BreederGoulda Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Troszeczkę pozmieniany względem obecnego. http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/3/wiadomosci/39226/pliki/rapr_2016_tekst_jednolity_wer_31032015__uchwala.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Taka.... kosmetyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosteque Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 To taka zabawa w znajdź trzy różnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Rzuciłem okiem i nie znalazłem sławetnego zapisu "opuszczania i podnoszenia przynęty w sposób ciągły" czyżby dopuścili łowienie wertykalne ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Tego zapisu nie ma już w obecnej wersji (ktoś na to zwracał uwagę tu na forum), w zw. z tym 'wertykal' jest dozwolony wg mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Wertykal , Troling , czy to jeszcze metody spinningowe ? Nie lepiej pierdyknąc se na gruncik i niczego nie udawać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Nic ciekawego. Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez spy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zniknęło również łowienie na żywą przynętę tylko z zakotwiczonej łodzi czyli teraz "kwokacze" będą mogli legalnie kwokać z żywcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Mnie martwi zapis o zakazie kotwiczenia łodzi w szlaku. gdzie kotwiczyć np na Wiśle jak tam jest szlak i..... łachy piachu? Wiem, że jest to wynikiem przepisów żeglugowych ale teraz o kotwiczenie na szlaku będzie mógł się czepić nie tylko pan Policjant czy IŻŚ ale nawet SSR czy PSR Podoba mi się za to troll w odległości 50m od innych wędkujących. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez paawelek83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 RARP rarpem a okręgi i tak mogą swoje prawo stanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 taaa już się doczytałem, że w zasadach wędkowania w OMPZW jest "zakaz połowu na żywą i martwą rybę z niezakotwiczonej łodzi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 RAPR jest ogólny dla wszystkich okręgów co nie oznacza że określony okręg nie może przecież wprowadzić ponad regulaminowych ograniczeń na swoich wodach. Sporo pozmieniali i raczej z większą szkodą dla spławikowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Dwadzieścia kilka lat czytam to gówno ...........i nadal bez zmian...praktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 A ja mam na to "cuś" wywalone od poprzedniego sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie chce mi się przedzierać przez to "cuś". Ale obowiązujące przepisy należy znać jakie by one nie były. Czy dla spiningisty są istotne zmiany? Czy ktoś mógłby je wyłuszczyć? Wiem, leń . Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Nie chce mi się przedzierać przez to "cuś". Ale obowiązujące przepisy należy znać jakie by one nie były. Czy dla spiningisty są istotne zmiany? Czy ktoś mógłby je wyłuszczyć? Wiem, leń .Nie ma zmian tak znaczących by je wytłuszczać, na spokojnie warto jednak sobie przejrzeć co wejdzie i będzie obowiązywało za niecały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Niezmiennie zachowawczy jest ten "nowy" regulamin . Stagnacja trwa , więc członek związkowy nie bedzie narażony na żadne obrzydłe zmiany w swoich obyczajach . Idąc w parze z boskimi porozumieniami - mamy constans - czyli gwarancję równi pochyłej .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 kiedy bedzie zapis w RAPR odnosnie odległosci na jaką karpiarze mogą wywozić zestaw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Po wchłonięciu lektury nie skakałem pod sufit naiwnie rozczarowując się tak jakby można było spodziewać się nie wiadomo czego po pzw Plik niestety już usunięty, ale skorzystałem z kopii zapasowej, którą google nieraz lubi robić do html'a i przekonwertowałem do pdf'u jakby ktoś chciał skorzystać.Rapr_2016.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 kiedy bedzie zapis w RAPR odnosnie odległosci na jaką karpiarze mogą wywozić zestaw ?nigdy... doprawdy epickie jest siedzenie na łodzi na środku zbiornika i słuchanie z daleka dochodzącego krzyku ... ,,halooo paniieee .... zestawy.... " 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Noo .. Podpływasz grzecznie do zawodzącego na brzegu , a tu jeszcze zarzut główny - Co ty ch...u , ślepy k....a jesteś ? Nie widzisz że tu siedzę ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 pamiętacie?http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wedkarz-zabil-kajakarza-trzeci-proces,wid,7996825,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosteque Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 U mnie na zalewie karpiarze z bożej łaski zarzucają jeden z jednego brzegu pod drugi, a ten pod drugim pod nogi temu pierwszemu. Ale wiadomo przecież, że im dalej zarzucić, tym większe ryby łapiesz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Karpiarze jak karpiarze, najlepsi są sumiarze z plecionkami 80lb i zestawami wywiezionymi "pod drugi brzeg". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Nie wiem czy zauwazyliście zmianę wymiaru ochronnego węgorza do 60cm. Jako ciekawostka dla osób łowiących z łodzi jest także zmiana w stosunku do obecnego RAPR zniknął zapis "zakazujący łowienia ryb ze sprzętu pływającego w porze nocnej w jeziorach i zbiornikach zaporowych". Fani nocnego Sandacza na Zegrzu i nie tylko będą zadowoleni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi