koks Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 witamw innym watku szukam rounda a w tym szukam niskoprofilowca.No to zacznijmy od tego ze bylby do 10g-80g wabikow.Pytanie laika -czy jest jakis niskoprofilowiec ktory jest w stanie obslugiwac 3g-5g wabiki i jednoczesnie wieksze do 100g-120g? Mysle o abu revo sx i revo toro 50. albo jakis shimano (nawet nie wiem ktory). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Pytanie laika -czy jest jakis niskoprofilowiec ktory jest w stanie obslugiwac 3g-5g wabiki i jednoczesnie wieksze do 100g-120g? zdania pewnie beda podzielone, ale wedlug mnie nie ... poza tym sam kolowrotek nie bedzie nic wyrzucal, no chyba, ze bedziesz lowil bez wedki do wspomnianych wabikow (10g-80 gram)polecam cos wielkosci shimano 200 lub daiwy 150na samej gorze tego podforum masz dwa dobre watki, polecam ten z zestawieniem optymalnego combo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 31 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Nastepne pytanie - jaka jest roznica pomiedzy abu revo sx i abu revo stx? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 http://www.abugarcia.com/prod.php?k=132609&sk=132584& ;u=REVO%20SX http://www.abugarcia.com/prod.php?k=132609&sk=132584& ;u=REVO%20STX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Nastepne pytanie - jaka jest roznica pomiedzy abu revo sx i abu revo stx? http://www.jerkbait.pl/?p=136 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 1 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Wielkie dzieki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 natknalem sie na abu revo skt ( Skeet Reese version). ktos to ma albo ktos to testowal? Co o nim myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 natknalem sie na abu revo skt ( Skeet Reese version). ktos to ma albo ktos to testowal? Co o nim myslicie? Ja niestety nie znam, nie miałem okazji go testować, ani nawet oglądać. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 to wybor mam pomiedzy stx , skt (skeet reese) i winch. skt i winch maja hamulec odsrodkowy , winch ma wolna przekladnie ale potezny hamulec i 11 lozysk, skt duze przelozenie i 11 lozysk odsrodkowy hamulec. Oj czlowiek glupieje. Czy ktos z Was mial / testowal skt i winch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Ile $$$ chcesz wydać? Rozumiem, że szukasz czegoś uniwersalnego? Jak uniwersalnego (gramatura)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marteenez Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Jesli juz szukasz jakiegos rounda to spokojnie obsluzy Ci wabiki 15-80g. Nie widze sensu dublowania zestawów, tak wiec radzilbym Ci poszukania takiego niskoprofilowca, ktorym bez problemu rzucisz wabikiem 5g. Mialbys wtedy dwa zestawy: jeden do srednio-lekkich lub srednich przynet, a drugi (round) od srednich na ciezkich konczac.Osobiscie preferuje shimano i tu moglbym polecic: Shimano Scorpion 1001 http://cgi.ebay.com/SHIMANO-Scorpion-1001-Bait-Casting-Reel- NIP-Made-in-Jpn_W0QQitemZ250501082170QQcmdZViewItemQQptZLH_D efaultDomain_0?hash=item3a53072c3a http://cgi.ebay.com/Shimano-Scorpion-1001-Curado-SF-Left-Han d-Reel-NIB_W0QQitemZ350277727138QQcmdZViewItemQQptZLH_Defaul tDomain_0?hash=item518e2df3a2 Shimano Metanium XT http://cgi.ebay.com/Shimano-Metanium-XT-Chronarch-Left-Hand- Japan-Reel_W0QQitemZ350284275892QQcmdZViewItemQQptZLH_Defaul tDomain_0?hash=item518e91e0b4 Ceny podobne do Abu Skeet Reese. Lub cos w wielkosci 200 np Curado 201DPV, tyle, ze 10g do dolna granica, za to 80g to nie problem: http://cgi.ebay.com/Shimano-Curado-201-DPV-Baitcasting-Reel- LEFT-201DPV_W0QQitemZ380191124768QQcmdZViewItemQQptZLH_Defau ltDomain_0?hash=item5885282d20 Oczywiscie to tylko moje sugestie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Shimano scorpion 1001 do 80g przynęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marteenez Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 No wlasnie dlatego sprecyzowalem o dwoch zestawach. Oczywiscie, ze scorpion 1001 to nie do klamotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Shimano scorpion 1001 do 80g przynęt? curado 200/201 D... tylko od 10g... hymmm ciekawe ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marteenez Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Przypadek 10g uogolnilem, da rade rzucac mniej, ale zalezy czym...i zaleznie od stopnia zaawansowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Jestem zapalonym spinningista wiec mam spinningowe zestawy na lekkie przynety. Multika potrzebuje na srednie - ciezsze przynety i jak lykne bakcyla i sie nie wkurze na gniazda to kupie do lekkich. Poki co che miec zestaw srednio-ciezki na szczupola na jerki , woblery i trolling. Dobrze zeby byl mial jak najwieksza rozpietosc obslugi przynet tzn gramatury to bedzie bardziej uniwersalny. Czytam sporo o abu revo stx , skt i winch a tu pojawia sie curado 201e7 i daiwa zillion. Najgorsze ze nie mam dostepu fizycznego do sklepu wedkarskiego zeby sobie chociaz je poogladac i podotykac tylko czytam opisy i fora. a co wedkarz to opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marteenez Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Curado 201DPV. Super mlynek. Tyle moge o nim powiedziec. I moim zdaniem spelni takze Twoje oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Przypadek 10g uogolnilem, da rade rzucac mniej, ale zalezy czym...i zaleznie od stopnia zaawansowania kurde marcin przestan bo po takich postach przyjdzie mi do glowy ze posiadam niewiadomojakie umiejetnosci... o multika trzeba dbac a niewielki i na prawde tani tunning (30 minut w domowym zaciszu) potrafi zdziałac cuda... Standerus 9i nie tylko ) świadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 koks odpusc sobie zilliony i temu podobne zabawki. przeciez chcesz od czegos zaczac... upoluj na ebayu lub tu u nas w dziale sprzedam Curado 201D (dowolny typ) i na pewno będziesz zadowolny. przy sciagnieciu z ebaya mozna sporo zaoszczedzic na lepszy kijek na dobry początek... z tego co sie orientuje to nasz forumowy Bujo bywa w londynie - pogadaj z nim mysle ze pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marteenez Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Rafal, ale ja mowilem o sobie mnie z Curado ponizej 10g nie zawsze dobrze idzie, szczegolnie jesli mam na koncu linki nielota PS. o jakim tuningu wspomniales? Polerka itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Witam, Faktycznie bywam w Londynie Tylko co ja moge @koks pokazac? Stuningowane okraglaki ABU? :D Tyle zostalo. Ja bym wybral okraglaka. Sprzedalem niedawno za smieszne pieniadze jakas Calcutte 201. Od 10 gram latalo bardzo dobrze. 100 tez bez problemow Pozdrowionka, Bujo P.S. Jakies niskoprofilowe kreciolki Shimano widzialem w grangers fishing. Trzeba by sprawdzic czy maja na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Bujo a gdzie w londynie mieszkasz ze tak sie zapytam? Ja na twickenhamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Hej, Tufnell Park, N7 kawalek od ciebie. Ty za to masz blisko do Teddington Lock- super miejscowka :D Stykniemy sie na priva Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 No to pierwszego multika kupilem: Abu revo premier - nowka niesmigana. Jak myslicie dobry wybor? Jeszcze go nie mam bo przez neta kupowalem - taki ladny na tym zdjeciu , taki amerykanski . Okazja byla wiec co tam. ale to nie wszystko. skolekcjonuje sobie ich wiecej Mysle o revo winch , revo skeet rees , stx , shimano curado e7 . to chyba tyle na niskoprofilowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 I jeszcze jedno - gdzie mozna kupic szpule avail do abu revo premier? Podobno szpula avail pasuje do premier i do stx'a. czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi