Skocz do zawartości

Termos wędkarski

admin

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie też Esbit Vacuum 1l. Dzisiaj o 7 rano zalałem herbatę, przed chwilą wziąłem go do mycia, zostało jeszcze ok 100ml, nadal za goraca żeby wypić szybko. Od 8 do 17 na dworze.

Na wypadach turystycznych z rodziną też się sprawdza. Za cenę ok 100 zł, dobra opcja. Kolega namawiał mnie na Primusa, ale cena x2.

• Like 1

Też polecam Esbit Vacuum. Sam używam od ok. 6-7 lat. Mam dwa 0.5l i 1l.
Właśnie zalałem kawę na spinningowy wypad.  :)

Przez kilka lat też je sprzedawałem - nie miałem reklamacji.

No jedna była ale ewidentnie klient uszkodził (wgniecenie).Sam zresztą swój pierwszy też tak uszkodziłem - spadł, wgniótł się i rozszczelnił.

• Like 1

• 5 tygodni później...

Ja o kilku ładnych lat używam termosu Termite Warhead.

Polecam z czystym sumieniem.

Świetna jakość, baaardzo długo trzyma temperaturę, podwójny kubek (fajny patent na łajbę w towarzystwie  kompana)

Kupiłem go jakieś 6-7 lat temu a do dziś jest w ofercie.

No i każdą część można do niego dokupić.

I najważniejsze, posiada prosty i bezawaryjny wkręcany korek. 

• Like 1

Ja o kilku ładnych lat używam termosu Termite Warhead.

Polecam z czystym sumieniem.

Świetna jakość, baaardzo długo trzyma temperaturę, podwójny kubek (fajny patent na łajbę w towarzystwie kompana)

Kupiłem go jakieś 6-7 lat temu a do dziś jest w ofercie.

No i każdą część można do niego dokupić.

I najważniejsze, posiada prosty i bezawaryjny wkręcany korek.

Czyli jak Esbit[emoji3][emoji3].

Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka

Faktycznie, podobnie rozwiązany temat korka i kubków :)

Najważniejsze żeby dobrze trzymały i były wytrzymałe.

W tym Termite podoba mi się to że jego powierzchnia zewnętrzna jest mocno chropowata.

To nie raz uratowało go przed upadkiem.  

• 2 tygodnie później...

Mam małego esbita, jest sprzedawany z dwoma korkami i może to jest rozwiązanie.Sklep militaria miał w dobrej cenie.Jeden korek jest pełny więc powinien być szczelny.

Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Jozi

• 10 miesięcy temu...

Ja rozwiązałem ten problem inaczej - kuchenka turystyczna z osłoną od wiatru na kartusz za 70 PLN i jeszcze nie zdarzyło się, żeby żarcie nie było ciepłe ;) A i ręce przy okazji można dogrzać - wczoraj praktykowałem. Nie zajmuje jakoś dużo miejsca, bo kuchenka po złożeniu mieści się w rondelek. Zresztą na upartego mógłbym zostawić na łódce, bo mam suche bakisty. Kartusz starczy nie wiem na ile - na razie użyłem kilka razy i gazu jest jeszcze sporo, sądzę że tak 15 podgrzań na kartuszu to minimum. Jedzenie podgrzewa w kilka minut - w tym czasie sobie macham, co rzut mieszając :). Łódka pozwala jednak zachować nieco wyższy komfort. Jakbym nosił na plecach, to pewnie brałbym termos, bo jednak trochę mniejszy i lżejszy, a tak to jak płynę na noc to rano mogę sobie i jajecznicę zrobić czy zagotować wodę.

KUCHENKA GAZOWA MINI TURYSTYCZNA POLOWA GAZ NABÓJ - 86923 - 11913031295 - Allegro.pl

• Like 5

niestety, Coleman także miewa wpadki.....posiadam jeden, trzymał nieźle, ale od nowego grzała się okolica wlewu....obecnie trzyma średnio, ale nieco już go poobijałem :rolleyes:

Kolega szuka czegoś 'obiadowego', w niewielkich pieniądzach są dostępne Esbity oraz Thermosy, to sprawdzone marki, chociaż także może trafić się słabszy egzemplarz, o czym wyżej ktoś wspomniał

najciekawszy termos widziałem ze 20 lat temu na lodzie....znajomy kupił 'od Ruskich' ichni kosmiczny wynalazek, zwykły szklany słoik umieszczony luźno w styropianie.....patent ze styropianem sprawdzał się nieźle w przypadku opakowań na ochotkę, ale herbata z takiego termosu była zimna jak śnieg pod nogami.....taki Esbit czy Thermos potrzymają jednak nieco dłużej :D

ciekawe termosy produkuje także Zojirushi.....nieco droższe, ale wyglądają przyzwoicie, w końcu to japońska marka

Edytowane przez cristovo

Do napojów bez zmian, Esbit. Do jedzenia kupiłem trochę przypadkiem Primusa 1,5l. Jest świetny, bardzo dobrze trzyma temperaturę, wiadomo że z ubytkiem zawartości szybciej się ochładza. Zupa wlana rano, wieczorem jest jeszcze ciepła.

W Juli czasami są w promocji.