Skocz do zawartości

Bezpłatne slipy nad ZZ, Bugiem, Narwią.

Delux

Rekomendowane odpowiedzi

• 10 miesięcy temu...

Jeżeli ktoś szuka taniego slipu to mogę też polecić w Kuligowie nad Bugiem. Koszt zwodowania 10 zł, koszt parkingu 24 h 10zl, koszt wyciągnięcia 10 zł. W sumie wychodzi 30 zł za 24 godziny a uato stoi na strzeżonym parkingu. Z tego co wiem w weekendy w cenie jest możliwość zwodowania i wyciągnięcia przyczepy traktorkiem przez właściciela slipu.

Przystań

Serocka 9, 05-254 Kuligów

https://maps.app.goo.gl/5GXdfMgdETaTzxQE8

Edytowane przez Kosu33

Chyba można było. Na jesieni wykorytowano brzeg i rozsypano tony piasku. Stworzono w tym miejscu plaże miejską kosztem slipu. Bo mojej interwencji p. sołtys rozłożyła płyty betonowe 50 cm x 50 cm. Miałem problem zjechać przyczepą 12 m w dół w linii prostej.... żeby nie kolega podpiął się Mitsubishi Pajero nie wyjechał bym. Jakiś chłopak nie mógł wyjechać land cruiserem...nie chciał pogruchotać tych płyt, jechał obok. Zaraz wstawię zdjęcie.

Edytowane przez Kosu33

płyty są wąskie a trzeba zjechać ponad 10 m w dół po krzywej. korygując kierownicą spadasz przednimi kołami z płyt. Makabra  :(  wjechała jakaś duża terenówka i płyty się poobracały niestety. 

podaje gps-a  52°30'35.37"N  21°10'23.03"E

Edytowane przez Kosu33

Może się mylę ale każdy dostęp do wody ma swoją cenę. Stanice wędkarskie płacą chyba jakiś podatek za dostęp do wody. Inna sprawa przy dzikich slipach.  Wokół Zegrza jest dużo przystani w których słono płaci się za zwodowanie i parking. Taki darmowy slip popsuł by im interesy. Ale żadna gmina wokół zalewu chyba  nie czuje interesu w tym żeby taki slip wykonać i utrzymywać. A jak wiadomo wędkarze potrafią dużo kasy zostawić na rzecz swojego hobby  :D

• 5 miesięcy temu...