popper Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Jest taka zakładka- Wędkarskie cele na 2010. Ne pisałem ale skrycie marzyłem o pobiciu swojego rekordu (0d 5 lat 50 cm)Dzisiaj to się zdarzyło. Miarka grubo przekroczyła zamierzoną cyfrę Ryba złowiona oczywiście w Kwisie. Niestety mój mały Ixus nie poradził sobie, z fotografią w trudnym oświetleniu pochmurnego świtu. . Ryba zaprezentowała się w świetnej kondycji. Absolutnie, w trakcie holu, nie było widać oznak zmęczenia tarłem. Może była nieco bardziej chuda ale i tak, solidnie przetestowała mojego Blue Rapida i mocno nadwyrężyła żyłeczkę 0,20mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Królu złoty, niech będą pierwsze gratulacje ode mnie!!! Ile miał dokładnie i na co złowiony? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 A nie wierzyłeś. Więcej wiary Królu! Tak, jak mówiłeś na zlocie - masz ciąg na ryby z płetwą tłuszczową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Gratulacje Królu Waldemarze.Super ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Dziękuję Wam Przynęta to raczek, na 7 gramowym jigu 2 lub 3/0. Z tej radochy nawet mu fotkę cyknąlem. Miarka pokazała 56 cmNowym celem jest, jakby to, żeby nie zapeszyć, 60 cm?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 brak mi słów ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Waldek zadziwiasz ciągle Wielkie gratulacje napisz coś więcej o tej pięknej rybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Wow! No to święujemy dzisiaj. Napisz kilka słów o tych raczkach. Jak je prowadzisz, jakich konkretnie używasz. Chętnie wypróbuję. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Waldek zadziwiasz ciągle Wielkie gratulacje napisz coś więcej o tej pięknej rybie.A co tu jeszcze pisać? Branie odczułem jako miękki zaczep. Myślałem, że po prostu żyłka wplątała się, w suche nadbrzeżne trawy, ponieważ łowiłem stojąc ok. 4-5 m od krawędzi skarpy brzegowej. Wyznaję zasadę, by na tle śniegu, nie zbliżać się o ile to możliwe, do krawędzi brzegu.Po chwili jednak poczułem to, co dotąd znałem z gazetowych opisow. Zaczep ożył i ruszył Ruszył z nurtem jak mały parowóz. Dla mnie korzystnie, bo wyszedł na rozległą płań, z wolnym nurtem.Tam go zatrzymałem. Nie skakał jedynie parł wściekle pyskiem do dna a jak nie dawał rady, to kręcił się wokół własnej osi.Kijek pięknie amortyzował tą zabawę i szczerze mówiąc, ryby po kilku chwilach, szybko traciła siły.Żeby podebrać, musiałem na d..... zjechać, do linii wody, po stromej skarpie. Przy samym brzegu było ze 30 cm wody.Akurat tyle, że nie przelała się przez gumowe buty.Podebrałem za ogon, tak jak wielu podbiera łososie. Nawet się udało. Trudniej było wrócić na górę, na brzeg.Później foty, ponowny zjazd do wody i szybkie pożegnanie.Ryb z płetwą tłuszczową w tym sezonie nie zabieram wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Waldek, Waldek Czapki z glow Gratulacje! Poki nikt nie widzi edytuj wpis o celach na 2010 i dopisuj co sie da - WIDAC ZE WATEK O CELACH DZIALA! Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Albo Waldku edytuj te twoje zamiary centymetrowe w wątku marzenia albo musisz już sobie odpuścić pstrągi w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Wow! No to święujemy dzisiaj. Napisz kilka słów o tych raczkach. Jak je prowadzisz, jakich konkretnie używasz. Chętnie wypróbuję. PozdrawiamRemekRaczki.. Używam wszelkie dostępne w handlu, chociaż za najskuteczniejsze uważam te, których kiedyś poszukiwałem. Niestety. Ostatnia dostawa od Patryka już się kończy. Zostały jeszcze tylko 2 sztuki.Kolorystyka. Im jaśniej tym ciemniejsze barwy do czarnych włącznie i na odwrót. Im ciemniej tym jaśniejsze.Wydaje się jednak że to jest mało istotne.Ważna jest pora roku. Według moich obserwacji raczki nie sprawdzają się już na przełomie lutego i marca. Wówczas warto zdezydowanie zmienić przynęty na bardziej normalneNajczęściej raczka prowadzę, rzucając lekko pod prąd i sprowadzam z nurtem, cały czas kombinując by spływał w interesujących miejscach. W zasadzie niewiele w ten spływ ingeruję. Po prostu najpierw wybieram miejsce do wykonania rzutu i ustalam kąt rzutu oraz trasę, domniemanego spływu przynęty. Później tylko kontroluję napięcie linki.Nie używam raczkóW małych. I jszecze jedno. Rak NIE PRACUJE w wodzie.Na zimowe pstrągi jego minimalne ruchy, powodowane nurtem wystarczają w zupelności Moje raczki to raki z fotki . Czego sobie i Wam wszystkim życzę jak najczęściej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 To ostatnie zdjęcie kija oddaje wszysto. Wydaje mi się że na dłuższy czas porzucisz poszukiwanie nowego kija na pstrągi.Dłuższy myśle 2 lata bo znająć Ciebie to i tak bardzo długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 To ostatnie zdjęcie kija oddaje wszysto. Wydaje mi się że na dłuższy czas porzucisz poszukiwanie nowego kija na pstrągi.Dłuższy myśle 2 lata bo znająć Ciebie to i tak bardzo długo.Mirek. Już tak jest chyba, że każdy poszukuje wędziska dopasowanego do własnych,indywidualnych predyspozycji. Ten bardzo mi przypasował i chyba na stałe zagościł w moim arsenale.Jestem tutaj winien podziękowanie Patrykowi-@patu, za sugestię dotyczącą wyboru blanku, no i oczywiście DanielowiXR za zbudowanie wędziska, według moich i nie tylko) zamysłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 @Popper - szacuneczek! śliczna ryba i gratuluje nowego rekordu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 pięknie.ja ruszę w tygodniu jak bedzie szansa na licencje mam podobne raczki,więc może jakis 30stak sie uwiesi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Popper, dzięki za opis. Ja łowiłem z 2-3 lata temu na twistery z podwójnym ogonkiem koloru motoroil. Oczywiście było to po wielu wpisach na forum Andrzeja Lipińskiego, Jacka Stępnia i Tomka Wojdy jak to raczkują. Teraz jakoś dziwnie przynęta wyskoczyła z mojego pudełka ale ... muszę ją włożyć ponownie. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszGD Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 @Popper WIELKIE GRATULACJE!!! ostro kosisz od początku sezonu, piękna,zimowa ryba! Jeszcze raz GRATY! Mnie dziś zatrzymał mróz, teraz przerwa do następnego weekendu... Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Popper jeszcze raz gratulejszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawm84 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Popper, chylę czoła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Gratulacje Waldku! Sliczny pstrag Oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Piękne rozpoczęcie sezonu jak widzę.Gratulacje! Ja czekam do lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Brawo Waldku! Wychodziłeś go bardzo profesjonalnie Jeszcze większych pstrągów życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soja Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 @popper gratuluję ryby. Piękny!Dziś niestety zatrzymały mnie obowiązki a też miałem być na Kwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Popperku szczere gratulacje -- kopara opada brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi