kardi Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Kolegów mieszkających w okolicach Poznania serdecznie zapraszam na łąkowe muchowe ćwiczenia rzutowe. Dzień coraz dłuższy, tak więc na kawałku przydomowej trawy możemy sprawdzić " jak co lata." Chętnie podpatrzę Wasze rzutowe sposoby, oblookam zestawy, a oferuję kawę, herbatę i dach nad głową gdyby lało. Mieszkam w okolicach Swarzędza w odległości 18 km od centrum Poznania. pawelbugajski@onet.eu 602795804(preferowane sms-y),oraz priv. pozdrawiam - Paweł 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Szkoda, że bliżej nie mieszkasz, wykonać kilka rzutów , napić lampkę Jacka Danielsa- samo życie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Swietna inicjatywa! Mam nadzieje, ze zbierze sie mocna grupa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Szkoda, że bliżej nie mieszkasz, wykonać kilka rzutów , napić lampkę Jacka Danielsa- samo życie .Bieszczady, fakt trochę daleko, ale jeśli Jack wpadnie z Tobą to i pokój gościnny się znajdzie Luko - Ty masz jeszcze dalej, więc...Glenfiddich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Najblizsza planowana wizyta w PL przypada w wakacje. Udalo mi sie wykrecic od wyjazdu w kwietniu. Zona sama musiala leciec, a ja z chlopakami "z ciezkim sercem" zostalismy i codziennie mieszamy wode naprzemiennie za pstragiem i lososiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 14 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Hej!Paru kolegów pomachało, doświadczenia częściowo zebrane W ostatnią sobotę próbowaliśmy z kolegą kilkanaście kijów z różnymi linkami.Jestem pod wrażeniem gładkości SA GPX. Bezgłośnie pomyka przez przelotki.Testerzy Yellowstone wiedzą co dobre.Wędzisko Loop opti też przebadane...Kilka moich linek okazało się już mocno zużytymi i wykryto komisyjnie pęknięcia powłoki. Wydatki czuję, wydatki... Całkiem dobrze latała linka Cortland Ghost nr 8 z intermedialnym końcem .Na zdjęciach z budżetowym Rossem wt 8 o niespotykanej wręcz krótkości - długości 7'11 stopy, którego od kilku sezonów używam na szczupaki.Nawet klejonce nie daliśmy spokoju! Ktoś po przeczytaniu pierwszego wpisu chętny?Zapraszam. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Paweł, fajny plac treningowy!Czy po SA GPX faktycznie czuć, ze jest przeciążona o pół klasy, tak jak pisze producent? Myśle, ze mogłaby pomoc w walce z moim szybkim kijem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Paweł, piękna inicjatywa. W kolejnym roku będzie spotkanie j.pl w okolicach Poznania więc fajnie gdybyś przyjechał i zrobił jakiś warsztat. klasa! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Paweł, piękna inicjatywa. W kolejnym roku będzie spotkanie j.pl w okolicach Poznania więc fajnie gdybyś przyjechał i zrobił jakiś warsztat. klasa!Remku, gdzie, gdzie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 15 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Paweł, fajny plac treningowy!Czy po SA GPX faktycznie czuć, ze jest przeciążona o pół klasy, tak jak pisze producent? Nie wyczuwam przeciążeń o pół klasy, szczególnie trudno to ocenić po suchym treningu. Gdy kupię i pomacham dłużej może będę mógł coś powiedzieć.Jedno jednak zwraca uwagę, a mianowicie gładkość,śliskość tej linki.Gdy leży na ziemi to po ostatnim wymachu znika szybko w przelotkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Remku, gdzie, gdzie...? Wstępnie z @tofikiem rozmawiamy. Jeszcze nie ustalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Nie wyczuwam przeciążeń o pół klasy, szczególnie trudno to ocenić po suchym treningu. Gdy kupię i pomacham dłużej może będę mógł coś powiedzieć.Jedno jednak zwraca uwagę, a mianowicie gładkość,śliskość tej linki.Gdy leży na ziemi to po ostatnim wymachu znika szybko w przelotkach. I to jest cenna uwaga, przymierzam się do WF-3-F ma być do kija #2 8'6" CTS Vintage. Mam WT2 TT i mały niedosyt, dopiero przy długim sznurze działa jakbym sobie życzył. Zefirek i koniec bajki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Nie wyczuwam przeciążeń o pół klasy, szczególnie trudno to ocenić po suchym treningu. Gdy kupię i pomacham dłużej może będę mógł coś powiedzieć.Jedno jednak zwraca uwagę, a mianowicie gładkość,śliskość tej linki.Gdy leży na ziemi to po ostatnim wymachu znika szybko w przelotkach. Dzięki, chyba już wiem co znajdę pod choinką w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Dzięki, chyba już wiem co znajdę pod choinką w tym roku A byłeś grzeczny?J ak Mikołaj rózgę przyniesie to co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 A byłeś grzeczny?J ak Mikołaj rózgę przyniesie to co?Ja bym chętnie przyjął rózgę, np taką, na której stoi pod lakierem Winston. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Marszal dobrze prawi, jak dla mnie moze być i Vision na ruzdze, zaspokoi to moje marzenia. A w tym roku byłem wyjątkowo grzeczny i pilny, także chyba coś się znajdzie za tegoroczne sukcesy(szkoda tylko, że to sukcesy nie związane z wędkarstwem). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Podebrane z fb.Zwracam uwage jak rzucajcy wpycha linke w przelotki przy rzucie w tył i jak energicznie pociaga ja przy rzucie w przód.Fajnie to tu widać i można naśladować gdy sie chce!!! :)Gdy trzeba daleko to włsnie TAK! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Wstępnien jestem chętny kwestia terminu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Hej!Dziś z żonką Beatą gościliśmy rodzinę Państwa Szalejów w naszej chatce, co na jerkbaitowy jezyk przekłada się na - rzucalismy z Marszałem na mojej łączce różnymi wędziskami, a Panie omawiały ważne kobiece sprawy...Sage Method 6/9 , Xi3 sage 7/9, oraz...Winston LT 9/6.Różne linki, doskonalenie double h. ocena miekkosci linek w temperaturze ok. 1-2 stopni...Bardzo pouczajace ćwiczenia w wyniku ktorych zauroczony jestem LT Mariusza i pojawiająca się refleksja- ćwiczmy rzuty na łące, nad rzeką szkoda tracić na to czas!Mariusz łapie double h. i rzuty sa coraz lepsze!!!Odrzut w tył i dopchnięcie linki?Przećwiczone!Zapraszam kolejnych kolegów... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Chętnie bym się pisał na takie szkolenie, ale przyjdzie chyba poczekać do wiosny ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) Hej!Dziś z żonką Beatą gościliśmy rodzinę Państwa Szalejów w naszej chatce, co na jerkbaitowy jezyk przekłada się na - rzucalismy z Marszałem na mojej łączce różnymi wędziskami, a Panie omawiały ważne kobiece sprawy...Sage Method 6/9 , Xi3 sage 7/9, oraz...Winston LT 9/6.Różne linki, doskonalenie double h. ocena miekkosci linek w temperaturze ok. 1-2 stopni...Bardzo pouczajace ćwiczenia w wyniku ktorych zauroczony jestem LT Mariusza i pojawiająca się refleksja- ćwiczmy rzuty na łące, nad rzeką szkoda tracić na to czas!Mariusz łapie double h. i rzuty sa coraz lepsze!!!Odrzut w tył i dopchnięcie linki?Przećwiczone!Zapraszam kolejnych kolegów...Paweł jak zwykle łaskawy w wypowiedziach. Jednak trochę brakuje mi do opanowania prawidłowych rzutów z wykorzystaniem tego podwójnego doładowania. Ale postanowienie jest mocne - na zieloną trawę i machać, machać i jeszcze trochę machać. Faktycznie nad wodą szkoda czasu na takie ćwiczenia i naukę. Tam można co najwyżej doskonalić się.Co do Pawła SAGE Method - faktycznie kapitalne i szybkie wędzisko streamerowe ale odpowiednio uległe pod obciążeniem, co gwarantuje i skuteczne docięcie na długiej lince i raczej spokojny hol z amortyzacją. Zaskoczony byłem też rękojeścią typu Full. Mam dłonie raczej małe ale ta rękojeść była tak pięknie dobrana i ukształtowana, że po prostu jestem pod mocnym wrażeniem. Takie szczegóły też są ważna i miło, że producenci zacnych wędzisk muchowych to wiedzą i stosują. I ten piękny koralowy kolor, ta głębia i to zagadkowe początkowo zróżnicowanie w odcieniach - zdecydowanie na wielki, wielki plus.Na marginesie techniki rzutu "double h." (jak to Paweł ładnie napisał) to wpychanie linki w przelotki w odrzucie do tyłu ma jeszcze jedną, niebagatelną zaletę, zmusza wędkarza do obserwacji tego, co dzieje się z tyły, przez to ogólnie pojęte zgranie odrzutu i początek powrotu stają się zdecydowanie poprawniejsze a kijek przy tym dobrze się ładuje. Method w tym wypadku był wręcz doskonały.jak nie można łowić to na łąkę Koledzy, na łąkę, bo później "nad wodą szkoda tracić na to czasu" (cytując Klasyka). Edytowane 5 Grudnia 2016 przez Marszal 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Jeśli naprawdę interesuje edukacja to wystarczy zorganizować konkurs rzutowy z przyzwoitymi nagrodami.TPO zjawisko wpychania linki w przelotki przy double haulu ma zupełnie odmienną naturę-to wyciąganie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi