Art-Rod Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Cieszy mnie bardzo Twoja opowieść! Piękne wędki.. wywołane wspomnienia.. kiedyś także bywałem u Leonarda czy Ossowskiego.Pozdrawiam, Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Szczególnie w czasach, kiedy wątek z termosem w roli głównej przyćmiewa rodbuilding i nie tylko.Pozdrawiam.RP. Cóż Romanie termos, zwłaszcza teraz ważna rzecz, obiekt westchnień, jeśli odpowiednio dobry, trzymający ciepło, nie jednego wędkarza. Artykuł z wielkim klimatem. Świetnie się go czyta bo pozbawiony jest drogiazgów często wprowadzających takich jak ja, jedynie użytkowników produktów rodbuilderkisch rąk, w zakłopotanie, czy lęki. Pasja przez przez autora przemawia i czuć to w każdym zdaniu. Wędki bez ograniczeń, dokładnie takie jak wymarzy sobie nawet kosmita nie z tej planety. Piękne! Więcej takich artykułów, takich które czytając w te zimne dni napełniają nas ciepłem i nadzieją nadchodzącej (?) wiosny i cieplejszych dni. Czekam z wielką niecierpliwością na kolejne artykuły Lipiona. Mam nadzieję, że będą następne. Tego właśnie bym sobie życzył PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipion Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Wow .... wielkie dzięki wszystkim za tak pozytywne przyjęcie mojej historii i ocenę moich wędek Nie miałem pojęcia że tyle osób jeszcze mnie pamięta Serdeczne pozdrowienia dla starych kumpli i nowych znajomych Tym bardziej zaskoczył mnie fakt że wielu innych słyszało coś o mnie lub moich wyrobach , np. ktoś wspomniał o sumówce, jaką zbudowałem dla Sławka, choć nie do końca to było tak Historia tej wędki sama w sobie ciekawa, bo była to jedna z moich najbardziej nietypowych konstrukcji. Sławek potrzebował mocarnego travela o jak najkrótszym, lotniczym składzie Po długich poszukiwaniach zaproponowałem mu... muchowy czteroskład Thomas&Thomas AFTM16 !!! Połamał go co prawda, ale była to jedyna wędka, która dotrwała do ostatniego dnia sumowego kampu w całości! A połamał ją doholowawszy do łódki suma około metr siedemdziesiąt w dwie minuty!!! ....i właściwie nie to było przyczyną destrukcji sprzętu, tylko że Sławek chciał owego sumka jeszcze do tej łódki wciągnąć Przeczytać relację Sławka można tutaj: http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=vie w&id=674&Itemid=132Wędka, za którą Mirecki napompował Witka Żytkę rzeczywiście też była mojej konstrukcji . Większość zdjęć zawartych w artykule przesłali mi moi klienci, między innymi Paul Auguscinski, licencjonowany przewodnik wędkarski z SAS Guide Service Salmon River NY, Tony Gugino z Royal Coachman Lodge Alaska, Beata Sieradzka z Travelfriends.pl i Rick De Paiva z Florydy. Wybaczcie że dopiero teraz odpisuję na komentarze, ale niestety rzadko siadam do komputera, za to jeszcze raz serdecznie dziękuję za słowa uznania Tomek Reguła Lipion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 że Sławek chciał owego sumka jeszcze do tej łódki wciągnąć Wlasnie o to chodzilo - zeby go wciagnac do lódki, trzeba go bylo na niej uniesc cokolwiek, a to zaowocowalo sforsowaniem wedki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaarcin Wojtczak Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Witam nie pasionowałem sie nigdy rodbuildingiem, ale poznałem Leona jeszcze gdy mjał swój sklep na wale miedzeszyńskim , potem sie przeniósł do pawilonu w piwniczce pod kopernikiem na gocławiu a potem faktycznie na tą ostrobramską , ciekawi mnie gdzie teraz ma sklepik i co porabja??? Leon sporo mi kiedyś naopowiadał i robieniu woblerów z pianki poliuretanowej i.... tak sie zaczeło że powstało kilka foremek do woblerków a potem załozyłem niewielką firme z kumplem pod szyldem Wabix . Leon też robił woblerki z formy mam jeszcze jednego taki bezsterowiec ale sympatycznie pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi