Sobol Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Witam.Pośada ktoś taki odczepiacz?Chciałbym poznać opinie o nim czy sprawdza się z brzegu.I jeszcze jedno pod ten temat podciągne,ilę plecionki mniej bo więcej chyba nie, może wchodzić na szpulkę kołowrotka od żyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=171694 msg_171694 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Vfree sprawdza się naprawdę dobrze, poza tym, że ciężarek trzeba przykleić do drutu, bo przy pierwszym mocniejszym zaczepie wjedzie w ten dziubek i ciężko go stamtąd wyjąć. No i sam drut bardzo szybko pokrywa się szorstkim nalotem, co dla mnie stanowi poważny minus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Dzięki.To sobię nabędę takowy,grom mi się nie sprawdza,kiedyś męczyłem się ze 40 min alę udało się,może tym będzie szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Dzięki.To sobię nabędę takowy,grom mi się nie sprawdza,kiedyś męczyłem się ze 40 min alę udało się,może tym będzie szybciej. Sobol żeby nie byo niejasności. ŻADEN, powtarzam ŻADEN odczepiacz nie gwarantuje 100% skuteczności. niestety trafiają się przypadki gdy nawet najlepszy odczepiacz nie jest w stanie pomoc i dobrze sobie z tego zdawać sprawę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Wiem,wiem Mifku zdaję sobię doskonalę sprawę że żaden nie działa w 100% tylko wolę mieć coś takiego co daję nadzieję na uwolnienie wabika niż robić rwanko lub odstrzeliwać,gdyż możę się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 A co z tą plecionką,wlezie jej mniej od żyłki na szpulę.Procentowo oczywiście czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giepol Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Witam, jeżeli chodzi o pojemność to z reguły plecionki wchodzi więcej na szpulę z tego powodu że, przy mniejszej średnicy plecionki jest jej więcej jak żyłki, a dodatkowo trzeba stosować przy plecionce ewentualnie podkład z żyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 jesli rozpatrywac te samą wtrzymalsoc no to nie ma o czym mowic. plecionka ma mniejsze wymiary przekroju wiec na pewno wejdze jej wiecej. albo i duuuuuzo wiecej.... jesli rozpatrywac te same tzw. średnice (plecionka nie ma srtednicy ) to ... wiekszosc plecionek troche gorzej sie uklada na szpuli i wtedy mamy do czynienia z roznica rzedu 10-30%. ale jesli dodac do tego jeszcze rozne srednie podawane na opakowaniach to ... gra w ogole nie jest warta poswieconego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Dzięki.To sobię nabędę takowy,grom mi się nie sprawdza,kiedyś męczyłem się ze 40 min alę udało się,może tym będzie szybciej.Jeśli chodzi o samo dochodzenie do przynęty to raczej porównywalne może z lekką przewagą Vfree. V lepiej jednak chwyta krętlik, agrafkę, a czasem nawet oczko główki w czym Grom bywa 'wybredny'.Więcej daje wymiana linki na cieńszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Wedlug przelicznika jaki znalazlem to na wolną szpulkę jaką mam musiałbym nawinąć 490m plećki o tzw.średnicy 0.14 co wiąże się z niepotrzebnymi kosztami,dlatego chciałem dać podklad z żyłki.A zależy mi potem żeby sama plećka nie schodziła jak jest otwarty kabłąk.Czyli co, samej plećki wyszłoby dobrze ponad 550m bo przelicznik jest tylko do żyłki,więc wydaję mi się że gra warta świeczki, alę może tylko mi się wydaję.Tak czy owak wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi