Kosu33 Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 A możesz wstawić punkt GPS z miejscem slipu. Albo może masz fotki z tego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przyczajony_lowca Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Cześć. Małe odgrzanie tematu.Slip w Kani na Bugu nie aktywny. Zaspawany szlaban i 1m urwiska na końcu slipu.Natomiast trochę w dół rzeki Cupel i ładny slip.PolecamMoże ktoś podpowie slip pomiędzy Pułtuskiem a Różanem?nie wiem jak ostatnio ale zawsze byl OK Przeradowo , 52.760957, 21.214043 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pif_Paf Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 (edytowane) A możesz wstawić punkt GPS z miejscem slipu. Albo może masz fotki z tego miejsca.52°30'50.7"N 21°06'20.4"E52.514086, 21.105667 05-140 Cupel Prawdopodobnie jak nie popada w sobotę będę się wodował to zrobię zdjęcia. Edytowane 30 Września 2020 przez Pif_paf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 12 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 (edytowane) Jak mozecie to wrzućcie aktualne fotki Cupla, Przeradowa i Topoliny Edytowane 12 Października 2020 przez Bandit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosu33 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Z przykrością poinformuję że gmina Nieporęt postawiła szlaban w miejscu gdzie wiele osób slipowała swoje łodzie czyli na Kanale Żerańskim. Miejsce kiedyś służyło jako przeprawa promowa. Jakiś czas temu został zlikwidowany zjazd do Kanału przy Urzędzie Gminy. Obecnie po drugiej stronie stoi już szlaban. Gmina zasłania się faktem że nie będzie odpowiadała za bezpieczeństwo i odsyła do portu. Edytowane 3 Grudnia 2020 przez Kosu33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Wczoraj na Drohiczynie na przeprawie promowej też widziałem szlaban ale zamiast kłódki jest śróba którą można w razie czego odkręcić-miejmy nadzieję że tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosu33 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Na Kanale Żerańskim stoi szlaban ale zaspawany. Słyszałem że wiele osób dostało mandaty za wodowanie obok szlabanu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 znacie miejsce na wodowanie w okolicach Stawinogi jest tam wał da się tam gdzieś zwodować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 Ja kiedyś wodowałem na Holendrach , było miejsce na pozostawienie przyczepki z samochodem u rolnika obok.Ostatnio zamykali szlaban i się skończyło .Właściciele domków letniskowych traktowali Narew jak swoją własność a każdy obcy wędkarz był traktowany telefonem na policje i dałem sobie spokój . Dalej możesz próbować na Burlakach .Ulica Dębowa dochodzi do starorzecza i Narwi .Trzeba przejechać przez wał ale to podobno dla wędkarzy jest zabronione ,inni mogą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 Slipy w mazowieckim to jakaś porażka, nawet tego nasz związek nie jest w stanie zrobić żeby umożliwić wędkarzom normalny dostęp do wody,, najlepiej mieć wywalone i na zamknięcie gęb wrzucić trochę narybku do wody, do tego sprowadza się działalność tych nierobów. Ostatnio ledwo wyjechałem wracając z Wisły, uratował mnie napęd na cztery bo wędkarz przede mną miał duże problemy żeby wyjechać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 (edytowane) wujek to sobie sprawdź ile jest slipów na Bugu .Facet ma kajaki wywalił kupę kasy na działkę przyległą do starorzecza .Zaczął szpadlem poprawiać brzeg starorzecza ma sprawę w sądzi już kilka lat .Napisałem na początku istnienia Wód Polskich o ustalenie przez WP ile maja legalnych slipów na rzece Bugu od Drohiczyna do ZZ .Odpowiedz krótka 0 słownie zero . Przy mostach są slipy techniczne pod traktor kat zjazdu 45* Ja zanim jade w nowe miejsce drukuje mapę bo wiele dróg gminnych i powiatowychdochodzi do samego starorzecza lub samegu Bugu .Tak jest np na Wilczogębach chłop postawił zakaz wjazdu i myślał że jest panem na włościach .Już mu dzielnicowy te działania wybił z głowy .Polska to dziki kraj Panów i dziadówDo pisze jeszcze to .Znajomy wędkarz idąc na emeryturę zakupił działkę nad jeziorem .Łowił rok później władza teren jeziora i same jezioro przekształciła w rezerwat .Teraz nawet wejść do wody nie może .To jest to co lubię w Polsce . Nie żebym sie czepiał obecnej władzy PZW lub WP .Po prostu Polska podpisując dokumenty Natura 2000 .założyła sobie kaganiec na jaja i nic zad nasza rzeką Bug i Narwią nie można robić bo Natura 2000 bo śmo bo tamto mają wymówkę .To tyle narzekania . Edytowane 30 Października 2022 przez Tabor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 31 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Byłem ostatnio nad Odrą i tam slipów do wyboru do koloru, elegancki zjazd do wody, nie trzeba taplac się w błocie. Po ostatnim łowieniu w Wiśle samochód ujebany po dach, ale po co mam go myć jak za następnym razem będzie to samo. Sledze pogodę bo jak spadnie deszcz dzień przed łowieniem to mogę zapomnieć o wjeździe na dziki slip. Czy to k..wa tyle kosztuje żeby zrobić normalny dojazd do rzeki, wysypać jakimś tłuczniem i położyć kilka betonowych płyt? Nie to kosztuje grosze tylko u nas albo się nie da albo się nie chce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 31 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 wujek święte słowa . Mam rodzinę w Goleniowie od czasu do czasu jestem nad Odrą i widzę zmiany u nas np na Bugu i tam to u nas to dzicz .Na Odrze na Urazie za Wrocławiem byłem kilka razy ,znajomi wodowali łódki bez problemu .Dlaczego tam można coś zrobić a u nas nie .Ten sam kraj te same prawo . