Skocz do zawartości

Zawody "Jaź Baryczy "

timonspin

Rekomendowane odpowiedzi

Nie drugie a trzecie, popraw stary plakat. Poza tym daj wiekszą rozdzielczość bo nic z tego nie można przeczytać.

No i mam nadzieję być :)

Oczywiście że trzecie. A mogły być czwarte ale woda 2 lata temu za wysoka była.

Serdecznie zapraszam.

Również rozważam udział. Ciekaw jestem jedynie jak wyniki kolegów na tym odcinku? Byłem wczoraj w OSETNIE a woda jakby martwa!?

Wysłane z mojego XT1032 za pomocą Tapatalk 2

Kolega był dzisiaj i złapał 2 jazie 32 i 40 cm. Klenie też jakieś były ale nie za duże. Woda troszeczkę podwyższona. Spokojnie można wedkowac.

Czy wyścigi na tarłowych rybach , nawet jeśli nie mają okresu ochronnego są ok , podobnie jak kluby spinningowe które tą nieładną manierę roznoszą ? Pytam tylko .. 

Jak tarłowe to bardzo nieładnie ale jazie to już raczej po tarle są (przynajmniej zwykle o tej porze roku są po tarle).

Czy wyścigi na tarłowych rybach , nawet jeśli nie mają okresu ochronnego są ok , podobnie jak kluby spinningowe które tą nieładną manierę roznoszą ? Pytam tylko .. 

nie wiem jak wygląda to w Twoich stronach, ale na Baryczy ryby już wytarte i normalnie żerują dawno poza tarliskami ( byłem w niedzielę i złowiłem ryby już wytarte).

• 11 miesięcy temu...

ZAPRASZAMY NA OTWARTE ZAWODY SPINNINGOWE "JAŹ BARYCZY"

Zawody odbędą się na rzecze Barycz w miejscowości Osetno (pod mostem)

Dnia 10 kwietnia 2016 r. zbiórka o godz 5:00

Wpisowe wynosi 25 zł, płatne przelewem na konto 72 1020 3017 0000 2802 0374 2798 w tytule proszę podać :

Imię i nazwisko zawodnika z dopiskiem "Jaź Baryczy".

Kontakt do organizatorów: tel. 512-118-430 Tomek lub 609-570-002 Wojtek

Zawody odbywają się na "żywej rybie". Każdy zawodnik otrzyma matę na której będzie fotografował złapaną rybę (instrukcje w dniu zawodów jak zrobić zdjęcie).

Szczegółowy regulamin zostanie ogłoszony  przed zawodami.

Dla wszystkich startujących organizator zapewnia ciepły posiłek i napoje chłodzące.

Program zawodów:

• 5:00-5:45    Zbiórka i rejestracja zawodników, wydanie kart startowych
  • 5:45-6:00    Odprawa zawodników
  • 6:00-12:00  Łowienie
  • 12:00          Koniec zawodów, powrót z łowiska oraz zdanie kart startowych do godz 12:30
  • 12:30-13:30 Ciepły posiłek
  • 13:30-14:00 Ogłoszenie wyników i zakończenie zawodów.

Serdecznie zapraszamy  

Edytowane przez Krzysiek184
  • Like 2

• 2 tygodnie później...

Z informacji od zawodników wiemy że jazie się pokazywały ale nie chciały współpracować. 2 klenie to rzeczywiście mało ale tak to już bywa że ryba jest tylko coraz ciężej ją złapać. A i ostatnie lata pokazują że rybostan w polskich rzekach nie jest tak liczny jak 10 lat temu.

• Like 1

Co roku ze zdziwieniem widzę jak słabe są wyniki. I co roku coś mi przeszkadza aby się na te zawody wybrać choćby jako obserwator.

Pozostaje mi tylko zaprosić Cię na przyszły rok. Może będzie lepiej ;) . Ale jak byś miał ochotę i nic Ci nie przeszkodzi to we wrześniu organizujemy kolejne otwarte zawody. Tylko że na Odrze.

• Like 1

Krzysztof, dzięki za organizację fajnych zawodów w miłej atmosferze :)

Uszykowałem relację na naszą stronkę, jak Gemba wstawi to dodam link.

2 klenie, 16 okoni odnotowanych w kartach startowych, 2 szczupłe przyłowy ~60 (~bo drugi nie był mierzony, tylko od razu uwolniony), drobny okoń i sporo kontaktów z białymi drapieżnikami.

Co do jazi, sam miałem "nieprzyjemność" obserwować, jak przy wystających zalanych trawach, szedł mi z 1,5m za wobkiem robiąc "garba" na powierzchni ...

No i byliście bardzo gościnni dla sąsiadów z WLKP, zwłaszcza z tego południowego okręgu ;)

• 1 rok później...
  • 11 miesięcy temu...