Skocz do zawartości

Bezpłatne slipy nad ZZ, Bugiem, Narwią.

Delux

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi o slip z Dzierżeninie to też korzystałem w tym roku kilka razy. Jest łagodny i piaszczysty. Uważajcie na duże głazy obok. Widać je przy brzegu tu obok wodowania. Ogólnie chwilami jest tam kilkanaście zestawów z przyczepami w sezonie. Miejsce się zapełnia ale ludzie starają się mądrze parkować.

post-67456-0-10081400-1667416518_thumb.jpg

Edytowane przez Kosu33
  • Like 2

Kolego o tym miejscu wspominał chwilę temu kół.Byniek to slip na trasie Serock -Pultusk w Dzierzenine, za kościołem w prawo ,także nie musiałeś patrzeć jak się męczymy ????

Macie bo nie mogę dłużej patrzeć jak się męczycie. Dojazd do slipu(X) zaznaczony na czerwono . Droga Warszawa - Pułtusk.

Edytowane przez Viking

Ostatnio znalazłem plażę i możliwość slipowania łódki przy moście na Pułtusku .

Jadąc od Wyszkowa ostatni droga w lewo przed rondem w Pułtusku  .

Ja nawracam 360*  na rondzie i w prawo  łatwiej bo nie musze na nikogo zwracać uwagi .

Później troche wertepów i dojazd do Narwi prosto i trochę w lewo nie można się pomylić .

Łagodny zjazd do wody , osobówka daje rade  .

Fajna miejscówka  , dużo miejsca nawet na kamper i namiot .

• Like 1

Te miejsce to tereny miejskie i  pewnie zalewowe .

Bez problemu  można by było tam zrobić  legalny slip dla łódek .

Tylko po co kasę na głupoty wydawać .

Lepiej kasę rozdać ,,  NASZĄ '' będą nowi wyborcy .

W każdej zapyziałej wsi plac zabaw i siłownie na wolnym powietrzu ,

zarastające krzakami a dzieci i tak siedzą przy komputerach .

Może trzeba by było do Wód Polskich napisać i wskazywać miejsca do 

wodowania łódek . 

• Like 1

Masz ze wszystkim rację. Tylko jedna rzecz się nie zgadza. Kasa. Za taki slip za pewne Wody Polskie będą chciały kasę za dzierżawę to raz a dwa. Żeby taki slip wykonać to miasto bądź gmina musi mieć projekt. Czyli biurokracja w którą pewnie nie chcą się bawić. Obstawiam że Pułtusku stać wydać kilkanaście tysięcy zł. Jeżeli ktoś wykonał by go w czynie społecznym... byłoby szybciej. Tylko zaraz miasto postawiło by znak , zakaz wjazdu Natura 2000. Ale nie wiem czy slip w nurcie się utrzyma przez zimę pod naporem lodu.

Jak widzę, nie macie panowie litości dla własnego wizerunku. Spróbujcie chociaż tego  :)

Może podpowiem jak nie żebrać i tak poniżająco nie szlochać w sieci. Trzymam łódkę cały rok na wodzie, ale wielu ją holuje i co tydzień woduje. Zjazd musiał się pojawić. Zadzwoniliśmy do RZGW w imieniu anonimowych wędkarzy, dostaliśmy zgodę i jednego dnia Paweł J. ułożył ze zdefektowanych płyt ogrodzeniowych dwadzieścia metrów szczęścia. Sam - tak mu było śpieszno. I nie chciał żadnego zwrotu za płyty ani pracę. Bo Paweł to jest gość!    

• 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...

Koledzy polecicie jakieś miejsca nad ZZ (oprócz wspominanego https://maps.app.goo.gl/CujPcYM2V4bswufbA ) gdzie można zrzucić się z pontonem (nie posiadam przyczepki, więc slip nie potrzebny). wystarczy sensowne dojście do wody

Ponton dość ciężki, więc fajnie jakby można było podjechać blisko wody, rozłożyć go i po wędkowaniu, wyciągnąć i spakować

Koledzy polecicie jakieś miejsca nad ZZ (oprócz wspominanego https://maps.app.goo.gl/CujPcYM2V4bswufbA ) gdzie można zrzucić się z pontonem (nie posiadam przyczepki, więc slip nie potrzebny). wystarczy sensowne dojście do wody

Ponton dość ciężki, więc fajnie jakby można było podjechać blisko wody, rozłożyć go i po wędkowaniu, wyciągnąć i spakować

Tu było można - nie wiem jak teraz

https://maps.app.goo.gl/VMLrjBCqah2WNqFF7

Teraz to nie można tam zjechać i zaparkować auta. Bo inaczej mandat 350 zł. Nie radzę. Uwaga droga leśna zakaz wjazdu. 

Czyli nie pomogłem. Nie byłem tam parę lat, więc jak widać się zmieniło. 

Edytowane przez Dano.