Wiktor Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Blady ale grubaśny Kurcze naprawdę zajebista kondycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Cześć wszystkim Łowcom! Ja też coś kolorowego w końcu złapałem... Lepiej późno niż wcale.. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Efex ty masz ze sobą fotografa bo zdjęcie przepiękne.W niedziele pojechałem nad Wisłe zobaczyć jak się zmienił po powodzi i czy zostały jeszcze jakieś pstrągi.Rzeka zmieniła się nie do poznania powstało wiele głebokich płani a kamienie sa tak czyste jak by je ktoś wyczyścił szczoteczką ,tak czystej wisły jeszcze nie widziałem.Niestety pstragów ubyło i to znacząco ale coś jednak udało sie wydłubać .Najpierw pstrąg 55 cm na sterydach bo jeszcze żaden nie dał mi tak popalić prawie 10 minut prawdziwej walki bez dawania luzu to było naprawdę piękne starcie.Po południu dołowiłem 60taka za którym musiałem się przebiec po wiśle ale dosyć szybko wymiękł.Ogólnie dzień udany . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Cześć wszystkim Łowcom! Ja też coś kolorowego w końcu złapałem... Lepiej późno niż wcale.. . A dla mnie, to jest zdjęcie do kalendarza. Jest po prostu dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Ewek zdjęcie MOC!!!!!!!!! <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Nie gadajcie za dużo o tym zdjęciu bo fotograf się stanie zarozumiały i spocznie na laurach A na serio to już mu gratulowałem bo w rzeczy samej fotka przednia... Ale co tam moja fotka w porównaniu do tych wiślanych smoków!!! Gratuluję kabanów! Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotSauce Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Tomi, ta 60 to jak 80tka wygląda. Pstrąg ma zdziwiony wyraz twarzy, chyba zobaczył stan wałów i się przestraszył Super rybki - gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grubyzwierz Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 tomi78 Oba kropki są rewelacyjne, marzenie niejednego z nas. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Jętka się zaczęła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiz1 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Pogratulować.Na jurajskich rzeczkach may fly fruwa od dwóch tygodni. Cóż z tego jak nic owadów nie zbiera (mętna woda). Łatwiej już uskubać coś na woblera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Wczorajszy wypad nad pstrągową rzekę był całkiem udany. Dopisała pogoda, stan wody akurat. Ryby? Ryby również dopisały.Co prawda nie powalały rozmiarami na kolana. Ot takie 25-35 cm.Zdarzył się tez jeden taki, co to mojego pstrągowego Blue Rapida wygiął pięknie, aż po uchwyt kołowrotka.Wielkość ryby, wyłącznie na podstawie siły i sposobu walki, oceniłem na jakieś 50+ cm. Krótka, kilkadziesiąt sekund trwająca walka, w sporym głęboczku, na dystansie ok. 10m, zakończyła się jej zwycięstwem. Nawet jej nie zobaczyłem . Wdaje się, że to malutka kotwiczka wypięła się z pyska ryby. Ogólnie pstrągi brały chętnie, „zapraszane do współpracy” wszelkimi przynętami „twardymi” jakie maiłem w swych zasobach. Łącznie złowiłem 19 ryb i zaliczyłem 5 lub 6 spadów. Nie pisałbym o tym zdarzeniu gdyż pochwalić się specjalnie nie ma czym ale jest jedna rzecz, zapewne interesująca. Taka ciekawostka. Otóż łowiłem razem z kolegą, który „czesał” wodę tradycyjnymi przynętami typu obrotówka i (najwięcej) woblerami własnej produkcji. Jego wyniki to 5-6 rybek.Główną przyczynę mojego wyniku upatruję w przynęcie, na którą złowiłem najwięcej ryb (17). Skuteczną bronią okazała się 30mm cykada SS.Doceniam wartość cykad od czasu gdy poznałem wyroby @Smaczka. Doceniają je również bolenie. Teraz potwierdziły się słowa Sławka Szuszkiewicza, że odpowiednio poprowadzona, malutka cykada, stanowić może niezły oręż nie tylko na okonie ale i na pstrągi. Znad rzeki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssamer Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Panie Waldku,cykady Pana Sławka były wykonane specjalnie dla pstrągów i to wcale nie przypadek, że pstrążki się na nią kuszą. Modele od 2,5 grama prze 5g, 7g i 9 gram to wielkości najczęściej stosowane właśnie na kropkach. Są jeszcze 15 gramowy rattlin i cykada rybka ale to wersje do zadań specjalnych. Do tego dochodzą jeszcze różne kolory ( szczególnie złoty). W ten sposób jesteśmy w stanie uzbierać przegląd cykad praktycznie na każdą wodę pstrągową. Na rzece, w której łowisz od wielu lat cykada to jedna z najłowniejszych przynęt na pstrągi. Jeśli mogę tylko podpowiedzieć, warto do cykady stosować znacznie mocniejszy kij. Ilość spadów drastycznie spadnie. Oto typowe pstrągowe cykady: tutaj możesz nieco więcej przeczytać o łowieniu pstrągów na cykady http://www.corona-fishing.pl/Artykuly/Pstrag_na_cykade./154, sort,0,1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Chyba powoli sezon się kończy.Zamieszczam więc jeszcze lorbaska Mateusza.Co prawda majowy,ale w pięknym klimacie,no i gol strzelony na wyjeździe liczy się podwójnie Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Dzisiaj połowiłem na jednej z górskich rzeczek mojego okręgu <Lublin> efekty około 15 pstrążków ale niestety same 30 staki, wszystko na obrotówki Roberta Piasecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Dzisiaj życiówka z Bystrej 53 cm, niestety po zmierzeniu zaczął się rzucać i nie dał zrobić sobie foty, wpadł mi do wody, szkoda miałbym fajną pamiątke. Wziął na wahadłowke srebrną 4,5 cm prowadzoną ukosem z prądem, najpierw się pokazał, wziął w drugim rzucie. Siedział na zakręcie w rynnie zakończonej zwalonym drzewem, dobrze że nie łapie na 14 czy 16 bo chciał już wpłynąć w te zwary, a dobrą 20 mogłem go zatrzymać. Ogólnie woda mętna i podniesiona miałem tylko to jedno branie. No ale ciesze się wreszcie wychodziłem tą swoją 50 siątke, teraz już z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 gratulacje Dawid!ja dalej nie mogę 40stki przekroczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Gratulacje Dawid ...od zdiecia Baloo , czyli uplynal wiecej jak miesiac , jestes jedynym ktory pstragi lowi w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Gratulacje Dawid ...od zdiecia Baloo , czyli uplynal wiecej jak miesiac , jestes jedynym ktory pstragi lowi w Polsce... Pewnie jeszcze ktoś tam łowi ale Ludziska ostatnio milczące Plaża im teraz w głowie a nie Jerkbait.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Witam! Niewiele jest tu nowych fotek więc wstawię dwie fotki pstrążka z Sanu. Złowiony 2 tygodnie temu. Złapałem trzy małe sztuki - największy jedynie 33cm. Przy okazji zaliczyłem pierwszą kąpiel w woderach - cudem odzyskałem fotki z zalanego telefonu Jako początkujący pstrągarz z 4 na koncie - mam nadzieję że złapię kolejne. Oczywiście wszystkie wypuszczone w zdrowiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Poprawiłem fotkę z kwietnia - wioęc też ją wstawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Piękny pstrążek a miałem okazje widzieć hol i lądowanie, ponieważ stałem obok kolegi, chwile póżniej holowałem takiego 40+. Ahh ta łupawa genialna rzeczka. Za dwa dni nad San na kilkanaście dni miejmy nadzieje że końcówka sezonu okaże się łaskawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Łupawa faktycznie jest niesamowita!A Twój pstrążek też był piękny Szkoda że ja trafiłem tam tylko jednego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Jeśli ktoś planował górną Kwisę na najbliższy okres, sugeruję zmienić plany.Fotka pokazuje stan z dnia dzisiejszego, ok. godz.10.20Jak wracałem ok. 12.20, poziom był znacznie wyższy.Chyba rozpoczęli zrzut z zapory . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Właśnie planuję powoli wypad na pstrągi i miałem chęć spytać jak wygląda Kwisa po tych opadach? Już wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_ul Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Ludziska - wybieram się z Warszawy na swoje stare śmiecie pod Szczecin na pstrąga/troć i chcę się spytać o stan wody (Gowienica, Ukleja, Mołstowa, Rega, Parsęta) Z góry dziękuję i pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi