Skocz do zawartości

Pstrągi 2010

popper

Rekomendowane odpowiedzi

tpe1

joker napisał(a) dnia Wed, 03 February 2010 08:32

Czy to okolice Dynowa? Łowiłem tam kiedyś i bardzo podobnie wygląda okolica na twoich zdjęciach.

Pozdrawiam Smile

To okolice Postołowa. Jadąc od strony Sanoka w kierunku Leska, pierwszy most na Sanie (po zjeździe ze sporej góry).

Dla ścisłości powiem że zdjęcie robione na końcu (nie wiem jak to określić) bocznych koryt Sanu. Kocham ten odcinek :mellow:

W przyszłym tygodniu będę nad Brdą w okolicach Tucholi. Może ktoś jest z tamtych stron i odpowie. Jest po co w ogóle spina zabierać, czy wszystko zamarznięte? Chodzi mi o stan na dziś, bo wiem, że do przyszłej soboty to i tak dużo moze się zmienić.

Ale pstrągi odpoczną na początku tego sezonu.Tylko kiedy nabiorą masy i wigoru jak pogoda nie odpuszcza i dieta je czeka.Żaby zmarznięte śpią,małe rybki nie mają gdzie się wygrzać.Normalnie kuracja odchudzająca zamiast wiosennej wyżerki.

Sprowokował mnie @dzepetto.

Darek przybywa właśnie na tzw. łonie, w Lubaniu Od kilku dni już wymienialiśmy się meilami jak by tu się spotkać. Dzisiaj była ostatnia, na spotkanie, szansa.

Pod pretekstem testowania nowego wędziska zakupionego kilka dni temu u Wojtka Żbikowskiego wyrwałem się z domu.

Pierwsza miejscówka, drugi rzut i widzę falę, podążającą, za zielono-czanym twisterem, Po chwili z wysokiej skarpy widzę kropasa, którego oceniam w pierwszej chwili na +45 cm.

Co robić :huh: Nie atakuje tylko spływa tuż przy jigu.

Przyśpieszam obrót korbki i po chwili siadam jigiem na dnie. Ponowne poderwanie i jest :mellow: :mellow: :mellow:

Siadł pewnie i już kręci niezłe młynki. Blisko, tuż pod brzegiem. Widać, że to nie jest jeszcze to co latem.

Wyjmuję rybę na żyłce, wędziskiem. Zestaw wytrzymuje a ja w tym momencie pozbawiam nowiuśkiego Avid firmowej plomby.

AIS70MLF spisał się dzielnie. Poza tym jest wedziskiem czułym i celnym. Łatwo pozwala umieścić w punkt zarówno 3 gramowego jiga, jak również 4 g woblera prod. Leszka Dylewskiego.

Jestem zadowolony z testu, ryby, walentynek i .... :lol: :mellow: :lol:

Miarka wskazuje całe 54 cm szczęścia.

Po krótkiej sesji schodzę w dół rzeki. Przez chwilę miga mi na drodze czerwone Clio na numerach lubuskich.

Jadę za nim.

Spotykam go na poboczku jakiś kilometr dalej. Kierowcy nie ma ale wciąż szukam.

W końcu widzę nad wodą sylwetkę młodego człowieka. On zmaga się z zaczepem ja ryję autem w zaspie.

Po kilku chwilach docieram do Darka. Tak się poznajemy.

Gadce nie ma końca chcociaż z przykrością muszę to przerwać.

Muszę wracać do domu na 10.00. Ale, Darku, jeszcze kiedyś na pewno razem połowimy

obraz306w.png