supersobi Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Waldek spóźnione megagratulacje nowej życiówki!! Pieknie łowisz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stargardzianin_pstrąg Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Dzisiaj od 8 rano atak na moją rzeczkę pstrągową. Wyniki : 2 kropki 30 i 34 cm - obeszło się bez fotek. Zima nad wodą jest przepiękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Ja byłem wczoraj na pstrągach i złowiłem jednego 36cm i dałem pogodzie za wygrana.Nogi tak mi zmarzły ze dopiero w domu odzyskałem ich sprawność ale potwierdzam słowa kolegi ze zima nad woda jest bardzo piękna-tylko te zamarzające przelotki.Jak się trochę ociepli to za tydzień witaj wodo. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Ja byłem wczoraj na pstrągach i złowiłem jednego 36cm i dałem pogodzie za wygrana.Nogi tak mi zmarzły ze dopiero w domu odzyskałem ich sprawność ale potwierdzam słowa kolegi ze zima nad woda jest bardzo piękna-tylko te zamarzające przelotki.Jak się trochę ociepli to za tydzień witaj wodo. PZDR O, oj ... kupić trzeba odpowiednie buty - szkoda zdrowia no i przyjemnie jest w ciepłych butach. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Oj trzeba trzeba i chyba znalazłem już odpowiednie i mam nadzieje że się sprawdzą.Ale samo łowienie i warunki panujące nad rzeka są tak urocze i wciągające że nie mogę sobie odmówić i czasem pomarznę dla sprawy.PZDRbuty-max-4-polar-zone.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stargardzianin_pstrąg Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 A ja ci polecam buty JACKa WOLFSKINa. Bez względu na model, genialna sprawa. Bardzo ciepłe, Nieprzemakalne, dobrze trzymają kostkę - polecam. Trochę kosztują, ale można je dorwać na przecenie. Wytrzymają wszystko, w końcu to w większości buty alpinistyczne i trekkingowe. Polecam ! - sorry za offtopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Dwa dni łowienia, ale efekty niestety mizerne. Jeden 30+ i 25+, kilka spadów i dwa jazie 20cm. Choć mało brakowało do szczęścia...Miałem dzisiaj potoka, którego oceniam na 40+. Doholowałem rybę pod nogi stojąc na wysokiej skarpie, przy brzegu było płytko więc postanowiłem się z niej zsunąć do wody. Sięgnąłem po podbierak i w tym momencie potok się niestety uwolnił. Szkoda bo były to już drugi 40stak w tym roku.Pogoda była hardcorowa, silny wiatr, deszcz i mróz. Krzaki i gałęzie wyglądały jak na załączonym obrazku. . pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Grzecho, ciesz się. Przynajmniej coś się działo. Ja wczoraj i dzisiaj na ZERO. Nawet marnego ogona nie widziałem.Co prawda wpadam na krótko. 2-3 godzinki i zmykam bo popołudniami pracuję jednak taka cisza jest dość stresująca.Nie wiem. Może zwalić na cisnienie Na domiar kormoran, zagnieżdża mi się, nad jedną z lepszych met A zima nad rzeką piękna jest: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 @Popper - na temat kormorana proponuje porozmawiać z jakimś znajomym myśliwym <_< Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Albo poczęstować go jakimś popperkiem - może zagryzie Proponuję założyć linkę minimum 30lb - pewny hol. Ja w sobotę szukałem pstrągów nad dziewiczą rzeczką - niestety bez rezultatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiSz Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Kurcze, gratuluję wszystkim pięknych ryb - no i zdrowia! Chociaz jak sa ryby to i az za gorąco sie robi ;] A powiedzcie mi, czy gdzieś na mazowszu są rzeki (badz odcinki) gdzie mozna spotkac kropka? Nigdy pstrągów nie łowiłem, więc może bym spróbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Jak zima odpuści to pstrągi zrobią się bardziej aktywne. Ale od razu zrobi się tłoczniej nad wodą. Poza tym nie będzie już tak magicznie Dlatego jak tylko mogę jadę nad wodę. Nawet jak nic się nie dzieje, wracam do domu zrelaksowany i wypoczęty pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zima jest piękna nad rzeką pstrągową nawet jak się nic nie złowi to samo przebywanie i obcowanie z zimowa natura jest tak relaksujące że człowiek wypoczywa po całym tygodniu pracy.Ja już nie mogę się doczekać soboty żeby pojechać na pstrągi.Pozdrawiam wszystkich pstrągowych zapaleńców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zima jest piękna nad rzeką pstrągową nawet jak się nic nie złowi to samo przebywanie i obcowanie z zimowa natura jest tak relaksujące że człowiek wypoczywa po całym tygodniu pracy.Ja już nie mogę się doczekać soboty żeby pojechać na pstrągi.Pozdrawiam wszystkich pstrągowych zapaleńców. Święte słowa: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 nic dodać, nic ująć. Uwielbiam zimową szatę nad rzekami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stargardzianin_pstrąg Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Dzisiaj na mojej rzeczce zero. Tylko jedno wyjście spod kamienia ale bez brania. Jutro atakuje trochę niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Gratulacje dla wszystkich łowców a w szczególności dla @Poppera. Brawo! Zima trzyma i nie rozpieszcza łówców, ale już widzę co się będzie działo jak mrozy odpuszczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivera Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Muszę przyznać, że zazdroszczę tak pięknych kropków.Gratuluję Wszystkim!Ja niestety jeszcze dwa tygodnie czekam na otwarcie sezonu, mam nadzieję, że potoki będą wypoczęte i gotowe do walki <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Witam.Chyba pogoda pokrzyżowała wszystkim pstrągowe plany.Ja tez czekam na jakąś odwilż bo jak na razie siedzę tylko w domu i czytam wszelkie możliwe artykuły.Pozdrawiam wszystkich czekających na zmianę pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Gratuluję połowów ale ... mimo wszystko polecam lekturę tego wątku http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=5362& ;start=0& a później pozostawienie zdjęć, które spełniają wymagania regulaminu forum. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Temperatura dzisjaj nie pozwalała na nic więcej. Nawet nie złożyłem spina.Kwisa nie zamarzła. Niestety, wody w niej coraz mniej.Będzie ciężko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stargardzianin_pstrąg Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 U mnie jest około -15. Wędkowanie jest praktycznie uniemożliwione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Boże kiedy ta pogoda odpuści.Marzy mi się odwilż chociaż taka do -2 stopni,żeby dało się połowić.Ale kiedy to nastąpi?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Jak w sobotę z Grzechem byliśmy to marzyłem żeby - 10 było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
METR Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 no podobno na przełom stycznia i lutego sie szykuje akurat u mnie sezon sie zaczyna oby tak było pozdrowienia dla wszystkich wytrwalych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi