Skocz do zawartości

Nowy RAPR jaki wchodzi w życie od stycznia 2016

BreederGoulda

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie martwi zapis o zakazie kotwiczenia łodzi w szlaku. gdzie kotwiczyć np na Wiśle jak tam jest szlak i..... łachy piachu? Wiem, że jest to wynikiem przepisów żeglugowych ale teraz o kotwiczenie na szlaku będzie mógł się czepić nie tylko pan Policjant czy IŻŚ ale nawet SSR czy PSR

Podoba mi się za to troll w odległości 50m od innych wędkujących.

Edytowane przez paawelek83

Nie chce mi się przedzierać przez to "cuś". Ale obowiązujące przepisy należy znać jakie by one nie były. Czy dla spiningisty są istotne zmiany? Czy ktoś mógłby je wyłuszczyć?  

Wiem, leń  :P .

Nie ma zmian tak znaczących by je wytłuszczać, na spokojnie warto jednak sobie przejrzeć co wejdzie i będzie obowiązywało za niecały rok.

Niezmiennie zachowawczy jest ten "nowy" regulamin . Stagnacja trwa , więc członek związkowy nie bedzie narażony na żadne obrzydłe zmiany w swoich obyczajach . Idąc w parze z boskimi porozumieniami - mamy constans - czyli gwarancję równi pochyłej ..  :)   

• Like 1

Po wchłonięciu lektury nie skakałem pod sufit naiwnie rozczarowując się tak jakby można było spodziewać się nie wiadomo czego po pzw ;)

Plik niestety już usunięty, ale skorzystałem z kopii zapasowej, którą google nieraz lubi robić do html'a i przekonwertowałem do pdf'u jakby ktoś chciał skorzystać.

Rapr_2016.pdf

Nie wiem czy zauwazyliście zmianę wymiaru ochronnego węgorza do 60cm.

Jako ciekawostka dla osób łowiących z łodzi jest także zmiana w stosunku do obecnego RAPR zniknął zapis "zakazujący łowienia ryb ze sprzętu pływającego w porze nocnej w jeziorach i zbiornikach zaporowych".

Fani nocnego Sandacza na Zegrzu i nie tylko będą zadowoleni:)