Skocz do zawartości
  • 0

problem ze zdjęciami na forum

atb69

Pytanie

Witam,

Jako że informatyk ze mnie żaden potrzebuje pomocy

Mam problem z wyświetlaniem zdjęć na komputerze, niektórych poprostu nie widzę foto poniżej

post-47913-0-02612900-1428427252_thumb.jpg

I tu pytanie Dlaczego niewyświetlają mi się fotki?

Tylko niektórych zdjęć nie wyświetla mi i to od niedawna, musze coś zaktualizować?

Dodam że mój komp to raczej już stary kapciuch, ale jakoś tam mieli ;)  

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Koledzy polecam wyłączyć filtr w Adblock Plus. Konkretniej to znaleźć na monitorze ikonkę czerwoną ABP kliknąć na nią , następnie na "ustawienie filtra", następnie przy napisie "Reguły blokowania reklam" kliknąć na ikonę "Czynności" potem na "wyświetl ukryte filtry" a jak się pokażą należy wyłączyć z blokowania opcję jerkbait.pl/uploads/*, czyli w okienku po lewo tegoż napisu nie może być nic zaznaczone. I wszystkie zdjęcia będą widoczne. Adblock Plus jak ktoś ma zainstalowanego po ostatniej automatycznej aktualizacji systemowej włączył filtr na aplikację jerkbait.pl/uploads/*. To samo miałem dziś u siebie, jeśli ktoś nie ma ABP pewnie filtr na zaporze systemowej blokuje wyświetlanie plików i jest to niezależne czy foty są dodawane przez serwer forum czy przez zewnętrzny hosting. ;)

Edytowane przez CarIvan

• 0

Koledzy polecam wyłączyć filtr w Adblock Plus. Konkretniej to znaleźć na monitorze ikonkę czerwoną ABP kliknąć na nią , następnie na "ustawienie filtra", następnie przy napisie "Reguły blokowania reklam" kliknąć na ikonę "Czynności" potem na "wyświetl ukryte filtry" a jak się pokażą należy wyłączyć z blokowania opcję jerkbait.pl/uploads/*, czyli w okienku po lewo tegoż napisu nie może być nic zaznaczone. I wszystkie zdjęcia będą widoczne. Adblock Plus jak ktoś zainstalowanego po ostatniej automatycznej aktualizacji systemowej włączył filtr na aplikację jerkbait.pl/uploads/*. To samo miałem dziś u siebie, jeśli ktoś nie ma ABP pewnie filtr na zaporze systemowej blokuje wyświetlanie plików i jest to niezależne czy foty są dodawane przez serwer forum czy przez zewnętrzny hosting. ;)

Adblocka mam włączonego i fotki wszystkie widzę i w Mozilli i w chromie

• 0

Artur ja też mam włączonego, widocznie masz wyłączoną auto-aktualizację, mi po aktualizacji zablokował powyżej wspomniany filtr, musiałem go wyłączyć ręcznie. Koledzy jacy nie widzą fotek mogą sobie to sprawdzić, nie zaszkodzi to przecież .

Edytowane przez CarIvan

• 0

Koledzy polecam wyłączyć filtr w Adblock Plus. Konkretniej to znaleźć na monitorze ikonkę czerwoną ABP kliknąć na nią , następnie na "ustawienie filtra", następnie przy napisie "Reguły blokowania reklam" kliknąć na ikonę "Czynności" potem na "wyświetl ukryte filtry" a jak się pokażą należy wyłączyć z blokowania opcję jerkbait.pl/uploads/*, czyli w okienku po lewo tegoż napisu nie może być nic zaznaczone. I wszystkie zdjęcia będą widoczne. Adblock Plus jak ktoś ma zainstalowanego po ostatniej automatycznej aktualizacji systemowej włączył filtr na aplikację jerkbait.pl/uploads/*. To samo miałem dziś u siebie, jeśli ktoś nie ma ABP pewnie filtr na zaporze systemowej blokuje wyświetlanie plików i jest to niezależne czy foty są dodawane przez serwer forum czy przez zewnętrzny hosting. ;)

Warto poczytać: http://www.noadblock.pl/

• 0

Remku dlatego napisałem że wyłączyłem filtr na aplikacje z jerkbait.pl, wszystkie reklamy jakie Wy jako Administracja zamieszczacie na stronie widzę, pozbywam się tych niechcianych typu kosmetyczka coś tam, albo zdrowie i uroda coś tam a takie też się wyświetlały podlinkowując w tekście słowa kluczowe jakimi są otagowane owe strony a roboty na tych stronach linkują przez każdą inna stronę w sieci.

• Like 1

• 0

Mam  ten sam problem. Dodatkowo na pewno mi blokuje wszystkie zdjęcia z photobucketa  :unsure: na które mam wrzucone moje zdjęcia. Co ciekawe - gdzieś blokuje to dostawca internetu, ale nie może tego odkryć gdzie.

Sprawdź Panel sterowania - Centrum zabezpieczeń - Ustawienia zabezpieczeń dla Opcje stron internetowych, pewnie tam.

• 0

Tylko czemu niektóre zdjęcia się wyswietlają a inne nie? Np. tu:

http://jerkbait.pl/best-content/

Mnie wyświetlają się wszystkie fotki. Może zależy to od tego przez jaki uploads użytkownik dodawał fotki na forum w odniesieniu do tego jaki zapora systemowa lub Adblock u Ciebie blokują dany uploads. Nie wiem czy to akurat u Was tak jest właśnie, podpowiadam tylko bo miałem podobny problem.

Edytowane przez CarIvan

• 0

Sprawdź Panel sterowania - Centrum zabezpieczeń - Ustawienia zabezpieczeń dla Opcje stron internetowych, pewnie tam.

Nie ma. Sprawdzane na tablecie z androidem, telefonie z 8, i kompach z XP oraz 7. Gdzieś coś blokuje, ale nie wiedzą gdzie. Na tych samych urządzeniach z dostępem 3G działa wszystko normalnie.