jerry hzs Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Dzieki Rognis ...jest tak jak lubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Zdrowy kropas. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Gratulacje Sebastian - piękna ryba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Super.. krótko, treściwie i .. bogato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Gratki Sebek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Piękna rybka. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Gratulacje! Piękny kropas Fajnie rognis, że opisałeś całą historię, warunki połowu i sprzęt. Mam nadzieję, że inni wędkarze, forumowicze pójdą w Twoje ślady i też będą dawali takie opisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Łowią na tą plecionkę i spore ryby wyciągają, a jak ja założyłem na kręciołek 10lb to się ze mnie moi śmiali że na pstrągi z plecionką wyskakuje Piękna ryba !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirob Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Łowią na tą plecionkę i spore ryby wyciągają, a jak ja założyłem na kręciołek 10lb to się ze mnie moi śmiali że na pstrągi z plecionką wyskakuje Piękna ryba !! .... 10lb to mocna plecionka wystarczająca moim zdaniem na kropki, ja na PP 10lb łowię pstrągi, w zeszłym roku przy łowieniu kropków wyciągnąłem grubego szczypaczka 99cm z brzegu nie mogłem go podebrać ręką, bo był za szeroki w karku, więc na szczęście był płaski brzeg i postanowiłem go wyślizgnąć, udało się, efektem było rozgięcie kółko łącznikowe, ale linka i reszta ok. 15lb to już moc konkretna, tak czy inaczej gratulacje pięknej rybki. Ja ostatnio byłem w twoich rejonach, ale nie połowiłem, chociaż wyjazd udany, bo mój kompan trafił kropka 59.....a jak kręcenie Ci idzie, może pochwalisz się efektami? Połamania Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 A gdzie konkretnie? obstawiam Por U nas na zawodach (w niedziele) 55,51,47 cm znalazły się na podium, piękne ryby.Kręcenie hmm powiem tak... powoli do przodu, z trudem przychodzi mi ukręcenie czegoś ,,katalogowego, cierpię na manie wydziwiania jak wpadnie mi w łapy jakiś aparat to pokaże swoje dziwolągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 @rognis, ladny kropek, no i fotka, i opis, czyli tak jak byc powinno. Mnie depresja zaczyna powoli dopadac. Najpierw wyjazd na feroxy skasowala choroba kolegi. Postanowilem wiec wybrac sie z muchowka na rzeke, ale march browna skasowala sniezyca. Teraz snieg zacznie sie topic i kolejne 3 dni z glowy. Slabo sie ten sezon zaczal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Czterdziestak z ostatniej wyprawy na pstrążki. Rybka wzięła w rynnie. Przynętą był oczywiście wobler Salmo. Prowadziłem go z prądem. Tonący Minnow 7cm GT. Wędka: Robinson Diaflex Trout 255 5-15g. . Pozdrawiam, Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 No i Kalkowski Bros zaczynają wymiatać ..Gratuluję Mateo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Mój 50 z marca. Udało mi się go złowić za trzecim razem. Na dwóch wcześniejszych wyjazdach miałem w tym miejscu puknięcie także wiedziałem, że prawdopodobnie nadal tam jest.Wziął na horneta salmo imitującego płotkę. Ciekawostką jest to, że uderzył po około 3 minutach w woblera pracującego w prądzie w głębokiej rynnie <_< . Myślę, że gdybym nie wiedział, że prawdopodobnie tam stoi tak długo bym tam woblera nie przytrzymywał. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 walnął na kenarta?coś mi ten wobek tak wyglada,kenarty są jak dla mnie super stabilne nawet w mega ostrym nurcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 @hasior chyba salmo hornet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 jeśli kenarty sa super stabilne to ja chyba miałem super pecha że tak żle trafiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Ja mam to samo - przerobiłem ponad 5 kenartów i z pracy żadnego nie byłem zadowolony - jakoś w tak złą passę nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Pstrąg wziął na salmo hornet płoć z szerokim sterem schodzące do 2,5 metra.Przy tego typu dłuższym przytrzymaniu w rynnie w silnym nurcie nadaje się do tego idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 walnął na kenarta?coś mi ten wobek tak wyglada,kenarty są jak dla mnie super stabilne nawet w mega ostrym nurcie jak masz takiego to go nie urwij! Może być tym jedynym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 heh no mało ich już mam ale są oki.kiedyś kupiłem 50szt od samego producenta.i wiem ze je testował,być mo ze w takim wiekszym zamówieniu dostałęm dopieszczone modele fakt jest tez ze potem pod casta dociązyłem je wklejając im ołowiane wałki w korpus, teraz wszystkie są wolno tonace ale pracę mają nadal stabilna iżywą. koniec OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flytier Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Odebralem dzisiaj nowa muchowke-Winston BoronIIx 8'6 4wt. Mimo okropnej pogody(silny wiatr z przelotnym deszczem) postanowilem pojechac na 2 godziny. Po przyjezdzie okazuje sie,ze wedka warta jest swojej ceny-prawie sama rzuca Szybko namierzam poteznego pstraga ustawionego za glazem na srodku rzeki zbierajacego cos tuz pod powierzchnia. Zalozylem mokra muche imitujaca pupe chrusta. Rzut pod prad tuz przed glaz, mucha pociagnieta przez sznur mija glaz i najpierw widze falke na powierzchni a za chwile czuje targniecie na kiju. Ryba probuje uciec pod zatopione pod drugim brzegiem drzewo.Nie mam wyjscia-na sile probuje odciagnac rybe od przeszkody co odnosi pozytywny skutek ale powoduje serie wyskokow. Bezzadziorowy hak Top Fly trzyma jednak rybe fantastycznie. Po dwoch krotszych odjazdach pstrag poddaje sie i za pierwsza proba wprowadzam go do podbieraka do ktorego ledwo sie miesci. Zwykle nie mierze ryb,ale dzisiaj robie wyjatek bo ciekaw jestem wielkosci pstraga. Miarka wskazuje 53cm. Szybka fotka i do wody. Wedka ochrzczona na ladnej rybie. Nie chce mi sie juz lowic, po takiej rybie nie ma to juz sensu. Czas wracac do domu.. Pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Tomku Strazniku Labiryntu ...czy moge Ci mowic Mistrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Już chodzi pupa!!?? Cuś szybko :)Wczoraj sprawdziłem kilka domków i chrusty siedzą jeszcze lekko zamarznięte w chałupach i ani myślą o przemianie...Pozdr.W. Ps.ale tęcza ładna uwielbiam te ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Gratulacje - stosunek do ryby i łowienia godny propagowania, gratuluję również trafnego wyboru kijka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi