Skocz do zawartości

Pstrągi 2010

popper

Rekomendowane odpowiedzi

Łowią na tą plecionkę i spore ryby wyciągają, a jak ja założyłem na kręciołek 10lb to się ze mnie moi śmiali że na pstrągi z plecionką wyskakuje :unsure:

Piękna ryba !!

.... 10lb to mocna plecionka wystarczająca moim zdaniem na kropki, ja na PP 10lb łowię pstrągi, w zeszłym roku przy łowieniu kropków wyciągnąłem grubego szczypaczka 99cm z brzegu nie mogłem go podebrać ręką, bo był za szeroki w karku, więc na szczęście był płaski brzeg i postanowiłem go wyślizgnąć, udało się, efektem było rozgięcie kółko łącznikowe, ale linka i reszta ok. 15lb to już moc konkretna, tak czy inaczej gratulacje pięknej rybki.

Ja ostatnio byłem w twoich rejonach, ale nie połowiłem, chociaż wyjazd udany, bo mój kompan trafił kropka 59.

....a jak kręcenie Ci idzie, może pochwalisz się efektami?

Połamania

Mirek

A gdzie konkretnie? obstawiam Por :D

U nas na zawodach (w niedziele) 55,51,47 cm znalazły się na podium, piękne ryby.

Kręcenie hmm powiem tak... powoli do przodu, z trudem przychodzi mi ukręcenie czegoś ,,katalogowego,

cierpię na manie wydziwiania :mellow: jak wpadnie mi w łapy jakiś aparat to pokaże swoje dziwolągi.

@rognis, ladny kropek, no i fotka, i opis, czyli tak jak byc powinno. Mnie depresja zaczyna powoli dopadac. Najpierw wyjazd na feroxy skasowala choroba kolegi. Postanowilem wiec wybrac sie z muchowka na rzeke, ale march browna skasowala sniezyca. Teraz snieg zacznie sie topic i kolejne 3 dni z glowy. Slabo sie ten sezon zaczal :angry:

Mój 50 z marca.

Udało mi się go złowić za trzecim razem. Na dwóch wcześniejszych wyjazdach miałem w tym miejscu puknięcie także wiedziałem, że prawdopodobnie nadal tam jest.

Wziął na horneta salmo imitującego płotkę. Ciekawostką jest to, że uderzył po około 3 minutach w woblera pracującego w prądzie w głębokiej rynnie <_< . Myślę, że gdybym nie wiedział, że prawdopodobnie tam stoi tak długo bym tam woblera nie przytrzymywał. :unsure:

pozdrawiam

post-2014-1348914684,9778_thumb.jpg

heh no mało ich już mam ale są oki.kiedyś kupiłem 50szt od samego producenta.i wiem ze je testował,być mo ze w takim wiekszym zamówieniu dostałęm dopieszczone modele :unsure:

fakt jest tez ze potem pod casta dociązyłem je wklejając im ołowiane wałki w korpus, teraz wszystkie są wolno tonace ale pracę mają nadal stabilna iżywą.

koniec OT :D

Odebralem dzisiaj nowa muchowke-Winston BoronIIx 8'6 4wt. Mimo okropnej pogody(silny wiatr z przelotnym deszczem) postanowilem pojechac na 2 godziny. Po przyjezdzie okazuje sie,ze wedka warta jest swojej ceny-prawie sama rzuca :mellow: Szybko namierzam poteznego pstraga ustawionego za glazem na srodku rzeki zbierajacego cos tuz pod powierzchnia. Zalozylem mokra muche imitujaca pupe chrusta. Rzut pod prad tuz przed glaz, mucha pociagnieta przez sznur mija glaz i najpierw widze falke na powierzchni a za chwile czuje targniecie na kiju. Ryba probuje uciec pod zatopione pod drugim brzegiem drzewo.Nie mam wyjscia-na sile probuje odciagnac rybe od przeszkody co odnosi pozytywny skutek ale powoduje serie wyskokow. Bezzadziorowy hak Top Fly trzyma jednak rybe fantastycznie. Po dwoch krotszych odjazdach pstrag poddaje sie i za pierwsza proba wprowadzam go do podbieraka do ktorego ledwo sie miesci. Zwykle nie mierze ryb,ale dzisiaj robie wyjatek bo ciekaw jestem wielkosci pstraga. Miarka wskazuje 53cm. Szybka fotka i do wody. Wedka ochrzczona na ladnej rybie. Nie chce mi sie juz lowic, po takiej rybie nie ma to juz sensu. Czas wracac do domu..

http://img706.imageshack.us/img706/6592/img2540g.jpg

Pozdrawiam,

Tomek