Skocz do zawartości

MHX S871-2

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam się z prośbą do użytkowników kijków na tym blanku. Czy jest on Waszym zdaniem dobry do łowienie miarowych/zawodniczych okonków na przynety tylu 2-3g ołowiu + 3-5cm guma? Czy jest to finezyjny kijek który ładnie się już gnie przy okonku 20cm? Czy czuć na nim dobrze pracę małych przynęt? Opad?

Z góry dziękuję za informacje ;)!!!

Też się nad nim zastanawiam, byłem obejrzeć dziś blank w pracowni FC i jestem pod wrażeniem. Zdaniem Pana Huberta gnie się w U pod rybką ok 40cm, a przy 20pracuje kapitalnie. Nie jest to klucha, tylko właśnie prawdziwy moderate, posiadany kiedyś przezemnie HMG Fenwicka przy opisanej akcji Moderate był dużo bardziej lejący. Myślę, że to fajny blank pod zawodnicze okoniowanie. W tej cenie to chyba nic innego nie ma. Ciekawił mnie jeszcze Phenix Elixir 761-2 ale nie wiem jak i gdzie go obejrzeć. To też mógłby być fajny kij pod takie łowienie. Dopóki nie obejrzę to pewnie nie wybiorę nic.

• Like 1

Mam ten kijek, bardzo fajny, jak dla mnie optimum 3-6 gram ołowiu plus guma 5-7 cm, zero spadów, czucie eleganckie.

Myślę, że np. 2 gramy + 3 cm guma jak to oczekujesz to nie będzie optimum dla tego kija, no , ale każdy ma inne preferencje.

Przerobiłem kilka UL i przy pomocy tego S871-2 można spokojnie łowić 2g plus 3cm, a góra to właśnie te 6g plus delikatny Kaitek, fajny jest też krótszy braciszek S781-2, osobiscie Phenix mnie nie leży.

• 1 rok później...
  • 4 lata później...