Skocz do zawartości

Mistrzostwa Ameryki w Wedkarstwie Podlodowym NAIFC 2010

jerry hzs

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 161
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

A czemu w takim razie nie długimi-siedząc na ten przykład? Jak łowię z łódki, to dużo większą precyzję prowadzenia przynety osiągam jak siedzę - ciekawy jestem czy podobnie jest w przypadku łowienia pod lodem - może Jerry albo jackybrown napiszą coś w tym temacie, bo rzecz mnie zaintrygowała

Friko moge napisac tylko ogolnie ze ...dlugie wedki zostaly zaprojektowane zeby odsunac wedkarza od dziory bo ryby sie ploszyly . Te ktore Jacek uzywa na zdieciu to prototyp , na razie jest chyba dwa egzemplaze . Po testach i poprawkach St Croix pusci serie na rynek . Nakrotsze wedki z kolei zostaly zaprojektowane pod namiot gdzie trzeba nagle zaciac do gory i nie wyrwac sufitu ....to bardzo ogolnie .... :D

Ja mysle Friko ze to naturalny odruch ...z dluga wedka po prostu lepiej bym sie czul obserwujac otwor z gory a nie z boku . Zauwaz ze jakie by wedki nieuzywano to kazdy chce do tej dziory zagladac , siedzac z boku i trzymajac dluga wedka patrzysz z poziomu ktory Ci to ogranicza ...wiem , wiem obserwuje sie kiwok w wedeczce ...ale to jest w podswiadomosci ze chcesz tez obserwowac te male lusterko wody w otworze . Najlepiej jak by o swoich odczuciach napisal Jacek ...czy znajdzie czas ? :unsure:

Dzis Jacek z Zibim wyruszaja do Rhinelander . Od jutra beda trenowac na Lake Thompson . Zbliza sie decydujace starcie , to ostatnie eliminacje do Finalu ktorym bedzie walka o Mistrzowskie Pierscienie w grudniu w Rhinelander . To tez decydujace Zawody ktore wylonia Druzyne Roku ...trzymajmy kciuki aby to byli nasi :mellow: B)