Skocz do zawartości

Pstrągi 2010

popper

Rekomendowane odpowiedzi

Ja byłem wczoraj na pstrągach i złowiłem jednego 36cm i dałem pogodzie za wygrana.Nogi tak mi zmarzły ze dopiero w domu odzyskałem ich sprawność ale potwierdzam słowa kolegi ze zima nad woda jest bardzo piękna-tylko te zamarzające przelotki.Jak się trochę ociepli to za tydzień witaj wodo. PZDR

Ja byłem wczoraj na pstrągach i złowiłem jednego 36cm i dałem pogodzie za wygrana.Nogi tak mi zmarzły ze dopiero w domu odzyskałem ich sprawność ale potwierdzam słowa kolegi ze zima nad woda jest bardzo piękna-tylko te zamarzające przelotki.Jak się trochę ociepli to za tydzień witaj wodo. PZDR

O, oj ... kupić trzeba odpowiednie buty - szkoda zdrowia no i przyjemnie jest w ciepłych butach. :D

Pozdrawiam

Remek

Oj trzeba trzeba i chyba znalazłem już odpowiednie i mam nadzieje że się sprawdzą.Ale samo łowienie i warunki panujące nad rzeka są tak urocze i wciągające że nie mogę sobie odmówić i czasem pomarznę dla sprawy.PZDR

buty-max-4-polar-zone.html

A ja ci polecam buty JACKa WOLFSKINa. Bez względu na model, genialna sprawa. Bardzo ciepłe, Nieprzemakalne, dobrze trzymają kostkę - polecam. Trochę kosztują, ale można je dorwać na przecenie. Wytrzymają wszystko, w końcu to w większości buty alpinistyczne i trekkingowe. Polecam ! - sorry za offtopa

Dwa dni łowienia, ale efekty niestety mizerne. Jeden 30+ i 25+, kilka spadów i dwa jazie 20cm. Choć mało brakowało do szczęścia...

Miałem dzisiaj potoka, którego oceniam na 40+. Doholowałem rybę pod nogi stojąc na wysokiej skarpie, przy brzegu było płytko więc postanowiłem się z niej zsunąć do wody. Sięgnąłem po podbierak i w tym momencie potok się niestety uwolnił. Szkoda bo były to już drugi 40stak w tym roku.

Pogoda była hardcorowa, silny wiatr, deszcz i mróz. Krzaki i gałęzie wyglądały jak na załączonym obrazku.

.

pzdr

Grzecho

post-1791-1348914585,8917_thumb.jpg

Grzecho, ciesz się. Przynajmniej coś się działo.

Ja wczoraj i dzisiaj na ZERO. Nawet marnego ogona nie widziałem.

Co prawda wpadam na krótko. 2-3 godzinki i zmykam bo popołudniami pracuję jednak taka cisza jest dość stresująca.

Nie wiem.

Może zwalić na cisnienie :o

Na domiar kormoran, zagnieżdża mi się, nad jedną z lepszych met :angry:

A zima nad rzeką piękna jest:

.

post-160-1348914590,5598_thumb.jpg

Zima jest piękna nad rzeką pstrągową nawet jak się nic nie złowi to samo przebywanie i obcowanie z zimowa natura jest tak relaksujące że człowiek wypoczywa po całym tygodniu pracy.Ja już nie mogę się doczekać soboty żeby pojechać na pstrągi.Pozdrawiam wszystkich pstrągowych zapaleńców.

Zima jest piękna nad rzeką pstrągową nawet jak się nic nie złowi to samo przebywanie i obcowanie z zimowa natura jest tak relaksujące że człowiek wypoczywa po całym tygodniu pracy.Ja już nie mogę się doczekać soboty żeby pojechać na pstrągi.Pozdrawiam wszystkich pstrągowych zapaleńców.

Święte słowa:

.

post-160-1348914591,7632_thumb.jpg