Skocz do zawartości

Woblery Sébilé wypełnione cieczą.

Gobio Gobio

Rekomendowane odpowiedzi

witam, używa ktoś woblerów sebile minow koolie w większych rozmiarach które są wypełnione płynem? Kupiłem ostatnio dwie sztuki 138mm i jeden posiada wode w środku a w drugim jakby ciecz wyparowała (na ściankach został tylko brokat) co ciekawe robiłem testy tego woblera i nabrał odrobine wody. Zanurzając go w domu w wannie nie mogłem namierzyć miejsca z którego woda się wylewa. Miał ktos pofobne doświadczenia z tymi wobkami?

"Patric Sebile zaprojektował unikalny kształt korpusu, grzbiet przypominający kształtem banana, szerokie boki i spłaszczony brzuch. Dzięki temu wobler pracuje bardzo naturalnie, kolebie się na boki i lusterkuje. Przynęty wypełnione są do połowy płynem. Wpływa to znacznie na pracę i balans woblera. Podczas rzutu płyn wypełnia tylną część korpusu, co ma duży wpływ na osiąganie bardzo dalekich rzutów."

Wyraźnie płyn zastosowany jako system rzutowy, wobek więc do reklamacji.

witam, używa ktoś woblerów sebile minow koolie w większych rozmiarach które są wypełnione płynem? Kupiłem ostatnio dwie sztuki 138mm i jeden posiada wode w środku a w drugim jakby ciecz wyparowała (na ściankach został tylko brokat) co ciekawe robiłem testy tego woblera i nabrał odrobine wody. Zanurzając go w domu w wannie nie mogłem namierzyć miejsca z którego woda się wylewa. Miał ktos pofobne doświadczenia z tymi wobkami?

Też miałem taką zagwozdkę .Nie wszystkie modele są wypełnione płynem .

Nawet pytałem w Fm i w KR Fishing

Niektóre kolory(nie modele) są wypełnione płynem, inne nie.  np. Kolor NK2 w żadnej serii nie jest wypełniony płynem.

• 2 miesiące temu...
Gość mikolaj

We WSZYSTKICH moich Sebilach z krwistym płynem ów płyn zniknął w niewiadomy sposób. Są to różne modele kupowane w różnych okresach w różnych miejscach. Po dwóch, trzech sezonach czerwony płyn zniknął, został ten przezroczysty. Problem polega na tym, że woblery stały się lekkie, chodzą płytko a Stick Shady stały się powierzchniowe. Kolejny marketingowy szajs a szkoda, bo ogólnie woblery niezłe.

Woblery słabe jakościowo w moich kolie minnow wyłamały sie stery!! Nie polecam

Całkowicie się zgadzam.

"Plastikowe" woblery często są awaryjne (czytaj buble).Unikam takich konstrukcji

Nawet X-Rap Magnum (XJS) mnie zawiódł.Nabrał wody,z 46gr masy początkowej

zrobiło się około 55gr. Pęknięć nie było widać,odparować też nie chciał. Utylizacja. :angry:

Gość mikolaj

Bo to nowe rozwiązanie konstrukcyjne. Kolejny etap na drodze rozwoju woblerów. Dotychczas zmieniał się środek ciężkości w systemach rzutowych woblerów, teraz zmienia się ich masa :)

Dostałem kiedyś jednego Sebile (jerka) wypełnionego płynem (jakaś oleista ciecz), oczywiście zanim użyłem zaczęła z niego wyciekać odbarwiając mi 2 jerki  (widocznie słabo zabezpieczone).

Jak stracił cały płyn, nawierciłem w nim otwór, wlałem do niego oleju i zakleiłem otwór. Zanurzałem go przez kilka dni w lakierze bezbarwnym i na razie nie cieknie...