markverc Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 U nas może jeszcze mało popularne, mało dostępne, ale przeglądając ofertę sklepów zza granicy najczęściej są wyszczególnione kije do drop shota lub jig & drop shot. Opisy producentów to często przechwalanie się czego to nie użyli, a o konkrety ciężko. Stąd temat. Ciekawi mnie z jakiej konepcji wychodzą konstruktorzy, najczęściej bardzo miękka szczytówka. Chociaż ona najbardziej wydaje mi się kontrowersyjna, bo przecież w drop shocie (podobno) trzeba nadać przynęcie drgania?! a taka kluchowata szczytówka ni jak ma mi się do tego. Przeglądając oferty natrafiłem na rozróżnienie pomiędzy parabilicznymi kijami ukierunkowanymi dla okoni, a sztywnymi z czułą szczytówką dla sandaczy.I czy kij drop shotowy sprawdzi się jako kij do jigowania? Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi