Tomus Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zwracam się z prośbą do użytkowników kijków na tym blanku. Czy jest on Waszym zdaniem dobry do łowienie miarowych/zawodniczych okonków na przynety tylu 2-3g ołowiu + 3-5cm guma? Czy jest to finezyjny kijek który ładnie się już gnie przy okonku 20cm? Czy czuć na nim dobrze pracę małych przynęt? Opad?Z góry dziękuję za informacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Coś już na ten temat napisanohttp://jerkbait.pl/topic/20230-s-871-2-mhx-vs-fx-701-2-por%C3%B3wnanie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggot Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Mam ten kijek, bardzo fajny, jak dla mnie optimum 3-6 gram ołowiu plus guma 5-7 cm, zero spadów, czucie eleganckie. Myślę, że np. 2 gramy + 3 cm guma jak to oczekujesz to nie będzie optimum dla tego kija, no , ale każdy ma inne preferencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Też się nad nim zastanawiam, byłem obejrzeć dziś blank w pracowni FC i jestem pod wrażeniem. Zdaniem Pana Huberta gnie się w U pod rybką ok 40cm, a przy 20pracuje kapitalnie. Nie jest to klucha, tylko właśnie prawdziwy moderate, posiadany kiedyś przezemnie HMG Fenwicka przy opisanej akcji Moderate był dużo bardziej lejący. Myślę, że to fajny blank pod zawodnicze okoniowanie. W tej cenie to chyba nic innego nie ma. Ciekawił mnie jeszcze Phenix Elixir 761-2 ale nie wiem jak i gdzie go obejrzeć. To też mógłby być fajny kij pod takie łowienie. Dopóki nie obejrzę to pewnie nie wybiorę nic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Mam ten kijek, bardzo fajny, jak dla mnie optimum 3-6 gram ołowiu plus guma 5-7 cm, zero spadów, czucie eleganckie. Myślę, że np. 2 gramy + 3 cm guma jak to oczekujesz to nie będzie optimum dla tego kija, no , ale każdy ma inne preferencje.Przerobiłem kilka UL i przy pomocy tego S871-2 można spokojnie łowić 2g plus 3cm, a góra to właśnie te 6g plus delikatny Kaitek, fajny jest też krótszy braciszek S781-2, osobiscie Phenix mnie nie leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radunio Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Witam.Mam zmamiar kupić tą wedke pod pstrąga moje pytanie czy jest w stanie utrzymać czy wyholować dużego pstraga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Witam.Mam zmamiar kupić tą wedke pod pstrąga moje pytanie czy jest w stanie utrzymać czy wyholować dużego pstraga.W kałuży tak ( woda stojąca ...)i utrzymać to dobre określenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 No i jak nie masz żadnych zwalonych drzew w które mógłby wejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radunio Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Możę żle się wyraziłem.Do tej pory używałem batsona ist 993F ale potrzebuje wędki o niższym cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Możę żle się wyraziłem.Do tej pory używałem batsona ist 993F ale potrzebuje wędki o niższym cw.Odpowiedniejszy będzie chyba np. S842-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Możę żle się wyraziłem.Do tej pory używałem batsona ist 993F ale potrzebuje wędki o niższym cw. seekera sobie kup sp703 3-14g, sp700 1-7g lub SP652 2-9g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Wiem że to sprawa poniekąd indywidualna ale bazując na Waszym doświadczeniu jaką (w zakresie od-do) optymalną długość dolnika zalecacie w tym blanku pod casta? I drugie pytanie: czy ten blank można skrócić o ok 20cm (od dolnika) bez utraty jego parametrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi