów złowiłem.

Ps. Jakby co to z gorfem wpadnijcie na starorzecza 50km od Poznania ....przynajmniej widoki ładne: )

Edytowane przez minecjusz

Tej, chłopaki!

Kolega o ryby pytał... ;)

@viciu

mimo wszystko próbowałbym w Warcie, niekoniecznie w samym Poznaniu (choć to chimeryczna rzeka, to i tu potrafi pozytywnie zaskoczyć...) ale dalej od Poznania... Rogalin, Śrem lub w drugą stronę Bolechowo, Oborniki, Obrzycko...

kolego próbuj w centrum miasta,ryby chowają się w tych kamieniach,jeżeli chodzi o bolenie to na betonach jest ich dużo tylko musisz się jeszcze bardzie chować po brzegach jak na miejscówkach z trawami i krzakami,centrum miasta potrafi zaskoczyć,pozdro

Jest sandacz , wegorz , miejsca blizej zapory , poszukaj mapy barymetrycznej i dużo się wyjaśni , dużym problemem w sezonie będzie znalezienie wolnego miejsca , i niezbyt przychylni do nowych starzy bywalcy

Dzięki Panowie za wszystkie odpowiedzi:) a czy ktoś łowi na Rusałce? przeglądałem ostatnio tabele zarybień PZW i do Rusałki wpuszczają kilogramy ryb.Mam pytanie czy to tylko tabele czy rzeczywiście można coś tam złowić?

Oficjalnie nie mozna, jesli sie pojawia mundurowi podrasuja statystyke :P Podobnie z zupka chmielowa :P

Kiedys przy jedynej pseudokontroli zrezygnowali z przejrzenia plecaka(wyhaczalem w tym czasie bolenia i poprosilem o samoobsluge) w poszukiwaniu dokumentow, bo 20m obok grupka osob spozywala taka "zupke". Lup byl latwy i pewny.

najłatwiej na betonach między (pod?) mostami lub koło portu na Garbarach 

tylko nie wiem czy tam można grilla robić, że o przygotowaniu i spożywaniu zupy chmielowej nie wspomnę :D

Art. 14. Zakaz sprzedaży, podawania i spożywania napojów alkoholowych

2a. Zabrania się spożywania napojów alkoholowych na ulicach, placach i w parkach, z wyjątkiem miejsc przeznaczonych do ich spożycia na miejscu, w punktach sprzedaży tych napojów.

Ani to ulica, ani park, placu też nie ma, a więc ?  :)

• Like 1

Od 3 lat mieszkam w Poznaniu i od 3 lat nie mogę trafić nic dobrego na spinning.
Do "betonów" mam 5 minut drogi i jestem tam regularnie, kierowałem się i w jedną i drugą stronę rzeki ale bez wyników. Między mostami trochę okonia się czepia na paproszki i nic więcej.
Chętnie dowiem się jakiś ciekawszych miejsc w tej okolicy ;)

@Gofer2005

We wrześniu widziałem jak jakiś starszy pan wyciągnął bolka 50cm~ na betonach, moich wobków nawet nie chcą liznąć...

Sporo wędkarzy ostatnio się tu przewija ale wszyscy raczej starsi i niechętni do konwersacji ;)

Spro RedArc mój znak rozpoznawczy na betonach jakby ktoś mnie mijał z forumowiczów :)

• Like 1