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 31 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Byłem ostatnio nad Odrą i tam slipów do wyboru do koloru, elegancki zjazd do wody, nie trzeba taplac się w błocie. Po ostatnim łowieniu w Wiśle samochód ujebany po dach, ale po co mam go myć jak za następnym razem będzie to samo. Sledze pogodę bo jak spadnie deszcz dzień przed łowieniem to mogę zapomnieć o wjeździe na dziki slip. Czy to k..wa tyle kosztuje żeby zrobić normalny dojazd do rzeki, wysypać jakimś tłuczniem i położyć kilka betonowych płyt? Nie to kosztuje grosze tylko u nas albo się nie da albo się nie chce.Najlepiej to zrobić społecznie, zrzucić się po kilka stów, poświęcic jedną sobotę i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 31 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 (edytowane) Ja kiedyś wodowałem na Holendrach , było miejsce na pozostawienie przyczepki z samochodem u rolnika obok.Ostatnio zamykali szlaban i się skończyło .Właściciele domków letniskowych traktowali Narew jak swoją własność a każdy obcy wędkarz był traktowany telefonem na policje i dałem sobie spokój . Dalej możesz próbować na Burlakach .Ulica Dębowa dochodzi do starorzecza i Narwi .Trzeba przejechać przez wał ale to podobno dla wędkarzy jest zabronione ,inni mogą być . Prosiłbym o pinezke tego miejsca,ew innych w tej okolicach okolicy gdzie jest szansa zwodowania pontonu bez kół slipowych w pojedynkę Edytowane 31 Października 2022 przez Viking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 1 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 (edytowane) Viking wiedziesz do końca wsi Holendry dojedziesz do wału za wałem Narew .Na mapie następny przejazd przez wał do starorzecza w górę Narwi .Nie wiem jak tu wstawiać mapy .TomekSt społecznie to tylko po cichu bo władza nie lubi takich ludzi jak my. Jeśli nie ma legalnego dojazdu do wody to zrobiony slip nic Tobie nie da .Zniszczy go właściciel gruntu .Miejsce na zlot na Wisełce znajomy ustalił z rolnikiem który dysponował w tamtych stronach 50 h pola przy brzegu .Takich ludzi jest mało nie stwarzał problemów nawet zajechał na chwilę pogadać .Sam poszukuje miejsca do wodowania na Narwi przy tablicy 71 plus minus 5 km . Edytowane 1 Listopada 2022 przez Tabor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 1 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 Szanowni koledzy, macie dziki slip w Dzierżeninie za kościołem.Na drugą stronę 500m w górę i "przekop".pozdrawiam byniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Najlepiej to zrobić społecznie, zrzucić się po kilka stów, poświęcic jedną sobotę i gotowe.To może rozwiążmy w pizdu instytucje które powinny zajmować się wodami czyli wody polskie i pzw i róbmy wszystko społecznie. Wody i tak są społecznie pilnowane, w zarybieniach też najlepiej pomagać. Z wodami i tak nikt nic nie robi, nie ma nowych główek, opasek a zarybić raz w roku to sobie sam mogę. Jedyny zajebisty pomysł jaki mają to budowa tamy na Wiśle. To pokazuje że te instytucje są po prostu zbędne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Janek, oczywiście masz rację, tak powinno być, no ale nie jest i jak ludzie sami nie wezmą spraw w swoje ręce to nie będzie lepiej. ps. wiesz jak to wygląda, przy budowie tamy są miliardowe budżety, można zrobić takie piękne wałki, a przy slipie? Tylko można sobie ręce ubrudzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Prawdziwa beka Dostajemy od przyjaznego państwa, do własnej dyspozycji i w zarząd własny, spory kawał dobra wspólnego. Nie potrafimy, nie chcemy i nie umiemy z tego daru skorzystać - i udowadniamy to przez nieznośnie długie dekady, wyszukując na własne usprawiedliwienie, całkiem komicznych wymówek.Tak więc państwo jest niedobre w obu przypadkach, kiedy idzie nam na rękę i powierza nam wodę, a także kiedy nieudolnego użytkownika odsuwa od zarządzania. Własne stowarzyszenie jest co najmniej równie niedobre, jeśli nie gorsze, a do tego nam, biednym, bezradnym sierotom żadna gmina slipów do naszych wypasionych ślizgaczy wybudować nie ma najmniejszego zamiaru. Napiszmy zatem petycję Pamiętam dobrze, ile po całym kraju za komuny rozsianych było rybaczówek, biwaków, pomostów i kołowych przystani. I nie ma. No - cóż, przyszli lepsi Myśliwi radzą sobie sami, prawdopodobnie mają większe IQ.. no i współmierne do niego poczucie rzeczywistości.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Co to przekop ?Szanowni koledzy, macie dziki slip w Dzierżeninie za kościołem.Na drugą stronę 500m w górę i "przekop".pozdrawiam byniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Co to przekop ? To wyprostowane koryto Narwi w pobliżu Dzierżenina. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Co to przekop ?Dobre miejsce było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 (edytowane) Macie bo nie mogę dłużej patrzeć jak się męczycie. Dojazd do slipu(X) zaznaczony na czerwono . Droga Warszawa - Pułtusk. Edytowane 2 Listopada 2022 przez vako 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosu33 Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 (edytowane) Koledzy jest fajny slip betonowy ale na Bugu. Korzystałem w tym roku kilka razy. Na posesji obok można za 20 złociszy zostawić auto z przyczepą na noc. Pinezka https://maps.app.goo.gl/fhkgwRFDizd4Gt6dA Edytowane 2 Listopada 2022 przez Kosu33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi