Skocz do zawartości

jaki niskoprofilowiec - abu czy shimano

koks

Rekomendowane odpowiedzi

No to pierwszego multika kupilem: Abu revo premier - nowka niesmigana. Jak myslicie dobry wybor? Jeszcze go nie mam bo przez neta kupowalem - taki ladny na tym zdjeciu , taki amerykanski :D . Okazja byla wiec co tam. ale to nie wszystko. skolekcjonuje sobie ich wiecej :mellow: Mysle o revo winch , revo skeet rees , stx , shimano curado e7 . to chyba tyle na niskoprofilowce.

Hej,

Ja bym zamiast tych multikow kupil jednego Morruma, moze byc nawet starszy model, jaki ci przy okazji pokaze :D Obsluzy wszystkie mozliwe przynety szczegolnie ze szpulka ZPI.

Nie wiem po co szpulka Availa do premiera. Zwyklym daje sie zejsc do ludzkich wabikow :D

Jakie planujesz wedki?

Bujo

Witam,

Do wabikow 10-30 gram nie potrzebujesz innego multika niz ten, ktory juz zakupiles :D

Co do jerkow to jak dla mnie okraglaki. Morruma bylo by mi szkoda. W zaleznosci od portfela jakas Calcutta czy Daiwa Luna w rozmiarze 200. Szczegolnie ta druga jest dosc tania a bardzo dobrze wykonana. Starczy na lata :D

Zdzwonimy sie jutro w wolnej chwili.

Bujo

Witam,

Mag oznacza z tego co pamietam hamulec magnetyczny ale moge sie mylic.

Czemu to takie dobre? Ciezko powiedziec szczegolnie, ze ten jaki posiadam jest stuningowany. Obecnie znowu nie dzialajacy bo czesci polecialy do anodyzowania. Bedzie kiedys wiecej na forum.

Dla mnie ABU sa odskocznia od wszech obecnych Shimaniakow i Daiwy. Przy odrobinie '' milosci'' spokojnie moga konkurowac wlasciwosciami rzutowymi z najnowszymi konstrukcjami no i maja to ''cos'' co lubie.

Bujo

Od jakiegoś czasu interesuje mnie casting przeczytałem już trochę artykułów na ten temat miałem również okazję porzucać trochę i zastanawiam się nad zakupem sprzętu z przeznaczeniem na gumy do opadu tj. główki 15-30g plus guma 3-4 cale z myślą o sandaczu. Tylko nie wiem jak to się sprawdzi przy tej technice łowienia? Zdecydowałem się na casting raczej ze względu na większą wytrzymałość multika na przeciążenia w odróżnieniu od korby, no i przyjemniej się rzuca cięższą przynętą to muszę przyznać. Zastanawiam się nad multikiem rozm ok. 200 z przeznaczeniem na średnie i średnio ciężkie łowienie. Zastanawiam się nad curado 201DPV jeszcze moją uwagę przykuł ta Calcutta

http://www.okonek.com.pl/product_info.php?manufacturers_id=1 0&products_id=86

Cu 201DPV jest wolne, a ja bym jednak celowal w niski profil i z wiekszym przelozeniem (~7,1:1), zeby szybciej zwinac powstajacy luz przy prowadzeniu gumy. Chociaz łowiac w tym sposob Revo przy przelozeniu 6,4:1 nie odczuwam jakiegos dyskomfortu :D Może nowe Curado E bedzie ciekawe?? Chyba ze skłaniasz sie do okrąglaków to Ci nie pomoge <_<

Pozdro

Zainteresowała mnie daiwa Zillion z tym ,że jest ich kilka wersji HA HSA SHL czym one w zasadzie się różnią? :unsure: Curado E7 jest lżejsze tylko nie wiem czy jest porównywalne do daiwy w/w. poza tym curado jest tańszy i lżejszy...

curado E pozwoli na lepsze operowanie nieco lzejszymi wabikami niz standardowy zillion. TD Zillion ma ciezsza szpulke, jest tez solidniej wykonany niz Curado E.