Skocz do zawartości

Zawody "Jaź Baryczy "

timonspin

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Zawody,zawody i po zawodach.

Wędkarzy rządnych tłustych klusek i jaziozaurów było dużo.

Niestety bez szału.

Ktoś złowił 2 klenie +40 cm,

Ktoś jazia. Jakieś okonie.

Nie wiem jakie były ostateczne wyniki bo musiałem się szybciej zmyć.

Sam wydłubałem małego klenia i mały okoń spadł pod brzegiem.

Kumpel wytargał leszcza ok. 40cm na gumkę.

Może jak by był niższy stan wody wyniki były by lepsze.

Ale klimat był zajefajny.

Pozdrawiam.

• Like 3

Fajnie że się podobało. Co roku staramy się żeby kolejna edycja była lepsza jak rok wcześniej.

Ryb za dużo nie złapano. Ogólnie było 8 ryb. 2 Jazie 25 i 37 cm i klenie 35+. Opadająca woda nie wróżyła jakiś super wyników ale kilka rybek się zameldowało i to najważniejsze.

Pozdrawiam i zapraszamy za rok.

• Like 1

Kolejny raz sprawy rodzinne nie pozwoliły na przybicie piąteczki choć nad Baryczą i Sieczką dzisiaj byłem.

Zawody odbywają się w bardzo trudnym, wędkarsko, okresie. Ryby są na tarliskach lub udają sie na nie a jazie w Baryczy to zupełnie inny, trudny, temat. Klenie widuję, inne ryby dosyć regularnie poławiam ale jazi nigdy nie spotkałem i nie widziałem aby były złowione. Ot ciekawostka...

• 11 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
Z przykrością informuję że w tym roku na zawodach Jaź Baryczy zawodnicy bez porozumień z Okręgiem Wrocławskim będą musiały we własnym zakresie wykupić pozwolenie.

Niestety okręg w tym roku nie wyraził zgody na zwolnienie zawodników z jednodniowej opłaty na czas zawodów.

• 9 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...

Niestety rzeka została bardzo poważnie zatruta. Jeśli się nie mylę to pierwsze zgłoszenia pojawiły się w okolicy czwartku, 03.07.2020 i dotyczyły odcinka w ok. Milicza. Jest już sporo wiadomości na ten temat np:

https://www.facebook.com/TVPowiatuMilickiego/videos/289740385481095/?type=3&source=49

Dla rzeki o takiej wielkości to prawdziwy dramat, katastrofa.

Wpuścili coś co redukuje ilość tlenu w wodzie.

Nie było to zbyt mądre ale wybrałem się z kolegą na nockę w ok. Sułowa z soboty na niedzielę. Przez 15h nie odnotowaliśmy żadnego brania. Nad ranem widziałem masę rybek, od tegorocznego narybku po te większe (jeszcze żywych) spływających z prądem i próbujących łapać oddech na powierzchni. Serce pęka. Nie wiem ile potrwa odbudowa rybostanu.

Co ciekawe, sporo kajaków. Zatrucie zatruciem ale trzeba zarabiać i z czegoś żyć.

post-51450-0-81724200-1593980225_thumb.jpg

• 7 miesięcy temu...

Póki co takie ogłoszenia można włożyć miedzy bajki.....

No właśnie chyba tylko w OM. Na YT relacje z zawodów podlodowych 2021, Norfin swoje odbył na przykład. Nie rozumiem tego. Co okręg to inna Polska...

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka