Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird 899ci HD SI NAV- czy warto?

Bobby0404

Pytanie

Witam

Co sądzicie o tym modelu? Czy w tych pieniądzach można znaleźć coś sensowniejszego? Nie wiem za bardzo na co zwracać uwagę. Teraz mam x125 i chcę zmienić na coś z gps. Przejrzałem archiwum i strony Lowrance i Humminbird i wydaje mi się, że to najlepszy wybór w tej grupie cenowej. Nie ma tylko chirp jak w lowrance, ale z kolei ma boczny sonar, co wydaje mi się bardziej użyteczne. Czy można wgrać do tego modelu mapę Zatoki Gdańskiej i np. Zegrza? Z jakim innym modelem jest porównywalny? Jakie ma wady i zalety?

Będę wdzięczny za sugestie znawcom tematu.

Pozdrawiam

Bobby0404

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

może mi ktoś wyjaśnić czym się różnią te modele :

Echosonda Humminbird 899 HD SI COMBO Fishing System a Echosonda Humminbird 898c SI combo Fishing System

patrząc po opisie to 899 nie posiada częstotliwości Widzenie boczne HD & Down Imaging 800kHz

ta częstotliwość jaki ma wpływ ??

jak zwykłe si i di (dobrze napisałem ?) rozumiem, tak jaki wpływ częstotliwości  sonaru bocznego mają to już nie wiem :/ i na jakich wodaj jaki się lepiej sprawdza

2.  jak to z tymi modelami jest model 899 jest niższy niż 898 ??

ogólnie to fajnie by było jak by ktoś rozpisał oznaczenia Humminbird-a żeby nie pytać za każdym razem jak w lowrence je rozumiem tak tu mi się mieszają :(

• 0

Cześć, co xo map tak owszem mapy navionics znają niektóre polskie jeziora , zatokę i Zegrze, sam posiadam 597 hd di combo , i teraz gdybym kupował to najtańsze kolorowe echo z gps, mimo ,że lubię na di popatrzeć . Dlaczego ? Bo małe to lekkie, mało prądu ciągnie, tanie , ale to moje zdanie i już

Tomek

• 0

może mi ktoś wyjaśnić czym się różnią te modele :

Echosonda Humminbird 899 HD SI COMBO Fishing System a Echosonda Humminbird 898c SI combo Fishing System

patrząc po opisie to 899 nie posiada częstotliwości Widzenie boczne HD & Down Imaging 800kHz

ta częstotliwość jaki ma wpływ ??

jak zwykłe si i di (dobrze napisałem ?) rozumiem, tak jaki wpływ częstotliwości  sonaru bocznego mają to już nie wiem :/ i na jakich wodaj jaki się lepiej sprawdza

2.  jak to z tymi modelami jest model 899 jest niższy niż 898 ??

ogólnie to fajnie by było jak by ktoś rozpisał oznaczenia Humminbird-a żeby nie pytać za każdym razem jak w lowrence je rozumiem tak tu mi się mieszają :(

Niższy tylko dlatego, że wszedł w miejsce modelu 798ci HD SI. Ma słabszy przetwornik 500W (4000w PTP) a w modelu 898c HD SI jest 1000W (8000W PTP), ma obcięte niektóre funkcje, np nie obsługuje czujnika pogodowego AS BP, nie ma wyjścia sygnału video, itd. Przetwornik w 899ci HD SI nie obsługuje częstotliwości 800 kHz.