viciu Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Witam!Od niedawna mieszkam w Poznaniu i szukam fajnych miejscówek żeby pospinningować. Czy bardziej doświadczeni koledzy mogliby podpowiedzieć mi kilka miejsc gdzie mógłbym połowić okonie, sandacze i szczupaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Witam!Od niedawna mieszkam w Poznaniu i szukam fajnych miejscówek żeby pospinningować. Czy bardziej doświadczeni koledzy mogliby podpowiedzieć mi kilka miejsc gdzie mógłbym połowić okonie, sandacze i szczupaki? Od dawna mieszkam w Poznaniu, od ponad 20 lat łowię ryby i nadal nie wiem gdzie te szczupaki,sandacze i okonie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Potopiły się.... Ze za to skarpety, rajstopy i majtki w Warcie trzymają się całkiem nieźle:) Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez minecjusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Machaj wędą - ryby będą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Potopiły się.... Ze za to skarpety, rajstopy i majtki w Warcie trzymają się całkiem nieźle:) O murzyńskich czarnych kondomach nie wspomnę Dla wampirów też stołówka otwarta bo co 3-5 rzuty trafia się podpaska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) T miałem szczęście, bo na kilka wypadów tylko jedną herbatę ekspresową dla wampirów złowiłem. Ps. Jakby co to z gorfem wpadnijcie na starorzecza 50km od Poznania ....przynajmniej widoki ładne: ) Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pretorian297 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 A ja Głupi Naiwny myślałem że tylko Ja łowie Te wielkie nigdy nie mierzyłem ale chyba ponad wymiar ochronny Podpaski z Warty........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Normalnie rzeka rozmaitości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Kiedyś za Poznaniem miałem zaczep... trzymał strasznie, a że blisko brzegu wlazłem... rękaw oczywiście mokry, ale co tam. Woba uratowałem i oczyściłem rzekę z reklamówki pełnej zużytych pampersów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Tej, chłopaki!Kolega o ryby pytał... @viciumimo wszystko próbowałbym w Warcie, niekoniecznie w samym Poznaniu (choć to chimeryczna rzeka, to i tu potrafi pozytywnie zaskoczyć...) ale dalej od Poznania... Rogalin, Śrem lub w drugą stronę Bolechowo, Oborniki, Obrzycko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 kolego próbuj w centrum miasta,ryby chowają się w tych kamieniach,jeżeli chodzi o bolenie to na betonach jest ich dużo tylko musisz się jeszcze bardzie chować po brzegach jak na miejscówkach z trawami i krzakami,centrum miasta potrafi zaskoczyć,pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Dzięki Panowie za wszystkie odpowiedzi:) a czy ktoś łowi na Rusałce? przeglądałem ostatnio tabele zarybień PZW i do Rusałki wpuszczają kilogramy ryb.Mam pytanie czy to tylko tabele czy rzeczywiście można coś tam złowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebowski12 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Tabela wygląda wspaniale, ale to tylko tabela...Sporo drobnego okonia, płotki, krąpia. Zgraja emerytów zabiera wszystko co z dłoni wystaje, w weekendy(szczególnie ciepłą porą) hałas jak smok.Taki urok jeziora w mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 No i fakt jest taki że te zarybienia są.........tylko bezpośrednio z wozu do siatek "członków" koła które to nadzoruje.Sorry-taki mamy "Związek". Rzeka dzika i da się coś połowić,ale trzeba czasu i chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 No to co chłopaki, trzeba się kiedyś razem zgadać i połowić trochę w okolicach Poznania....pogadać....pogrilować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Jest sandacz , wegorz , miejsca blizej zapory , poszukaj mapy barymetrycznej i dużo się wyjaśni , dużym problemem w sezonie będzie znalezienie wolnego miejsca , i niezbyt przychylni do nowych starzy bywalcy Dzięki Panowie za wszystkie odpowiedzi:) a czy ktoś łowi na Rusałce? przeglądałem ostatnio tabele zarybień PZW i do Rusałki wpuszczają kilogramy ryb.Mam pytanie czy to tylko tabele czy rzeczywiście można coś tam złowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 No to co chłopaki, trzeba się kiedyś razem zgadać i połowić trochę w okolicach Poznania....pogadać....pogrilować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 No to co chłopaki, trzeba się kiedyś razem zgadać i połowić trochę w okolicach Poznania....pogadać....pogrilowaćMini zlot-mnie się pomysł podoba . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 najłatwiej na betonach między (pod?) mostami lub koło portu na Garbarach tylko nie wiem czy tam można grilla robić, że o przygotowaniu i spożywaniu zupy chmielowej nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamerhed Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Oficjalnie nie mozna, jesli sie pojawia mundurowi podrasuja statystyke Podobnie z zupka chmielowa Kiedys przy jedynej pseudokontroli zrezygnowali z przejrzenia plecaka(wyhaczalem w tym czasie bolenia i poprosilem o samoobsluge) w poszukiwaniu dokumentow, bo 20m obok grupka osob spozywala taka "zupke". Lup byl latwy i pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 najłatwiej na betonach między (pod?) mostami lub koło portu na Garbarach tylko nie wiem czy tam można grilla robić, że o przygotowaniu i spożywaniu zupy chmielowej nie wspomnę Art. 14. Zakaz sprzedaży, podawania i spożywania napojów alkoholowych2a. Zabrania się spożywania napojów alkoholowych na ulicach, placach i w parkach, z wyjątkiem miejsc przeznaczonych do ich spożycia na miejscu, w punktach sprzedaży tych napojów. Ani to ulica, ani park, placu też nie ma, a więc ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masgen Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Od 3 lat mieszkam w Poznaniu i od 3 lat nie mogę trafić nic dobrego na spinning.Do "betonów" mam 5 minut drogi i jestem tam regularnie, kierowałem się i w jedną i drugą stronę rzeki ale bez wyników. Między mostami trochę okonia się czepia na paproszki i nic więcej.Chętnie dowiem się jakiś ciekawszych miejsc w tej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Polataj za bolkami Masgen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Jakby co wezmę namiot..... Po jednym na nóżkę i zmiana warty Można też spotkać się trochę dalej - np kilka km od Pyrlandii...im dalej od cywilizacji tym łatwiej i integrację i mniej "smutnych panów"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masgen Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 @Gofer2005We wrześniu widziałem jak jakiś starszy pan wyciągnął bolka 50cm~ na betonach, moich wobków nawet nie chcą liznąć...Sporo wędkarzy ostatnio się tu przewija ale wszyscy raczej starsi i niechętni do konwersacji Spro RedArc mój znak rozpoznawczy na betonach jakby ktoś mnie mijał z forumowiczów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi