Gobio Gobio Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 witam, używa ktoś woblerów sebile minow koolie w większych rozmiarach które są wypełnione płynem? Kupiłem ostatnio dwie sztuki 138mm i jeden posiada wode w środku a w drugim jakby ciecz wyparowała (na ściankach został tylko brokat) co ciekawe robiłem testy tego woblera i nabrał odrobine wody. Zanurzając go w domu w wannie nie mogłem namierzyć miejsca z którego woda się wylewa. Miał ktos pofobne doświadczenia z tymi wobkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 "Patric Sebile zaprojektował unikalny kształt korpusu, grzbiet przypominający kształtem banana, szerokie boki i spłaszczony brzuch. Dzięki temu wobler pracuje bardzo naturalnie, kolebie się na boki i lusterkuje. Przynęty wypełnione są do połowy płynem. Wpływa to znacznie na pracę i balans woblera. Podczas rzutu płyn wypełnia tylną część korpusu, co ma duży wpływ na osiąganie bardzo dalekich rzutów." Wyraźnie płyn zastosowany jako system rzutowy, wobek więc do reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Mam Sebile Splasher, tez sa wypelnione jakims plynem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Bez cieczy jego praca wg. mnie jest ok, zamiata dupą i kolebie sie na boki być może podczas podszarpywania nie da się uzyskać takich zwodów jak z wobkiem z cieczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 witam, używa ktoś woblerów sebile minow koolie w większych rozmiarach które są wypełnione płynem? Kupiłem ostatnio dwie sztuki 138mm i jeden posiada wode w środku a w drugim jakby ciecz wyparowała (na ściankach został tylko brokat) co ciekawe robiłem testy tego woblera i nabrał odrobine wody. Zanurzając go w domu w wannie nie mogłem namierzyć miejsca z którego woda się wylewa. Miał ktos pofobne doświadczenia z tymi wobkami?Też miałem taką zagwozdkę .Nie wszystkie modele są wypełnione płynem .Nawet pytałem w Fm i w KR FishingNiektóre kolory(nie modele) są wypełnione płynem, inne nie. np. Kolor NK2 w żadnej serii nie jest wypełniony płynem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Ja mam kilka sztuk z wodą w środku i powiem szczerze że pomimo niewielkiej wagi fajnie latają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Mam Stick Shada, kupionego jeszcze jak były mało znane. Nic nie wycieka, a wob pracuje tuż pod powierzchnią wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Mam Kolie Minow 118 Fl Long Lip i miał on płyn a w nim " krwisty kleks".Najpierw podczas łowienia nabierał wody ,a teraz jest prawie pusty.Po kleksie ani śladu Z tego co pamiętam to schodził gdzieś do 8m, a opisany był do 13m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 We WSZYSTKICH moich Sebilach z krwistym płynem ów płyn zniknął w niewiadomy sposób. Są to różne modele kupowane w różnych okresach w różnych miejscach. Po dwóch, trzech sezonach czerwony płyn zniknął, został ten przezroczysty. Problem polega na tym, że woblery stały się lekkie, chodzą płytko a Stick Shady stały się powierzchniowe. Kolejny marketingowy szajs a szkoda, bo ogólnie woblery niezłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Woblery słabe jakościowo w moich kolie minnow wyłamały sie stery!! Nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Woblery słabe jakościowo w moich kolie minnow wyłamały sie stery!! Nie polecam Całkowicie się zgadzam. "Plastikowe" woblery często są awaryjne (czytaj buble).Unikam takich konstrukcjiNawet X-Rap Magnum (XJS) mnie zawiódł.Nabrał wody,z 46gr masy początkowejzrobiło się około 55gr. Pęknięć nie było widać,odparować też nie chciał. Utylizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Bo to nowe rozwiązanie konstrukcyjne. Kolejny etap na drodze rozwoju woblerów. Dotychczas zmieniał się środek ciężkości w systemach rzutowych woblerów, teraz zmienia się ich masa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Dostałem kiedyś jednego Sebile (jerka) wypełnionego płynem (jakaś oleista ciecz), oczywiście zanim użyłem zaczęła z niego wyciekać odbarwiając mi 2 jerki (widocznie słabo zabezpieczone).Jak stracił cały płyn, nawierciłem w nim otwór, wlałem do niego oleju i zakleiłem otwór. Zanurzałem go przez kilka dni w lakierze bezbarwnym i na razie nie cieknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi