Skocz do zawartości

Gdybym zlowil zlota rybke...

grunwald1980

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie mielibyscie zyczenie gdybyscie zlowili zlota rybke :)

Zyczenie tylko jedno bo rybka z Polski, kilka razy spieprzyla przed siatka i nieraz popiescil ja prad.Na kopyto relaxa juz nie reaguje, kilku wyznawcow c&r juz ja mialo na haku wiec limit zyczen uszczuplila do jednego.

A zatem, gdybym zlowili zlota rybke, zyczylbym sobie....

Kontynuując zabawę może warto sprecyzować temat życzenia? Niech się tyczy tylko naszego hobby.

Na świecie jest takie bagno, że jednym życzeniem się go nie naprawi, rozrabiajmy więc we własnym ogródku. ;)

@Zbrojarz - pomysł dobry, ale zbyt małe okrucieństwo. Mam lepszy

Otóż życzyłbym sobie, aby żaden wędkarz zabijający ryby w celach konsumpcyjnych (w tym kłusol) nie mógł nic złowić. Nawet zakichanego okonka.

Niech mu nawet ryby biorą, niech wyciągają linkę, skaczą nad wodę, niech widzi co traci, bo na końcu - zawsze spinkahapydancsmil_zpsl3y7o6mk.gif

• Like 1

A tam patrzycie na klusoli, niech ryby zawsze beda w wodzie, duze i duzo, mimo ich zabierania i klusowania, na jedna zabrana niech sie pojawia dwie takie same, wtedy kazdy by dziekowal klusolom.

A co do mojego zyczenia, to zyczylbym sobie tak silnej woli abym konsekwentnie dazyl do obranych celow.Na dzien dzisiejszy, lenistwo i wedkarstwo coraz bardziej oddala mnie od nich :/

• Like 1

@Zbrojarz - pomysł dobry, ale zbyt małe okrucieństwo. Mam lepszy

Otóż życzyłbym sobie, aby żaden wędkarz zabijający ryby w celach konsumpcyjnych (w tym kłusol) nie mógł nic złowić. Nawet zakichanego okonka.

Niech mu nawet ryby biorą, niech wyciągają linkę, skaczą nad wodę, niech widzi co traci, bo na końcu - zawsze spinkahapydancsmil_zpsl3y7o6mk.gif

Nie prościej poprosić o odejście na emeryturę PZW ?

Byłoby jak w dowcipie.

- Wędkarzu, dajesz. Jedno życzenie i siup mnie do wody - powiedział złoty karasek.

- To ja poproszę o pokój na świecie - rzekł wyśmienity, niezwykle przystojny wędkarz, niejaki Dagon.

- Pogięło cię? - odparła rybka. - Na całym świecie? Wiesz ile mi to many zeżre? Dawaj coś mniejszego!

- W takim razie, niech PZW podda stołki - odparł bez zastanowienia wędkarz.

- Dobra, niech będzie - machnął płetwą karasek. - Masz pokój na świecie.

• Like 2