flytier Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Już chodzi pupa!!?? Cuś szybko :)Wczoraj sprawdziłem kilka domków i chrusty siedzą jeszcze lekko zamarznięte w chałupach i ani myślą o przemianie...Pozdr.W. Ps.ale tęcza ładna uwielbiam te ryby U mnie przez kilka dni temperatura dochodzila do 25 stopni i troche owadow zaczelo sie roic. Nie byly to chrusty,ale tylko ich pupy mam w pudelku, wiec duzego wyboru nie mialem. Jak widac malutka pupa chrusta wygladala jak pupa czegos co zjadal pstrag. Pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Najważniejsze ze wziął no i kijek ochrzcił....... Pozdr.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Waldek, @popper - dzięki wielkie za wczorajszą wycieczkę na Kwisę za pstrągami - to mój pierwszy wypad na rybki AD 2010 od końca października Fajnie było, szkoda że rybki nie były skore do współpracy no może przez lekko podwyższoną wodę i jej kolorek (lekko trącona)? No nic - liczy się spacerek z kijkiem w ręku, pogaduchy... Raz jeszcze dzięki za to że mnie z domu wyrwałeś A że kropka nie złowiłem to tym bardziej szkoda bo kijek który mi pożyczałeś za pierwszą rybę w 2010 roku byłby MÓJ <_< A masz kolego niezły arsenał na kropki, klenie, okonie...że głowa mnie rozbolała że śmiało będziesz mógł jeden z kijków podarować na nagrodę przy okazji jakiegoś zlotu j.pl <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Nie poradzisz Paweł . Kwisa tak ma, na tym odcinku, gdy woda leci w dół. Sporo, jak na dwa dni..A, co do kijka, znasz jego pochodzenie. Zamówić podobny, nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 nad woda dziś byłem około 10. pochmurno, woda trochę brudna. głęboka prostka przed zakrętem. krótki rzut w górę rzeczki. kilka obrotów korbką i sieeedzi! kabanisko ogromne spływa parę metrów w dół. na zmianę kręci bączki i staje na ogonie. wszystko trwa może ze 20-30 sekund. sprzęt mam pancerny, ale mimo to nie daję rady podciągnąć go do siebie. jeszcze kilka młynków i frisky 7cm wyskakuje z wody. cholerny niefart. 60 centów miał jak nic. kolana miękkie, łapy mi sie trzęsą. jest dobrze, jutro też spróbuję.. <_< . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Prawdziwy wysyp grubych pstrągów Wielkie gratulacje dla łowców. U mnie na razie same maleństwa pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Byłem dziś i byłem wierny woblerom (pomimo usilnych namawiań do koguta). Wierność odpłaciła dziesięcioma minutami klasycznych brań. W sumie było ich cztery z czego 2 pstrągi wyjęte. Największy 42 cm . Większy tylko skubnął w 7 cm duckera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Miałem dwa mniejsze, do 30 cm...., w dniu żałoby nawet niebo popadło w zadumę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 A ja spotkałem nad rzeką gościa który nie bardzo chciał się ustawić do fotki - może się wstydził, albo miał co na sumieniu (koziołek?): . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Pierwszy w zyciu wypad na Pstragi i 1 kropek zaliczony 43cm pieknej Rybci. Do tego Chrzest bojowy czyli kapiel . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Gratuluje kropasa! można powiedzieć że jesteś już zarażony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 fajna rybka, fajna woda i aż dziw bierze, że to wszystko niemieckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Dzieki Panowie Radocha jest nie powiem ale smaki na nastepne tez <_< najpierw musze porzadne Spodniobuty dorwac i wtedy sie wybiore. Kolega podeslal mi fotki ze swojego Aparatu. Po kapieli i jak krzycze Klaus jest Ko..... <haha> . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 i jeszcze takie jedno. Mam nadzieje ze nie lamie Regulaminu? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Gratuluje Gugcio ...jest chrzest i jest pstrag ...piekny poczatek ...teraz poleci wszystko co za tym idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Gugcio kurcze rzadko zaglądam na ten wątek,ale normalnie pięknie i super fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Hejka! Łowicie piękne ryby )) Wielkie gratulacje! Właśnie wróciłem z warsztatów pstrągowych nad Łupawą i mam zaliczonego pierwszego pstrąga Radość ogromna, większa niż z każdej innej ryby - chyba z powodu urody potokowców. Rzeczka po prostu bajeczna! Dzięki światłym radom czterech przewodników-instruktorów udało mi się wyrwać z wody i wypuścić w zdrowiu potokowca 51cm )) Musze podziękować, bo bez nich na taką rybę czekałbym dłuuugo Łukasz Strzałkowski wybrał idealną przynętę i opowiedział o miejscowych pstrągach, Sebastian Kalkowski doradzał miejscówkę, asystował przy połowie i zmierzył kropkowańca a Piotr Piskorski wytłumaczył jak pstrągowo prowadzić przynętę i przekazał tony informacji o połowach pstrągów - to duży fachowiec. Dodatkowe podziękowania dla Mateusza Kalkowskiego za całą wiedze przekazaną drugiego dnia i wszystkich kolegów z którymi miło spędziłem dwa cudowne dni nad pstrągową rzeką. Mam nadzieję że Piotrek nie chce mnie zabić za płoszenie mu ryb, łażenie za nim i zadawanie setki pytań z drugiej strony rzeki Mój potokowiec złapał się na Sławkowego Flyera w ubarwieniu lipienia. Łukasz przed wyprawą doradzał dwa kolory wobków - imitację lipienia i pstrąga - i z tego co zaobserwowałem oba kolory ( na różnych woblerach ale z przewagą salmiaków) były super łowne bo padło wiele piędziesiątek. Niektórzy bali się że trudno będzie powtórzyć taki wynik Ja na pstrągi pomorskie będę teraz zabierał butchery salmo i sławkowe castery i flyery. Dołączam fotkę laptopa Rognisa, bo nie miałem jak przegrać zdjęcia (podmienię jak dostanę w wersji cyfrowej) Pozdrowienia dla wszystkich pstrągarzy!!!Ictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Gratuluję pięknego pstrąga i dziękuję za zaufanie do flyera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 ictus - pięknie! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_iVo_ Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 @Gucio @ictus pierwsze.. ale konkretne gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 @ictus, @ Gugcio gratuluję serdecznie i życzę dalszych @itus, jednym z moich pierwszych, był właśnie piećdziesiątak. Zapewnaim Cę. Później jest tylko trudniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 @popper tak podejrzewam:) Szczęście początkującego!Tak czy siak zaraziłem się pstrągami i następną rzeką będzie San Zaraziłem się pstrągowaniem i z tego się najbardziej cieszę. To była życiówka, teraz chciałbym dołożyć komplet pstrągów w różnych wielkościach Dopiero raczkuję, ale mam blisko do złotego sklepu gdzie mogę pomęczyć @SaNdAcZa ><\\\\*> Więc nauczyciela mam dobrego i za jakiś czas jest szansa że nauczę się łowić pstrągale. Łukasz już podpowiedział mi tytuły ichtiologiczne i chyba od nich zacznę. Ictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Jeszcze jeden żabowo - marcowy - czterdziestak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Spaślaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 @ictu pobić w krótkim czasie 50+ nie będzie łatwo ale jeśli się nie poddasz to na pewno jeszcze nie raz dane Ci będzie spotrkać się z konkretnym potokiem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi